Koti Uutisia Kotimaa Tutkimus: suomalaiset ymmärtävät islamin olevan ristiriidassa oman kulttuurin kanssa

Tutkimus: suomalaiset ymmärtävät islamin olevan ristiriidassa oman kulttuurin kanssa

6
Tuoreen tutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista, 62 prosenttia, ymmärtää islamin olevan ristiriidassa suomalaisen kulttuurin ja arvojen kanssa. Suomessa on tervettä itsesuojeluvaistoa enemmän kuin esimerkiksi Ranskassa ja Ruotsissa, joissa vain noin kolmannes näki islamin olevan ristiriidassa omien arvojen suhteen.

Eurooppalaisesta raportista tulee ilmi, että 66 prosenttia suomalaisista sanoo hyväksyvänsä muslimin perheensä jäseneksi, kun taas 28 prosenttia ei tätä hyväksyisi. Juutalaisen perheeseensä hyväksyisi 82 prosenttia. Naapuriksi vähemmistöön kuuluvia hyväksyy useampi: musliminaapurin 83 prosenttia ja juutalaisen 93 prosenttia. Suomalaisista 51 prosenttia ajattelee joidenkin tai monien muslimien tukevan väkivaltaisia ääriryhmiä, ja 42 prosenttia ajattelee harvojen muslimien tukevan sellaisia.

Suuri osa raportista käsittelee uskonnon vaikutusta eurooppalaiseen ajatteluun. Suomalaisista 24 prosenttia uskoo Raamatun Jumalaan, kun Länsi-Euroopassa luku on keskimäärin 27 prosenttia. 45 prosenttia uskoo johonkin korkeampaan voimaan ja 24 prosenttia ei usko mihinkään korkeampaan voimaan.

Raportin yleispäätelmä on, että mitä innokkaammin eurooppalaiset harjoittavat kristinuskoa, sen jyrkemmin he suhtautuvat maahanmuuttoon. Suomessa ilmiö on kuitenkin päinvastainen, sillä kirkossa käyvistä 19 prosenttia haluaa vähemmän maahanmuuttoa, kun taas uskontoa harjoittamattomista niin toivoo kolmannes. Suomessa yhdeksän prosenttia kansasta käy kirkossa vähintään joka kuukausi, kun kaikkien tutkimuksen maiden keskiarvo oli 18 prosenttia.

Tutkimuksesta käy myös ilmi, että 19 prosenttia on täysin tai enimmäkseen samaa mieltä siitä, että “juutalaiset liioittelevat aina kokemiaan kärsimyksiä”. Muista eurooppalaisista myös noin viidennes on sitä mieltä.

Suomalaisista kahdeksan prosenttia on täysin tai jokseenkin samaa mieltä väittämästä, että “täällä olevien muslimien määrän vuoksi tunnen itseni muukalaiseksi omassa maassani”. Muissa Euroopan maissa on huomattavasti korkeampia lukuja: Belgiassa 37, Italiassa 32 ja Saksassa ja Itävallassa 25 prosenttia ihmisistä. Näissä maissa muslimien osuus väestöstä on suurempi. EU-maissa on keskimäärin 4,9 prosenttia muslimeita, kun taas Suomessa 2,7 prosenttia.

Pew Research Center -tutkimuslaitos teki kyselyn viime kesänä haastattelemalla 24 599 ihmistä eri puolilta Eurooppaa. 168-sivuinen raportti tuloksista julkaistiin viime tiistaina.

Lähde: Helsingin Sanomat

6 KOMMENTIT

 1. Koskahan saataisiin päättäjätkin uskomaan että Suomi ei ole sen enempää Ählämistan kuin Kamel-Arabia eikä tarvitse lisää kulttuurin akhabaaristamista? Sinänsä pieni ihme että Hesari julkaisee moisen uutisen.

 2. Mitähän ymmärtämisellä on realiteetin kanssa tekemistä, siinä vaiheessa kun aletaan ymmärtämään niin se tarkoittaa ettei ole mitään hajua mistä puhutaan.
  Kyllä suomalaisista suuri osa on käsittänyt ihan konkreettisesti että asia on näin, ilman kallista 0 raporttiakin.

 3. Oy Vey! Otetaan vaan eurooppa täyteen pakolaisia afrikasta ja lähi-idästä mutta jätetään se paha islami pois.
  Miksi paha? Koska sionismi vs islam.

  Täten kantaväestön kansanmurha etenee ilman pro Palestine mentaliteettn ja antisionismin lisääntymistä.

  • Jotain yhteistyötä kannattaa tehdä, mutta jos me ei saada omaa maata muslimeilta pois niin vielä vähemmän sionisteilta.
   Ja jos muslimit onnistuvat kukistamaan sionistit vaikka meidän avustuksella niin he myös onnistuvat ja tulevat kukistamaan meidät seuraavaksi.

   Vastaus on pitää omista vahvuuksista kiinni, ja ne vahvuudet ovat strategisesti aivan eri taktiikoita kuin mitkään nykyisen järjestelmän tai muslimien laajennustaktiikat.

 4. Olen ateisti ja jos johonkin uskon, niin kansallissosialismiin ja kansakuntamme jatkuvaan kehitykseen elämän jokaisella saralla.

Comments are closed.