Koti Uutisia Tutkimus: metallimusiikki tukee valkoisuutta ja rasismia

Tutkimus: metallimusiikki tukee valkoisuutta ja rasismia

17

Uuden Isossa-Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan hevimetalli normalisoi maskuliinisuutta ja valkoisuutta ja lisää seksismiä ja rasismia.

Viihdeuutiset

Professori Karl Spracklen tutkimus julkaistiin Leeds Beckett Universityn julkaisussa, jossa käsiteltiin metallimusiikkia, sukupuolta, rotua ja luokantutkimusta. Artikkelissa todetaan, että folk-metalli kannattaa sanoitustensa ja visuaalisen tyylinsä vuoksi soturimyyttejä, jotka voimistavat “voimarakenteita”, joissa valkoiset eurooppalaismiehet ovat ylinnä.

“Folk-metallin pakkomielle sotureiden ja kulttuurillisen puhtauden suhteen, kuten käy ilmi viikinkitarinoista ja pukeutumisesta lavalla, vähentää yhteenkuuluvuutta ja identiteettiä monikulttuurisessa ja kosmopoliitissa yhteiskunnassa muutamaan pois sulkevaan myyttiin. Se näyttää valkoisille miehille, miten olla valkoisia miehiä sekä osoittaa naisille ja etnisille vähemmistöille heidän paikkansa eurooppalaisessa yhteiskunnassa”, totesi Spracklen.

Spracklen kritisoi myös suomalaista Turisasta siitä, että heidän albuminsa The Varangian Way olisi islamofobinen, sillä Bysantin keisareita palvelevista varjaageista kertova levy implikoi, että valkoisuus ja kristinusko ovat islamia jollain tavalla parempia.

Lähde: Leeds Beckett University

17 KOMMENTIT

 1. Taidanpa pistää volyymit kaakkoon ja lähteä käymään kaupassa. Vähän “normalisoivaa” musiikkia naapureillekin.

 2. “Spracklen kritisoi myös suomalaista Turisasta siitä, että heidän albuminsa The Varangian Way olisi islamofobinen, sillä Bysantin keisareita palvelevista varjaageista kertova levy implikoi, että valkoisuus ja kristinusko ovat islamia jollain tavalla parempia.”
  mutta nehän on parempia!!!! rauhan ja rakkauden kristinuskosta ja vihan ja väkivallan Islamista ei tarvitse edesmiettiä paremuutta

  • Läpeensä vastenmielisiä aavikkouskontoja nuo molemmat ovat eikä kummankaan arvomaailmalla ole asiaa Euroopan maaperälle.

  • Kristinusko ei kyllä ole myöskään mikään rauhan ja rakkauden uskonto, jos katsot asiaa muutaman sata vuotta taaksepäin ; ristiretket eivät taitaneet olla ihan viaton konferenssimatka tai noitavainot mitään pikku kuulusteluja.

   • Ristiretket ja noitavainot ei ole kristinuskon sanoman mukaisia tekoja. Ne on ahneiden ja pahojen ihmisten pahoja tekoja, mitkä ne on vaan yrittäny saada näyttämään paremmilta sanovansa tekevänsä niitä “uskon puolesta”. Ristiretkille ja noitavainoille ei löydy mitään oikeutusta Raamatusta.

    Ja mitä tulee kristinuskon arvojen sopimiseen Euroopan maaperälle, saanen huomauttaa, että Eurooppalainen etiikka ja käsitys moraalista on alkujaan rakentunut kristinuskon pohjalle, ja tähänkin viestiketjuun osallistuneiden keskustelijoiden arvomaailmat ja käsitykset hyvästä ja pahasta, heijastelevat yhteiskuntamme kristillisen historian vaikutuksesta paljolti juuri kristinuskon oppeja ja käsityksiä.

    • Eurooppalainen kulttuuri ja arvomaailma periytyvät enemmänkin antiikin Kreikkaan ja Roomaan kuin niihin myöhemmin tunkeutuneeseen kristillisyyteen. Euroopan henki on puhdistettava kristillisistä vaikutteista ja Lähi-Idän uskonnot ajettava marginaaleihin, johon ne ovat hyvää vauhtia matkallakin.

    • Lassilla on pointteja. Ristiretket eivät olleet oikeasti mitään kristinuskon etuja ajavaa toimintaa, vaan Bysantin valtakunnan rajaseutujen ja etupiirien turvaamiseksi koottuja vapaaehtoisjoukkoja. Joukkoja saatiin ihmeen paljon kasaan nimenomaan sillä, että sotaretkillä korostettiin olevan kristillinen pohja.

 3. Ei kai se auta kuin laittaa nupit kaakkoon. Miksi tällaisesta itsestäänselvyyttä täynnä olevasta tutkimuksesta löytyy rahoittaja? Sekelit tuoksuu tästä tutkimuksesta…

  • Suurin osa höpötutkimuksista tehdään apurahoilla tai tutkimuksen tilaajan masseilla. Tuloskin on silloin aina ‘odotettu’.
   Mutta kerrankin idiootti’tutkimus’, jonka tulosta en kiistä.
   En nyt varsinaisesti ole mikään Teräsbetoni fani, kun on vähän lässyä, mutta sattumalta kuulin biisin -Vihollisille-. Siinäpä vasta war anthem prkl! Joka kerta, ku ton kuulee, tekis mieli lähteen VOK:iin heiluttaan lentopallo mailaa.

Comments are closed.