Koti Uutisia Rotu Tutkimus: eliittikorkeakoulut syrjivät valkoisia poikia Amerikassa

Tutkimus: eliittikorkeakoulut syrjivät valkoisia poikia Amerikassa

4

Georgetownin yliopiston tuore tutkimus osoittaa, että parhaat amerikkalaiskorkeakoulut syrjivät niihin hakevia opiskelijoita rodun ja sukupuolen perusteella. Toisin sanoen kouluihin otetaan sisään paljon väkeä näiden rodun tai sukupuolen perusteella sen sijaan, että hakijoiden koulumenestys ja äly asetettaisiin ainoaksi pääsyvaatimukseksi.

Tutkimus suoritettiin sen jälkeen, kun Yhdysvalloissa puhkesi koululahjontaskandaali. Tuolloin selvisi, että tunnettu amerikkalainen näyttelijä oli maksanut salaa eliittikorkeakoululle varmistaakseen lastensa pääsyn kouluun.

Tutkimuksen oli alun perin määrä osoittaa, että koulut suosivat “rikkaita valkoisia amerikkalaisia” syrjien köyhiä ja vähemmistöjä. Ironista kyllä, lopulta tutkimustulokset olivatkin päinvastaisia, mikä on tuottanut suurta päänvaivaa valtamedialle.

Tutkijat selvittivät, että kulttuurimarxistien väitteet mustiin, latinoihin ja aasialaisiin kohdistuvasta koulusyrjinnästä ovat huuhaata. Kyvykkyystesteihin verrattuna amerikkalaisissa eliittikouluissa on Georgetownin yliopiston mukaan liian vähän valkoisia ja liikaa rodullisten vähemmistöjen edustajia.

Mikäli koulut alkaisivat ottaa opiskelijoita sisään puhtaasti älyllisten kykyjen perusteella, valkoisten opiskelijoiden määrä kasvaisi lähes 10 prosenttiyksikköä. Aasialaisten määrä sen sijaan putoaisi prosenttiyksiköllä. Eniten koulujen rotusyrjinnästä hyötyvät mustat ja latinot, joiden määrä putoaisi kahdeksalla prosenttiyksiköllä nykyisestä, mikäli koulut lopettaisivat vähemmistöjen suosimisen.

Monet ovat ihmetelleet tutkijoiden päätöstä yhdistää mustat ja latinot samaan kategoriaan. Koska mustien keskimääräinen älykkyysosamäärä on Amerikassa vain 85 pistettä eli huomattavasti muita rotuja matalampi, tahtoivat tutkijat ilmeisesti peitellä sitä tosiasiaa, että mustien määrä eliittikouluissa romahtaisi häviävän pieneksi ilman syrjintää. Yhdistämällä mustat ja latinot samaksi kategoriaksi tutkijat tahtoivat ilmeisesti suojella mustien itsetuntoa.

Syrjivistä kiintiöistä luopuminen johtaisi myös siihen, että poikien määrä eliittikouluissa nousisi neljällä prosenttiyksiköllä. Toisin sanoen tutkimus osoitti, että koulujärjestelmä syrjii erityisesti valkoisia poikia, vaikka kulttuurimarxistien mukaan juuri miespuoliset valkoiset ovat länsimaiden “etuoikeutetuin” ihmisryhmä.

Lähde: Taki’s Magazine

4 KOMMENTIT

 1. Entäpä opettajat? Onko jokinlainen trendi siinä, mihin päin huippuopettajat siirtyvät? Se ehkä kertoisi meneillään olevasta muutoksesta enemmän kuin opiskelijoiden ja lehdistön mekkalointi. Mekkalointi kun on ollut maan tapa jo iät ajat ja liittyy enemmänkin aikuistumiseen kuin “poliittiseen heräämiseen”.

  Se, minne huippuopettajat ovat siirtymässä, kertoo siitä, missä huippuopetuksen tulevaisuus on.
  — Opettajan korkea tai matala moraali (ottaako lahjuksia vaiko ei) ei kerro opetuksen tasosta.

 2. Itse huomasin että vielä lukiossa tyttöjä suositaan aivan helvetisti.

  Jenkkien (((Yale))), (((Harvard))) ymv. ovat varmasti kivoja mätäpesäkkeitä…

  • Minua ei oikein kovin suosittu sukupuoleni takia. No miksi? Koska sanoin aivan liian suoraan kaiken ja kaikkien silmissä olin se outo. Ja tämäkin johtunee lievästä autistisuudesta, josta olen oikeasti saanut diagnoosin ollessani lapsi. Kukaan ei ymmärtänyt lasta, joka pienenä kiinnostui enemmän Suomen presidenteistä seinällä olevan julisteen kautta kuin toisten leikeistä.

   • Hyvä artikkeli!

    Minua syrjittiin. Äidinkielenopettaja oli vanha harppu, joka epäili minua plagioinnista — ennen internetiä tai tarkemmin sanottuna WWW:tä. Nettihän on ollut olemassa jo iät ja ajat.

    Tälle vanhalla rusinalle oli liian kova paikka, kun POIKA kirjoitti sen parhaan aineen — “jollaisia kirjoittavat laudaturin ylioppilaat” — jo kasiluokalla, eikä se hänen yksi lempioppilaansa; tyttö.

Comments are closed.