Koti Uutisia Elämäntavat Tutkimus: äidin terveelliset elintavat ehkäisevät lapsen ylipainoa

Tutkimus: äidin terveelliset elintavat ehkäisevät lapsen ylipainoa

2

The BMJ-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan äidin terveelliset elintavat tekevät todennäköisempää siitä, että lapsi välttää ylipainon. Tutkittavat lapset olivat 9–14 -vuotiaita yhdysvaltalaisia. Ylipainon riski oli pienin, jos äidit olivat normaalipainoisia, liikkuivat säännöllisesti, söivät terveellisesti, eivät tupakoineet ja joivat alkoholia vähän tai kohtuudella.

Tutkimuksessa ei kartoitettu äidin perinnöllisyyden vaikutusta äidin ja lapsen elintapoihin. Todennäköisesti äidin terveelliset elintavat eivät ole pelkästään äitiysajan päätös vaan seurausta muun muassa äidin perimästä tahdonlujuudesta, jossa on huomattavia eroja rotujen välillä.

Lähde: Helsingin Sanomat

2 KOMMENTIT

 1. Tämä on täysin loogista. Roskaruuasta tulee jo äidinmaitoon lisäianeita eikä maidon yhdistelmä ole lapselle paras mahdollinen. Raskausajasta puhumattakaan. Lapsen synnyttyä äiti todennäköisesti syöttää lapselleen samaa ruokaa kuin mitä itse syö. Jos ruoka on terveellistä niin lapsikin oppii terveellisen ruuan makuun.

  Roskaruoka on huonoista mahdollista ravintoa. Kaikki muistavat miten keitinöljyyn lisätään silikonia jotta se ei vaahtoa. Mutta kuinka moni tietää että roskaruokaloiden cheddar-juusto on monessa ketjussa muovia. Sillä ei ole mitään tekemistä juuston kanssa.

  Saksalasiet ovatkin olleet jo pitkään kauhuissaan siitä miten nykynuoret ja vanhemmat ostavat kaupoista valmisaterioita ja käyvät roskaruokaloissa. Se tuhoaa mm. ihmisen makuaistin ja jatkossa kyvyn erottaa hyvänmakuinen ruoka teollisuuden jätteistä koostetusta mössöstä. Jos makuaistit eivät lapsena saa riittävästi ärsykkeitä, eivät ne kehitys murrosiän jälkeen juuri lainkaan.

  Monesti kuulee vanhempien sanovan:”Tämä ei ole lapsille terveellistä”. Miksi se sitten olisi aikuisille?

  • Aivan samaa mieltä.
   Tämä tieto on ollut olemassa jo pitkään, mutta sitä e i haluta riepotella julkisuudessa liikaa koska joku plösö yh voisi pahoittaa mielensä.
   Täällä kotimaassa on tullut huomattua se, että ennen ja raskauden aikana pistellään sitä irtomakeista aika vahvoja määriä, mitä ne sisältävät; Sokeria, keinotekoista makeutusainetta, keinotekoisia maku ja väriaineita ts. pitkälti kemianteollisuuden tuote millä ei ole mitään tekmistä elintarvikkeiden kanssa.
   Sokerilla saadaan äidin ja lapsen isuliinitasapaino vinksalleen, tervetuloa diabetes, atsoväreillä luodaan pohja kaikenlaisille yliherkkyyksille, tervetuloa allergia ja astma.
   Se nyt on tiedossa ettei tehy ole koskaan olut kartalla terveyden puolesta vaan elintarviketeollisuuden, muuten sielläkin olisi kielletty moni teollinen “ruoka-aine” vain sen haitallisuuden vuoksi ja puututtu lihavuutta aiheuttavien elintarvikkeiden kuten valmisruokien sisältöön.

Comments are closed.