Koti Uutisia Kotimaa Tutkijat: “vastamedian uutisointi perustuu faktoihin”

Tutkijat: “vastamedian uutisointi perustuu faktoihin”

5
Tutkija Niko Pyrhönen. Tutkimuksen päärahoittaja: Helsingin Sanomain Säätiö.

Tutkimushanke nimeltään Kurjistettuja kutsumassa: Totuudenjälkeisen ajan kansainväliset mobilisaatiostrategiat Suomen, Ranskan ja Yhdysvaltain vastamediassa tutki vastamedioiden vaikutusta kielenkäyttöön. Käytännössä siinä siis vertailtiin kansallismielisten medioiden vaikutusta poliitikkojen käyttämiin termeihin. Tutkijaryhmään kuului väkeä Helsingin, Tampereen sekä Jyväskylän yliopistoista.

Tutkijoiden mukaan ei tulisi enää puhua valemedioista tai valeuutisista, sillä näiden uutisointi perustuu faktatietoon. Heidän mukaan ei tulisi myöskään puhua vaihtoehtomediasta, koska se voi aiheuttaa liian positiivisia mielleyhtymiä termin kuulevassa kansalaisessa. Tutkijat puhuvatkin mieluummin vastamediasta, koska kyseiset mediat vastustavat avoimesti valtamediaa.

Tutkijat myös suosittelevat jättämään vastamediat huomioimatta ja antamatta näille klikkejä, mutta toteavat myös vastamedioiden vaikutusvallan olevan todellista.

Lähde: HS

5 KOMMENTIT

 1. Tämä uutinen tuli siis melkeimpä yllätyksenä xD,

  Toivoinkin kaikkea hyvää vastamedioille, olette tehneet ansiokasta työtä ja sitä myös tahtoo kansan syvimmät rivit, nimittäin te olette antaneet äänen niille jotka eivät puhu, te kuuntelette niitä jotka haluavat tulla kuulluksi.

  ”Kynästä tulkoon miekkamme, miekastamme valtaakin väkevämpi. Totuus olkoon kunniamme, tiedosta tulkoon siunauksemme. Vapauden kaipuusta tavoitteemme. Yksimielisyydestä kumpukoon vahvuutemme. Työstämme syntyköön perintömme”

  ISO KIITOS !

 2. Vaihtoehtomedia, vastamedia — mitä eroa!

  Kyllä menee taas niin orwellilaiseksi newspeak-pelleilyksi. Tiettyjä sanoja ei saa käyttää, kaikelle brändätään uudet termit, kaiken merkitys hämärtyy, sillä kieli muuttuu amerikkalaistyyppiseksi hutuksi, joka hukkuu meemeihin, idiomeihin ja muuhun pseudokieliseen pelleilyyn. Ihmisten kaikki aika ja tarmo menee pian siihen, että pysyy vain uusimpien oikkujen, trendisanojen ja -sanontojen perässä. Siinä samalla ihminen ei enää seuraa sitä olennaista.

 3. “Tutkijat puhuvatkin mieluummin vastamediasta, koska kyseiset mediat vastustavat avoimesti valtamediaa.”

  Tässä yleistetään härskisti. Mistä ne tietävät, vastustaako jokaisen “vastamedian” päätoimittaja valtamediaa aatteellisena vakaumuksena?

  Jospa vastamedian piirissä vastustetaan vain sitä laajaa vilppiä, korruptiota ja tuhoisan suurpääoman juoksupoikana olemista josta valtamediat ovat tunnettuja.

 4. Joo näinhän se menee vastapuolella. Ensin kiistetään totuus loppuun asti, sitten pyritään vähättelemään ja mustamaalaamaan. Jokainen tämänkaltainen askel on kuitenkin sisällöstään huolimatta askel kohti voittoa.

Comments are closed.