Koti Uutisia Kotimaa Tutkija: Vastarintaliikkeen kielto radikalisoi Suomen muitakin kansallismielisiä

Tutkija: Vastarintaliikkeen kielto radikalisoi Suomen muitakin kansallismielisiä

22

Jyväskylän yliopiston tutkija Tommi Kotosen mukaan Vastarintaliikkeen kieltohanke on radikalisoinut suomalaisia kansallismielisiä myös järjestön ulkopuolella. Poliittinen eliitti on osoittanut, että puheet “demokratiasta” ja “sananvapaudesta” ovat nyky-yhteiskunnassa pelkkää valhetta, minkä vuoksi kansallissosialismi on alkanut houkuttaa aatteeseen aiemmin epäluuloisesti suhtautuneita ihmisiä.

Kotonen totesi Helsingin Sanomille, että Vastarintaliikkeeseen kohdistettu vaino on saanut monet kansallismieliset epäilemään sananvapauden tilaa Suomessa:

“Pohjoismainen Vastarintaliike on viimeisen vuoden aikana kampanjoinut sananvapausteemalla, ja se on osittain purrut liikkeen ulkopuolellakin. Mielenosoituksissa on ollut mukana muita, maltillisempiakin liikkeitä.

PVL on esittänyt oikeudenkäynnit taisteluna sananvapauden puolesta. Kotosen mukaan hovioikeuden päätös voi nostaa vastarintaa muissakin liikkeissä.

– Siinä porukassa, joka on ollut Vastarintaliikkeen tukena, tämä voi vahvistaa käsityksiä siitä, miten valtiovalta vainoaa tietyntyyppisiä toimijoita ja ei hyväksy sananvapautta, Kotonen sanoo.”

Kotonen ennustaa, että kieltohanke voi vastaisuudessa entisestään radikalisoida Suomen “nationalistikentän” toiminta- ja ajattelutapoja. ”Jossain määrin tämä kehityskulku on jo tapahtunut”, hän toteaa.

Jo aiemmin Kansallinen Vastarinta on uutisoinut, että Vastarintaliikettä vastaan järjestetyt kielto-oikeudenkäynnit eivät ole poliisin toiveista huolimatta hidastaneet järjestön toimintaa. Kahden viime vuoden aikana liike on muun muassa järjestänyt historiansa suurimmat mielenosoitukset Suomessa.

Turun hovioikeudessa kuultu suojelupoliisin ”ääriliikkeiden asiantuntija” myös vahvisti, että Vastarintaliikkeen aktiivien määrä on lisääntynyt, vaikka järjestö on joutunut käyttämään paljon resursseja oikeudenkäynteihin valmistautumiseen.

Lähde: Helsingin Sanomat

22 KOMMENTIT

 1. Kotonen on hyvinkin oikeassa. Poliisihallitus, päättäjät ja “oikeus”laitos kusi omiin muroihinsa tällä kiellolla.

 2. Jaahas, kohta vasmaan suvakit sanoo että muslimien radikalisoituminen ja terrorismin lisääntyminen on Vastarinnan syytä. Osittain se onkin. Jos ei ole ketään joka pitää kurissa ja herran nuhteessa niin silloin homma karkaa käsistä. Rotatkin pysyy piiloissaan jos kissat vahtivat. Mutta sitähän telaketju-feministit ja suvakit eivät ikinä myönnä. Niiden tehtävä on syyllistää vaikkei syytä olis.

 3. Toivon mukaan jossakin vaiheessa Soldiers of Odin ymmärtävät, että itse matut eivät ole mitään muuta kuin juutalaisten työkalu Kalergi-suunnitelman toteuttamiseksi.
  Ja että laivassa, jota määrätietoisesti upotetaan, on turha taistella vettä vastaan, kun ensin on estettävä ne tuhoojat, jotka lyövät reikiä laivan pohjaan.

  Odinin Sotilaat, herätkää jo kokonaisvaltaiseen totuuteen! Ja liittykää Vastarintaliikeeseen – sillä vain Vastarintaliike johtaa voittoon ja pelastaa.

  • Mitäs jos ne eivät tee täsmälleen niin kuin sinä käsket, niin tuleeko Odineistakin silloin juutalaisia?

   Ja mikä sinä olet puhumaan Vastarintaliikkeeseen liittymisestä kun et edes itse kelpaa sen jäseneksi mutta silti esiinnyt ikäänkuin olisit sen jäsen?

   • Miksi Leo ei kelpaa jäseneksi? Itseasiassa olen hänen kanssaan ihan samaa mieltä, aidosti isänmaalliset voisivat liittyä PVL:ään, jäseniksi tai tukijäseniksi. Ei sillä, että S.O.O järjestössä mitään vikaa olisi.

   • Kaikki poliittiset kannat löytyvät jostakin kvadrantista akselilla “Kansallinen Globalistinen” ja “Sosialistinen Kapitalistinen”. Vaihtoehtoja on teoriassa neljä kappaletta, mutta todellisuudessa vain kolme:
    Kansallinen+Sosialistinen (e.g. Vastarintaliike)
    Globalistinen+Sosialistinen (esim. Neuvostoliitto, Komintern)
    Kansallinen+Kapitalistinen (mahdoton yhdistelmä!)
    Globalistinen+Kapitalistinen (esim. USA)

    Mihin kvadranttiin Soldiers of Odin asettuisivat? SOO on selkeästi Kansallismielinen liike, joten yhden akselin asema on selvä: Kansallinen. Mutta Kansallinen ei voi olla Kapitalistinen, ristiriita on siinä, että kapitalistinen ajattelutavan tavoite on voiton maksimointi eikä mikään kansallinen aate saa olla esteenä voiton maksimoimiseksi. Kansallis-Kapitalistista vaihtoehtoa ei ole olemassa! tämä täytyy ymmärtää.

    Joten SOOn on tultava samaan kvadrantiin kuin Vastarintaliike. Kun SOO on Kansallinen – sen on pakko olla Sosialistinen, jotta vältää ideologinen ristiriita joka on liikkeen “Akilleen kantapää”. Jos SOO ei tee selkeää asettumista Kansallis-Sosialistiseksi, sillä ei ole tulevaisuutta ideologisena liikkeenä. Ideologisesti ristiriitainen liike ei elä pitkään, se on aksiooma. Miten nopeampi Odinin Sotilaat ymmärtävät ideologiansa ristiriidoista puhdistamisen välttämättömyyden (eli asemansa selkiyttämistä tuotannon tavoitteen akselilla) – siten vähemmän SOOn ponnistuksia menee hukkaan tiellä kohti kansallista pelastusta ja voittoa taistelussa pahuuden voimia vastaan.

    SOO eivät ole juutalaisia, he vain eivät vielä ymmärtäneet, että ideologisten tavoitteiden pitäisi olla puhtaat, selkeät, tarkat, yksiselitteiset, kovat, määritetyt, kiinteät, vakaat, tinkimättömät.

    Minä ei ole mikään käskyjen antaja. Esitän vain oma mielipiteeni ja näen että PVL:n poliittinen ohjelma, järjestö, teoria ja käytäntö on parasta mitä tästä maasta löytyy. Ei ole sattuma että ainoa kielletty järjestö on PVL, juutalaiset tässä toteuttavat vanhan sääntönsä: TOB SHEBBE GOYIM HAROG!

    • Siis yritätkö väittää, että SOO on voittoa tavoitteleva kapitalistinen taho? SOO koostuu vapaaehtoisista suomalaisista kansalaisaktivisteista ja ovat tehneet paljon enemmän tämän kansan eteen, kuin monet muut. Ei ketään voi pakottaa tiettyyn ideologiaan ja minusta SOO:n toiminta lähentelee ideologisesti radikaalia kansallismielistä / kansallissosialistista toimintaa. Kuulen nykyäänkin tutuilta, että “pitäisikö kutsua Odinit?” Kun on jokin uhkaava tilanne esim. kulttuurinrikastajien kanssa. Odinit ovat myös avustaneet suomalaisia vähäosaisia ja vanhuksia. Osoittivat myös avoimesti tukensa Vastarintaliikkeelle useaan kertaan. En ymmärrä miksi pitää väkisin hakata rakoja rehtien kansallismielisten liikkeiden välille, yhdistymisen aika tulee kyllä, ei rikota välejä ennen sitä…

     • Kyllä. Piensissä kuppikunnissa sooloilu harvoin johtaa mihinkään konkreettiseen ja samankaltaista päämäärää ajavien ryhmittymien ajaminen erilleen ei palvele ketään muuta kuin vihulaista.

      Pienien näkemyserojen nostaminen tapetille aina tavattaessa ei ainakaan vahvista kansallismielistä rintamaa. Sekoilu jostain “aseman selkiyttämistä tuotannon tavoitteen akselilla” on ensinnäkin määritteenä yhtä selkeä kuin skoboliherbojen vatulointi eikä edusta muuta kuin sanahelinää, lause vailla merkitystä.

      SOO ei ole firma, jonka tavoite on polkea sijoittajille maksimaalivoittoja toisten selkänahoista, vaan suomalaisten asiaa ajava kansallismielinen ryhmittymä, joka on ymmärtänyt maahamme valuvan mutavyöryn haittavaikutukset ja päättäjien suorittaman kantaväestön halveksimisen.

     • Olen pahoillani kun minua on ymmärretty väärin. Yritän selittää.
      SOO ovat patriootteja, ja tekevät hyvää ja siksi ovat kieltolistalla heti PVLn jälkeen. SOOn ja PVLn välillä ei ole kilpailua, sen sijaan ovat läheisiä liittolaisia.

      SOO ei ole kapitalistinen taho. Se on just se mitä kirjoitin: kansallismielinen ei voi olla kapitalistinen! se on mahdoton yhdistelmä. Joten EV:n kysymys “Siis yritätkö väittää, että SOO on voittoa tavoitteleva kapitalistinen taho?” on yllättävä ja syntynyt väärin ymmärtämisestä.

      SOOn ohjelma on suunnattu pääosin oireisiin, ilman että ongelmien luojat olisi sanottu nimeltä ja ilman syvällistä analyysia.
      Esimerkiksi EU: sekä PVL, että SOO vastustavat EU:ta, mutta siinä missä PVL tarkasti ja yksityiskohtaisesti paljastaa EU valheen – siinä SOO suoristaa mutkia ja suoraan esittää saman johtopättöksen.

      Mikäli Odinin Sotilaat alkaisi tutkimaan asioita perin pohjin, kuten on tapana Vastarintaliikkeessa, Odinin Sotilaista tulisi Vastarintalaisia. Tässä ei ole mitään järjestöjen vastakkainasettelua, olemme samalla puolella rintamaa – eroa on siinä, että Odinin Sotilaat toimivat terveen vaston perusteella konkreettisesti ja paikallisesti; kun taas Vastarinnan ideologiset johtajat terveen vaiston pohjalta suorittavat syvällisen analyysin ja siitä kehittävät sekä kritiikin että kokonaisvaltaisen periaatteelliseen positiivisen ohjelman, joka ei rajoitu tähän aikaan ja paikkaan. Kun vertailen nämä kaksi lähestymistapaa, tulen johtopäätökseen että PVLn positiivisen ohjelman (l. poliittisen manifestin) perusteella terveen valtion voidaan rakentaa, mutta SOOn positiivinen ohjelma on paljon paikallisempi. Ja että SOOn terveen vaistomaisen isänmaallisen pohjan kehittäminen, jos sellainen tapahtuisi, johtaisi Odinin Sotilaita Vastarintaliikkeeseen. Toivottavasti niin tapahtuukin.

      Flyin’Finn ei ymmärrä että jokaisessa yhteiskunnassa tuotannon ja yleensä taloudellisen toiminnan tavoitteet asettuvat akselille jonka ääripäät ovat “Sosialistinen” eli yhteiskunnan etua korostava – tai “Kapitalistinen” eli yksilön etua (jopa yhteiskunnan kustannuksella) korostava. Mutavyöryn syyt ovat myös tästä riipuvaisia: jos joku taho ei selkeästi vastusta “Kapitalismia” se samalla salli “Kansallismiellisyyden” heikentymistä. Ristiriita on ilmeinen, mutta jotkut eivät näe. “Kansallismielistä kapitalismia” ei voi olla eikä ole olemassa! Tätä sinä F’F et ymmärrä.

     • No joo. Eipä ole ensimmäinen kerta, kun sinun mukaasi minä ‘ei ymmärrä’. Lause ”aseman selkiyttämistä tuotannon tavoitteen akselilla” on sellaista siansaksaa, että veikkaan jonkun muunkin ihmettelevän sen merkitystä.

      Ja voisitko ystävällisesti osoittaa, missä kohtaa olen väittänyt ”kansallismielistä kapitalismia” olevan olemassa? Itse kun en sitä väittämää löydä. Eij jummarra. Taas kertaalleen.

 4. Jostain syystä usein kielletty asia kiehtoo eniten, sen voi nähdä huumeiden kieltolaissa jne. Saa nähdä, saa nähdä. Itse ainakin näin kun Kai Mykkänen kusi omiin ja muiden muroihinsa ja selittelee että “Hei jätkät, tää kuuluu tänne, tulee parempi maku ja me säästetään!”

 5. Vastarintaliikkettä ei kukaan tai mikään pysty lakkauttamaan!
  Poliisihallinto ja Turun hovioikeus ovat täynnä historiaa tuntemattomia omahyväisiä typeryksiä jos ne kuvittelevat siihen pystyvänsä.
  Mitä enemmän liikettä vastaan hyökätään, sitä enemmän se kasvaa ja voimistuu.

 6. Kun nytt vastarintsliike kielletään niin eikö vastarintaliikeen jäsenet vois liityä Odiniin ja radikalisoida sen.

  • Tai perustaa uuden kansallissosialistisen järjestön, nythän puolue on jo tulossa: Kansan Yhtenäisyys

   • Pelkään pahoin, että sekin tullaan hillotolppaväen toimesta torppaamaan, vaikka olisi 5 000 000 kannattajakorttia.

    • Hyvin ovat osannaat luovia saksassa,itävallassa ja ruotsissa ettei vähääkään kansallismieliset puolueet pääse hallituskumppaneiksi, vaikka kansa on toisin äänensä antanut.
     Näin toimii nykynykynäennäisdemokratia josta koko ajan klisheisesti vaahtopallot suupielissä aina muistavat mainita puolustuksenaan.
     En usko että pelin henki muuttuu siitä, jos suomessa tapahtuisi uuden puolueen kohdalla samoin, koska halutaan saada “toimiva” hallituskoalitio jossa ei oppositiota ole.

 7. Useampi vuosi sitten sanomalehdet lopettivat prostituutioon viittaavien ilmoitusten julkaisemisen, sitten huomattiin että meni lapsi pesuveden mukana kun valvonta ja seuranta vaikeutui ilmoittelun siirryttyä “maan alle”. Niin käy tässäkin. Yhtä hyvällä syyllä pitäisi kieltää ainakin antifa ja varikset.

  Jospa olisi sellainen ei-marginaalinen puolue joka suhtautuu turvapaikkaturismiin hyvin kielteisesti, ajaa EU:n ja muutaman muun maan (esim. USA, Kanada) ulkopuolelta tuleville kontrolloitua työperäistä maahanmuuttoa eikä julista juutalaisten salaliittoa ja rotujuttuja. Persut?

  • Persujen puheenjohtajan äänestyskäyttäytyminen ja puheet eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Jotain outoa on koko porukassa, julkisuuskuvaa pidetään yllä iskulauseilla ja puheilla joilla ei ole mitään yhteyttä todellisiin tekoihin.

Comments are closed.