Koti Uutisia Tutkija: Pohjolan menestyksellä evoluutiobiologinen perusta

Tutkija: Pohjolan menestyksellä evoluutiobiologinen perusta

6

UK_evoluutio

Amerikkalaisen evoluutiobiologi David Sloan Wilsonin ja ajatuspaja The Evolution Instituten mukaan evoluutiobiologian avulla on mahdollista ymmärtää ja ratkaista tämän päivän yhteiskunnallisia ongelmia. Wilsonin teesi on, että menestyvä ja toimiva yhteiskuntarakenne koostuu yksilöistä, jotka toimivat ryhmän eivätkä yksilön itsensä parhaaksi. Pohjoismaat ovat Wilsonin mukaan malliesimerkki tällaisesta toiminnasta.

Professori David Sloan Wilson.
Professori David Sloan Wilson.

Professori Glenn-Peter Saetre Center for Ecological and Evolutionary Synthesis -tutkimuskeskuksesta (CEES) reagoi kriittisesti Wilsonin tutkimukseen ja kutsuu tätä “poliittisesti vaarallisluontoiseksi tieteeksi”. Saetre myöntää kuitenkin Wilsonin väitteiden pitävän paikkansa: “Ei ole vaikeaa löytää esimerkkejä, kuinka epäitsekkäästi me ihmiset voimme toimia. Täällä Norjassa maksamme (enemmän tai vähemmän) mielellämme kolmanneksen tai enemmänkin veroa palkastamme. Tämä annetaan yhteisön hyväksi omasta henkilökohtaisesta omaisuudestamme. Käytämme aikaa ja resursseja huolehtiaksemme yhteiskunnan heikoista ja sairaista, vaikka olisimme voineet lohkaista vain oman palamme kakusta. Pohjoismaissa tällaiset yhteiskunnalliset ratkaisut ovat hyvin rakennettuja. Luotamme lujasti toisiimme ja pystyttämiimme instituutioihin. Riski konflikteihin on pieni ja materiaalinen elintaso korkea. Sloan Wilson näkee Pohjoismaiden menestyksen biologisessa valossa. Aikojen saatossa olemme yhdessä organisoineet yhteisöjä siten, että ne näyttävät biologiamme parhaat puolet.”

Saetre jatkaa edelleen: “1970-luvulla keskustelu luonnonvalinnasta kävi kuumana. Vero Wynne-Edwards esitti eläinten osoittavan maltillisuutta käyttäytymisessään siten, etteivät ryhmät, joihin eläimet kuuluvat, tuhlaa liikaa elämisensä resursseja; ne eivät syö yhtään sen enempää kuin tarvitsevat eivätkä ne saa sen enempää poikasia kuin mitä ympäristö sallii. Ryhmä tällaisia maltillisia yksilöitä elää pitempään kuin joukko egoisteja, jotka käärivät voitot aina, kun mahdollista.”

Professori kertoo vielä mitä tapahtuu, jos joukko “egoistisemmin käyttäytyviä yksilöitä” järjestäytyy ryhmäksi: “Egoistinen yksilö haluaa enemmän ruokaa ja jälkeläisiä kuin toinen yksilö, ja ajallaan syrjäyttää alkuperäisen variantin.”

Wilsonin esittämistä totuuksista huolimatta nämä ovat Saetren mukaan “poliittisesti vaarallisia”, koska ne edustavat “ajatusta kilpailusta eri ryhmien välillä” ja johtavat “jännitteisiin niiden ryhmien kanssa, joilla on aivan erilaiset poliittiset ihanteet kuin Wilsonilla”.

Lähteet: Nordfront.net, Aftenposten

6 KOMMENTIT

  1. Evoluutioteoriassahan on ennustettu, että yhteisöt yhteisöllisimmillä jäsenillä ovat voittoisia yhteisöihin, joissa olisi näitä itsekkäämpiä jäseniä.
    Monikulttuurisuus on nimenomaan tällaisen kansallisen yhteisöllisyyden purkamista.

  2. Tottakai joku kulttuurimarxisti siellä poliittisesti korrektoi Jumalan luomaa. Herranjumala Wilson puhuu totta ja näinkin julkisesti. Kuinka tätäkään tietoa ei pimitetty?

  3. Ja nyt näitä egoistisia apinoita rahdataan 750 kappaletta joka vuosi Suomeen. Ei hyvältä näytä.

    Siihen päälle kaikki turvapaikanhakijat. Kenelläkään ei ole todellista Suomeen pakottavaa hätää vaan tunkeutuvat tänne juuri: “kaikki mulle ja heti”-asenteella mitään keinoja tai laittomuuksia kaihtamatta.

    • Kyllä tämä on nimenomaan sitä itseään.. 😀 kyllä mahtaa jutkufemakkoa tämmöiset puolifasistiset totuudet loukata.. nyyh..

Comments are closed.