Koti Uutisia Kotimaa Tutkija: Helsingin Sanomat toiminut CIA:n propagandatoimistona

Tutkija: Helsingin Sanomat toiminut CIA:n propagandatoimistona

8
Eljas Erkko.

Filosofian tohtori Aleksi Mainio kirjoitti hiljattain teoksen nimeltä Erkkojen kylmä sota, jossa hän käsittelee juutalaisen Erkko-suvun valtapeliä Suomen politiikassa. Mainio puhui kirjastaan Yleisradiossa ja valotti samalla muun muassa Erkkojen siteitä Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:han.

Erkot ovat Sanoma-konsernin pitkäaikaisia omistajia. Konsernin lippulaiva on Helsingin Sanomat (HS), joka on tunnettu erityisen globalistisena ja kulttuurimarxistisena julkaisuna. Mainion mukaan HS:n arvot eivät ole sattumaa, vaan Erkot ovat aina pyrkineet manipuloimaan Suomen politiikkaa mediansa kautta.

Kylmän sodan aikana Erkot valjastivat mediaimperiuminsa CIA:n palvelukseen. Yhdysvallat käytti toisen maailmansodan jälkeen CIA:ta aseenaan estääkseen nationalismin nousun Euroopassa ja kaataakseen taloudellista nationalismia toteuttavat hallitukset kehitysmaissa. Erkkojen yhteistyö vihamielisen vakoilujärjestön kanssa on vakava maanpetos.

Mainion mukaan Eljas Erkko toimi toisen maailmansodan jälkeen Suomen presidentin “epävirallisena lähettiläänä amerikkalaisten suuntaan”. Erkosta tuli ulkopolitiikan näkymätön mahtimies laajojen kansainvälisten verkostojensa vuoksi.

Eräs Erkon kanavista Yhdysvaltoihin kulki tutkijan mukaan CIA:n kautta. Mainio totesi, että 1950-luvulla Yhdysvallat aloitti globaalin “kulttuurisodan” ja perusti salaisia propagandatoimistoja syöttämään materiaaliaan länsimaiselle lehdistölle.

Mainio kutsui CIA:n toimistoja “oman aikakautensa valemedioiksi”. Hän selvitti, että myös HS:lla oli lämpimät suhteet CIA:n “valemedioihin”. HS kierrättikin ahkerasti niiden julkaisemia “uutisia”. Erkkojen vuoksi amerikkalainen propaganda saastutti suomalaisen julkisen keskustelun.

Erkkojen poliittinen valtapeli on jatkunut myös kylmän sodan jälkeen. Vuonna 1994 Sanoma-konserni käynnisti propagandakampanjan painostaakseen suomalaisia äänestämään Euroopan unioniin liittymisen puolesta.

2000-luvulla HS on valehdellut kansalaisille järjestelmällisesti lobatessaan esimerkiksi vapaata maahanmuuttoa, perinteisten sukupuoliroolien tuhoamista sekä Nato-jäsenyyttä.

Lähde: Yle

8 KOMMENTIT

 1. Toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitto koki tehtäväkseen natsismin uudelleennousun estämisen. Sen mielestä sillä oli oikeus puuttua naapurimaidensa sisäisiin asioihin. Ei mennyt kauaa, että Korean sota alkoi, ja Yhdysvalloista tuli muiden maiden asioihin puuttuja: Iran, Irak, Nicaragua, Bolivia, Vietnam, Tšile, Indonesia, Jugoslavia, Afganistan ja Syyria näin muutaman mainitakseni. Näin siis Neuvosto/Venäjä-imperialismi jäi Angloamerikka/CIA-imperialismin varjoon. Ja tästä on muuten sikiänyt sionismi ja islamismikin!

  • Ja sen kansallissosialismin täystuhon ohella CCCP aikoi levittää kommunismin koko maailmaan ja siitä nämä konfliktit alkoivat. Siinä mielessä USA oli oikealla asialla mutta valitettavasti kävi niinkuin sanoit; sionistit käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja levittivät lonkeronsa CIAn avulla joka nurkkaan ja ählämistit perässä.

   Olen joskus spekuloinut ajatuksella miten makaisi maailma nyt jos Stalinin olisi annettu rauhassa levittää bolshevismin ilosanomaa ympäri maailman. Pelkään pahoin että asiat olisivat aika lailla hullummin kuin nyt, vaikk’ei nykytilannekaan kauhean kovia riemunkiljahduksia ansaitse. Suo siellä ja vetelä täällä.

   • Juuri noin. Stalinhan oli georgialainen. Siinä mielessä hänen “heimolaisensa” ovat saaneet rauhassa levittää kaverikapitalismin ilosanomaa Venäjällä, että georgialaiset ovat henkilömäärältä suurin etsintäkuulutettujen järjestäytyneen rikollisuuden ryhmä Venäjällä maan sisäministeriön vai oliko jonkun muun turvallisuusviraston mukaan. Sitten tulevat eri muslimiryhmät ja viimeisenä juutalaiset. Juutalaiset ovat toki yliedustettuina valtionyhtiöissä ja muissa maan suurimmissa yrityksissä.

 2. Ylläri että taas Yhdysvallat ihmisten riesana. Tämän vaikuttamisen alla joku YYA oli pientä ja kokisin sen jopa paremmaksi vaihtoehdoksi ennen kuin antaa Yhdysvalloille ääni Suomen sisäpolitiikkaan juutalaisen julkaisun kautta.

  • YYA oli piece of cake jos sitä vertaa muitten maantieteellisesti Itä-Eurooppaan kuuluneiden maiden kohtaloon. Suomi kuitenkin säilytti kohtuulisen itsemääräämisoikeuden tasapainoillessaan idän ja lännen välissä.

   Ei se Kekkoslovakia niin paha ollut kun ulkomaillekin sai lähteä vapaasti sekä itse valita työ- ja asuinpaikkansa. Unkarin ja Tsekkoslovakian kansannousut antavat hyvän vertailupohjan.

 3. Ei HS ole ainoa. Washington auttoi perustamaan Ylen sekä rahoitti sen toimintaa vastatoimena Virossa näkyville Neuvostoliiton kanaville. Tämä seikka tuli esiin eräässä virolaisessa neuvostoaikaa käsittelevässä dokumenttifilmissä. Ko. filmissä kerrottiin myös että Helsingin alueen antennit suunnattiin tahallaan niin että ne häiritsisivät Viron tv:n lähetyksiä. Toisin sanoen kotoinen Ylemme on Washingtonin luomus, eikä siten pidä ihmetellä miksi Yle alleviivaa jatkuvasti Atlantin takaisia näkökulmia ja painottaa kuinka tärkeää yhtistyö on siihen suuntaan.

Comments are closed.