Koti Uutisia “Turvapaikanhakijoiden kahvilan” toiminta ei kestä päivänvaloa Kokemäellä

“Turvapaikanhakijoiden kahvilan” toiminta ei kestä päivänvaloa Kokemäellä

3

Kokemäkeläinen-lehden toimittaja oli tällä viikolla tekemässä juttua paikkakunnalla toimivasta julkisin varoin rahoitettavasta “turvapaikanhakijoiden kahvilasta”. Jutusta käy muun muassa ilmi, että Bazaari-niminen yhdistetty kahvila ja parturi polkee hintoja saamansa 40 000 euron avustuksen turvin.

Myöskään keittiön hygienia ei kestä päivänvaloa, minkä vuoksi toimittajaa kiellettiin kuvaamasta siellä. Kohdassa 6:35 näkyykin, kuinka turvapaikanhakija ronkkii ruokaa paljain käsin kattilasta lautaselle. Noin 10 minuutin kohdasta eteenpäin kahvilan toiminnanohjaajat vaativat toimittajaa ennakkosensuroimaan materiaalia, jotta se näyttäisi paikan toiminnan pelkästään myönteisessä valossa.

Myöhemmin saman lehden toimitus soitti vielä Kokemäen Bazaarin kahvila-, ravintola- ja parturihanketta pyörittävän Jakamisen Paikka ry:n toiminnanjohtaja Terhi Vainionperälle kysyäkseen häneltä kahvilassa ilmenneistä hygieniaseikoista sekä rahoituksesta. Toiminnanjohtaja kieltäytyi kommentoimasta ja löi luurin korvaan. Maahanmuutto- ja monikulttuurisuusbisneksessä mukana olevat ovat tottuneet saamaan valtamedialta pelkkiä ilmaisia mainoskampanjoita, joten ilmeisesti Vainionperä yllättyi tutkivasta journalismista.

 

Lähde: Kokemäkeläinen

3 KOMMENTIT

 1. Voi vittu mitä touhua!

  Tolleinhan ne kaikki monikulttuurisuudesta posiitivisesti kertovat jutut syntyy, että etukäteen päätetään sensuroida negatiiviset asiat (valtamedialla on tässä aika toimiva itsesensuuri). Ei vaan tällä kertaa tainnut mennä mainoskampanja ihan suunnitelmien mukaan. 😀

  Olispa kaikissa lehdissä tollasia toimittajia, niin yleisö saisi vähän realistisemman kuvan tuosta pelleilystä.

 2. On päivänselvää etteivät nämä “Patakakkosen” vanamot ja kolmoset ole ennen keittiötä ja länsimaisia hygeniavaatimuksia nähneetkään. Ensimmäinen ja kaikkein välttämättömin ehto on se, että onko ns. hygieniapassi suoritettu, kun ollaan elintarvikkeiden kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Uskonpa ettei tuolla taaskin yhdellä hataralla tuulentuvalla ole mitään sellaisesta tietoakaan ainakaan näitten lähi-itäläisten jullien osalta.

  Tuokin “projekti” on yksi jo legendaksi muodostunut Kaarnalaiva-telakka, johon Tekes tuhlasi 150 000 euroa ja ties kuinka paljon tuo hullutus sai vielä jotain muutakin rahaa. Siis kuvitelkaa nuorukaiset melkein 1 000 000 markkaa.

  Jos joku suomalainen olisi mennyt tuollaisen “innovaation” kanssa työkkäriin tai tehnyt Tekesille rahoitushakemuksen, olisi hänet viety poliisien saattamana hulluinhuoneelle suljetulle osastolle, vaikka huomioon ottaen nykyisen hallituksen ministerit, olisi tuosta jäpikästä pitänyt tehdä valtionvarainministeri.

  Kuten kuvasta näkyy kyseessä on suvakkiakkain saippuakuplien puhaltelusta kyse, jossa ei ole päätä eikä häntää. Omituista, että heidän palkintosonniensa varsinaisen “käyttötarkoituksen” lisäksi pitää nyhtää Suomen suvakkivajakki yhteiskunnalta kymmeniä, jopa satojatuhansia euroja, johonkin napänöyhdän kaiveluun.

  Nyt jo koko Suomi tietää ettei tuo upottavalle suolle rakennetut huhaarakennelmat pysy pystyssä aikuisen oikeesti.

 3. Aika hyvin syöneitä matupoikia.
  Onkohan noi raitapaitaset oikein pari?
  Kävispä toimittaja haastattelemassa sitä idioottia, joka on myöntänyt avustuksen bakteeribazaarille. Saattaa löytyä oma matu ojasta.

Comments are closed.