Koti Uutisia Turvapaikanhakija kävi käsiksi uimavalvojaan Porissa

Turvapaikanhakija kävi käsiksi uimavalvojaan Porissa

2
(Kuvituskuva)
(Kuvituskuva)

Miespuolinen uimavalvoja huomautti vastikään Porin keskustan uimahallissa turvapaikanhakijalle, ettei saunaan mennä uimahousut jalassa. Vaatimus noudattaa sääntöjä korpesi turvapaikanhakijaa niin, että tämä kävi uimavalvojan päälle.

“Turvaudumme vartiointiliikkeen käyttöön väliaikaisesti”, kertoi Porin vapaa-aikaviraston liikuntapaikkayksikön esimies Timo Lehtimäki maanantaina Satakunnan Kansalle.

Tästä huolimatta Satakunnan Kansa hupaisasti samassa uutisessa kirjoittaa “ulkomaalaisasiakkaiden käyttäytyneen hyvin”. Samalla lehti kirjoittaa, ettei maahanmuuttajien suosimista Porin keskustan tai Harjavallan uimahalleista ole raportoitu ahdistelutapauksia.

Kuitenkin verrattaessa siihen, mitä on tapahtunut uimahalleissa ympäri Suomen ja koko Euroopan turvapaikanhakijoiden saavuttua paikkakunnille (seksuaalisesta häirinnästä ja raiskauksista muiden uimareiden joukkoon hyppimiseen ja ylettömään meluamiseen), on todennäköisempää, ettei tapahtuneesta ahdistelusta joko ole ilmoitettu uimahallin henkilökunnalle tai henkilökunta ei halua kertoa mitään tapahtuneen.

MV-lehti uutisoi viimeksi kaksi päivää sitten laittoman maahantulijan ilmestyneen naisten suihkutilojen puolelle haukiputaalaisessa Vesi-Jatulin uimahallissa. Mies tuli seisoskelemaan suihkun eteen ja katselemaan. Paikalla vauvansa kanssa olleen naisen mukaan kyse ei voinut olla siitä, että turvapaikanhakijamies olisi tullut naisten puolelle vahingossa. Uimavalvoja, jolle nainen ilmoitti asiasta, ei tehnyt ahdistelun loppumiseksi mitään.

Turvapaikanhakijoiden omiessa uimahallit niissä tarttuvat myös tehokkaasti taudit kuten polio, A- ja B-hepatiitit sekä tuberkuloosi.

Lähteet: Satakunnan Kansa, MV-lehti

2 KOMMENTIT

  1. Tuntuu oudolta jos jossain paikassa ei noudateta järjestyssääntöjä? Peseytyminen julkisissa saunoissa ja uimahalleissa on terveydenhoitoviranomaisten valvomaa. Tässä on syytä pyytää virka-apua. Laittomien pakolaisten on mielestäni näytettävä jonkinlainen terveyspassi ennenkuin heitä voidaan päästää julkisiin uimahalleihin ja saunoihin. Tai mikä on helpointa- heiltä evätään pääsy ko tiloihin. Heillä ei ole halua mukautua länsimaiseen järjestykseen ja standardeihin. Riski että lapsesi saa virtsatietulehduksen, sieni-infektion, trichomonaksen ovat uimahallioloissa suuret. Toki Polio, hepatiit ja tubikin tulevat kyseeseen.

Comments are closed.