Koti Uutisia Turvapaikan­hakija pidätetty törkeästä raiskauksesta Raisiossa

Turvapaikan­hakija pidätetty törkeästä raiskauksesta Raisiossa

1

UK_koysi

Poliisi on saanut valmiiksi Raision marraskuisen raiskaus- ja hyväksikäyttöepäilyn tutkinnan. Rikosnimike muuttui tutkinnan aikana raiskausepäilyn osalta törkeäksi raiskaukseksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Lounais-Suomen poliisi epäilee 19-vuotiaan miehen syyllistyneen 24. marraskuuta yksityisasunnossa törkeän raiskauksen lisäksi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Uhri on 14-vuotias tyttö.

Mohammed Said Abdallah on vangittu 27. marraskuuta Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tekemällä päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Rikoksista epäilty mies saapui poliisin mukaan Suomeen turvapaikanhakijana noin vuosi ennen raiskausta. Hän on ollut rikosepäilyjen vuoksi vangittuna marraskuun 27. päivästä lähtien.

“Alkutietojen perusteella tutkimme tapausta ensin tavallisena raiskauksena ja törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Raiskausepäilyn osalta rikosnimike muuttui törkeäksi raiskaukseksi, kun tutkinta eteni”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Lamppu Helsingin Sanomille.

Alle 18-vuotiaaseen henkilöön kohdistunut raiskaus ei ole rikoslain mukaan automaattisesti törkeä. Edellytyksenä on lain mukaan se, että tekoa on pidettävä myös kokonaisuutena arvioituna törkeänä. Lampun mukaan keskeistä rikosnimikkeen muuttumisessa törkeäksi raiskaukseksi oli nimenomaan tapauksen kokonaisarviointi.

Poliisi siirsi tapauksen syyteharkintaan tiistaiaamuna. Käräjäoikeus on määrännyt, että mahdolliset rikossyytteet on nostettava 20. tammikuuta mennessä.

Lähde: Helsingin Sanomat

1 KOMMENTTI

  1. Käsittääkseni kundia odottaisi artikkelin kuvassa esitetty köysihyödyke Iranissa ja Saudi-Arabiassa hyvästä teräksestä taottu kättäpidempi, mikäli kyseiseen tekoon syylliseksi todettaisiin.

    Oikeusjärjestelmissä on tietyt eronsa, ei mulla muuta.

Comments are closed.