Koti Uutisia Turvakodin naiset pakenevat maahanmuuttajamiehiä Norjassa

Turvakodin naiset pakenevat maahanmuuttajamiehiä Norjassa

0

Lähes 60 prosenttia norjalaiseen Arendalin turvakotiin hakeutuvista naisista pakenee maahanmuuttajataustaisia miehiä, kertoo uusi tutkimus.

Vaikka Etelä-Norjassa sijaitsevassa Itä-Agderin läänissä asuu vain 10 prosenttia maahanmuuttajataustaisia henkilöitä, on 60 prosenttia Arendalin kaupungin turvakotiin hakeutuvista naisista suhteessa maahanmuuttajamiehen kanssa. Puolet apua hakeneista naisista on ulkomaalaistaustaisia.

Turvakodin johtajan Tove Jansenin mukaan maahanmuuttajamiesten näkyvä edustus tilastossa voi johtua kulttuurieroista ja vaikeuksista sopeutua norjalaiseen yhteiskuntaan. “Kokemuksemme perusteella monet ulkomaalaisista naisista tulevat yhteiskunnista, joissa järjestetyt avioliitot tai pakkoavioliitot ovat osa kulttuuria”, Jansen kertoo.

Maahanmuuttajataustaisten naisten määrä on noussut turvakodissa 40 prosentista 50 prosenttiin vain vuoden sisällä. Jansen ei kuitenkaan usko, että väkivalta naisia kohtaan on lisääntynyt entisestä, sillä kaikki naiset eivät uskalla ilmoittaa heihin kohdistuvista uhkauksista ja pahoinpitelyistä.

 
Lähteet: Nordfront, Verdens Gang