Koti Uutisia Turun Sanomilla lähdekritiikki hukassa

Turun Sanomilla lähdekritiikki hukassa

8

Turun Sanomat sekä muun muassa kommunistien Kansan Uutiset -lehti uutisoivat Helsingissä sunnuntaina järjestettävästä “rasisminvastaisesta” tapahtumasta. Tapansa mukaan suuri sanomalehti siteeraa äärivasemmistolaislähteitä vailla vähäisintäkään lähdekritiikkiä.

UK_tyovaensoturit
Tukholmalaisia työväensotureita.

Kipinän sunnuntain mielenosoitukselle antoi viime viikolla käyty tappelu Tukholman Kärrtorpissa, josta Kansallinen Vastarinta on kirjoittanut kahteen otteeseen. Äärivasemmisto on jo useiden vuosikymmenten ajan hyökkäillyt kaikissa Länsi-Euroopan maissa kansallismielisten mielenosoitusten kimppuun. Ilmiö on niin arkinen, etteivät sanomalehdet edes vaivaudu uutisoimaan siitä. Esimerkiksi viime kuussa äärivasemmisto yritti väkivalloin estää Kultaisen aamunkoiton tukimielenosoituksen Tukholmassa, mikä kuitenkin epäonnistui kansallismielisten aggressiivisen ja päättäväisen toiminnan ansiosta.

Kärrtorpissa äärivasemmisto joutui maistamaan omaa lääkettään, kun kansallismieliset puuttuivat paikalliseen provokaatiomielessä järjestettyyn mielenosoitukseen. Jos hyökkääjät olisivat olleet äärivasemmistolaisia kuten yleensä, ei yhteenotosta olisi edes uutisoitu. Koska tällä kertaa kansallismieliset käyttäytyivät tavallista aggressiivisemmin, ylitti tapaus heti kansainvälisen uutiskynnyksen. Kärrtorpin tapahtumia on vuoden 2013 aikana edeltänyt kymmenien poliittisten rikosten aalto, jossa Ruotsin “antifasistit” ovat pahoinpidelleet maltillisia kansallismielisiä ja tuhonneet heidän omaisuuttaan. Suomalaismediat eivät ole kirjoittaneet tästä sanaakaan.

Sen sijaan Turun Sanomat lainaa asiantuntijalähteenä vasemmistoakin jyrkästi jakavaa “seksuaalianarkisti” Atlas Saarikoskea. Saarikoski on ura-anarkisti, joka on väitetystä valtionvastaisuudestaan huolimatta saanut perhesuhteiden kautta töitä Yleisradiosta. Myös oikeistolaisemmat valtamediat ovat hyvissä väleissä hänen kanssaan. Turun Sanomien uutisissa väitetään Saarikosken Antirasismi X -järjestön julkilausumaa kritiikittömästi lainaten, että “Suomen vastarintaliike on vastuussa Helsinki Prideen kohdistuneesta hyökkäyksestä, jossa kaasutettiin pikkulapsia”. Vastarintaliike ei ole vastuussa “hyökkäyksestä”, eikä poliisi ole missään vaiheessa kuullut järjestön johtoa siihen liittyen. Sen sijaan Ruotsissa mellakoinut Revolutionära Fronten -järjestö on todistetusti kaasuttanut lapsia ja vanhuksia. Suomalaisvasemmistosta kunnanvaltuutettu Dan Koivulaakso on ilmaissut avoimen tukensa järjestön väkivaltakampanjalle. Tästä Turun Sanomat ei kuitenkaan kirjoita.

Helsingin sunnuntainen mielenosoitus on järjestäjäyhdistyksen julkilausumia myöten provokaatiomielessä kyhätty, ja anonyymit vasemmistolaiset ovatkin verkossa hekumoineet väkivaltaisuuksilla. Suomessa rasisminvastustajat eivät kuitenkaan ole uskaltautuneet tekemään samanlaisia iskuja kuin länsinaapurissa asuvat aateveljensä. Luvassa lieneekin aneeminen poliittinen sirkus, jossa tirehtöörinä toimii valtion ja oikeistoliberaalin median rakastama seksuaalianarkisti.

 

Aiheesta lisää:

Atlas Saarikosken uusin projekti on Antirasismi X
Vääristelyä, mustamaalausta ja poliisivainoa

8 KOMMENTIT

 1. Tämä perverttinen epäihminen Saarikoski (silloin vielä etunimellä “Akuliina”) jäi minulle mieleen tämän alempana olevan manifestin takia. Unelmointi “panemiseta pistohaavaan” se on niin sairasta että tätä on käytännössä mahdotonta korjata kuin yhdellä tavalla.
  Siis sairaan ihmisvastaisen pervertikon manifesti:

  “New kids on the Pink Black Block vol. II

  VIHA

  KUOLEMA

  TRANS-GRESSIO

  Haluamme rikosta kuin panemista pistohaavaan.

  Vihaamme jokaista heterokulttuurin ilmentymää ja instituutiota. Jokainen tilanne, jossa ruumiimme kielletään ja halumme tehdään näkymättömäksi, kasvattaa vihaamme.

  Hetero-oikeuksia käyttävät henkilöt on riisuttava aseistaan.Meidän täsmäaseemme on halu. Se ei ole tuhottavissa, ei haltuunotettavissa eikä laimennettavissa valtion uusintamiseen. Haluamme synnyttää vain haluja.

  Ruumiimme ovat nautittavaksemme ja käytettäväksemme. Diilaamme itse hormonimme ja viillämme rintamme. Kohotetut nyrkkimme ovat valmiina panemaan.

  Ryöstämme rahat, asunnot, palvelut ja työpaikat, joilla yhteiskunta palkitsee heteroseksuaalisen näytelmän näyttelijät. Tuhoamme valtion, joka tunkeutuu intiimisuhteisiimme. Emme halua, että rakastajamme kädet ovat valtion kädet.

  Panemme, ammumme, laukeamme ja tuhoamme, kunnes kaikki on meidän.

  KUOLEMA HETEROKULTTUURILLE!”

  Akuliina Saarikosken masineeraama ”Pink Black Block”, heinäkuu 2008.

 2. Jopa takkutukkien sivuilla alkoi kollektiivinen oksentaminen, kun tapahtuman järjestäjä selvisi 😀

 3. “Suomessa rasisminvastustajat eivät kuitenkaan ole uskaltautuneet tekemään samanlaisia iskuja kuin länsinaapurissa asuvat aateveljensä.”

  Onko tämä siis artikkelin kirjottajan mielestä hyvä vai huono asia?

  Luulin, että se on hyvä ettei suomessa käytetä väkivaltaa samalla tavalla kuin ruotsissa. Tästä kuitenkin jää epämääräiseksi onko se hyvä vai huono?

  • Jos seuraa yhtään internetissä punaleirin puolelta tulevaa kommentointia, voi huomata, että ruotsalaisten aatetovereiden toimintaa ihaillaan ja täysin avoimesti. Tulevaisuudessa tämä suomalaispunikkien internetissä huutelu voi hyvinkin siirtyä kadulle, ja siihen on hyvä valmistautua jo nyt.

 4. Tämä taisi olla ensimmäinen kerta, kun Vastarintaliike irtisanoutuu Helsinki Prideen kohdistuneesta kaasuiskusta, vaikka syytöksiä on esitetty jo vuosien ajan ja jopa valtamediat pitävät tätä tutkivaksi journalistiksi itseään kutsuvan Dan Koivulaakson “oivallusta” faktana. Faktahan on se, että yksikään kolmesta iskusta tuomitusta henkilöstä EI kuulunut Vastarintaliikkeeseen silloin, kun isku tapahtui. Se, että yksi tuomituista on nykyisin liikkeen jäsen, ei tarkoita sitä, että Vastarintaliike olisi vastuussa tapahtumista. Mutta, ei nyt anneta totuuden pilata kivaa tarinaa, vai?

  Mutta itse aiheeseen. Viimeksi tänään YLEn nettisivuilla on julkaistu mielipidekirjoitus, jossa julistetaan mm. seuraavaa:

  “… kivien kirjaimellisesta heittelystä ja puukkojen heiluttamisesta, heittäjinä ja heiluttajina alta kolmikymppiset ruotsalaiset uusnatsit.”

  Vähän myöhemmin tykitys jatkuu:

  “Kärrtorpin torilla mieltään osoittivat ihan tavalliset svenssonit ja janssonit: nuoret opiskelijat, pikkulasten vanhemmat, sairaanhoitajat, jo eläköityneet kansakodin rakentajat Lillemoreista ja Berndteihin, minun entiset naapurini. Kahta puukotettiin.”

  Puukkojen heiluttelijoina kansallismieliset? Mielenosoittajuna ihan tavalliset svenssonit ja janssonit? Ei taida jutun kirjoittaja Paula Tapiola olla kovinkaan kartalla tapahtumista, vaikka kokikin velvollisuudekseen kirjoittaa artikkelin tapahtumista. Onkohan Paula koskaan kuullut RF:stä taikka AFAsta? Niistä kahdesta öykkäriporukasta, jotka Ruotsissa hyökkäilevät “väärää mieltä” olevien koteihin, pahoinpitelevät porukkaa ihan miten sattuu (uhreina mm. rasisminvastustaja, maahanmuuttaja, lapsi, vanhempi nainen, kansallismielisen ex-tyttöystävä jne), mellakoivat milloin mistäkin syystä ja ovat ylpeitä tästä kaikesta? Ehkä kansallismielisistä moralisoiminen on vaan helpompaa kuin äärivasemmistolaisten vuosikymmeniä jatkuneesta väkivallan aallosta.

  • Taustalla on tietysti toimittajakunnan yleinen viher-vasemmistolaisuus, mutta nykyisessä taloustilanteessa myös pelko oman työpaikkansa menettämisestä saa rivit pysymään luotisuorina yhden totuuden takana.

 5. Ihmettelen, että Suomessa on skp eikä se ole laiton, niin kuin sen pitäisi olla.

Comments are closed.