Koti Uutisia Turkulaismies kidutti koiriaan – mitätön tuomio

Turkulaismies kidutti koiriaan – mitätön tuomio

23

Turkulaismies kidutti raa’asti kolmea koiraansa kuukausien ajan. Yksi koirista menehtyi julman väkivallan seurauksena, mutta kaksi muuta pääsivät lopulta pois miehen luota. Jälleen eläinrääkkääjä selvisi mitättömällä rangaistuksella.

UK_laika
Kuvan venäläis-eurooppalainen laika ei liity tapaukseen.

24-vuotias Ville Jari Akseli Tuomi sai maanantaina tuomion törkeästä eläinsuojelurikoksesta kidutettuaan kolmea koiraansa päivittäin viiden kuukauden ajan. Kiduttaminen tapahtui vuonna 2012, mutta tuomio annettiin vasta nyt.

Tapahtumat alkoivat, kun turkulainen pariskunta hankki kotiinsa kolme koiraa. Naisen mukaan pariskunta teki päätöksen lemmikkien ottamisesta yhdessä. Tuomin mukaan koirat olivat tyttöystävän ja hän vain huolehti niistä.

Pariskunta hankki eri omistajilta kotiinsa siperianhuskyn, sitten huskyn ja alaskanmalamuutin sekoituksen ja viimeisenä venäläis-eurooppalaisen laikan. Noin kuukauden ajan kaikki sujui normaalisti, mutta sitten mies alkoi pahoinpidellä koiria lyömällä, potkimalla ja kuristamalla. Ville Tuomi hakkasi lemmikkiensä päätä seinään tai oven väliin, kidutti niitä tulikuumalla vedellä ja roikotti koiria selkänahasta kiinni pitäen päänsä yläpuolella ilmassa.

Yksi koirista laihtui muutamassa kuukaudessa useita kiloja, sillä sen ruokkiminen laiminlyötiin. Tuomin tyttöystävä sanoi oikeudelle, ettei hän uskaltanut puuttua tilanteeseen, koska pelkäsi miestään. Välillä hän oli kuitenkin soittanut hätäkeskukseen.

Kidutus loppui vasta pariskunnan erottua, kun kaksi koirista vietiin pois ja yksi kuoli. Laika-rotuinen koira menehtyi Tuomin käsittelyssä kylpyhuoneen lattialle. Mies oli nostanut koiran useita kertoja peräkkäin päänsä yläpuolelle ja paiskannut sitten selkä edellä lattiaan. Oikeudessa mies ei osannut selittää julmaa väkivaltaansa millään tavalla.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Ville Tuomin törkeästä eläinsuojelurikoksesta vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Ehdollisen vankeuden lisäksi mies joutuu suorittamaan 45 tuntia yhdyskuntapalvelua. Poikkeuksellisesti hänet tuomittiin myös elinikäiseen eläintenpitokieltoon.

Valitettavasti tuomio tarkoittaa kuitenkin käytännössä sitä, että Ville Tuomi selviää lähes puolen vuoden päivittäisestä kidutuksesta käymällä töissä yhteensä 45 tuntia. Jopa hänen asianajajan palkkionsa määräytyivät valtion vahingoksi, mikä tarkoittaa, ettei Tuomille koidu edes muita taloudellisia menetyksiä kuin todistelukustannukset, jotka olivat 31,70 euroa.

Lähteet: Turun Sanomat, Varsinais-Suomen käräjäoikeus

Aiheeseen liittyen:

Eläinrääkkäys herättää raivoa sosiaalisessa mediassa
Eläinrääkkääjä sai naurettavan alhaisen tuomion

23 KOMMENTIT

 1. Osoitteet ja puhelinnumerot julkisiksi. Kyllä se oikeus löytää paikalle piakkoin.
  Selkärangattomalle ämmälle käyköön samoin kuin munattomalle ukolleenkin.

 2. Tulipa paha mieli tätä lukiessa. Eläintenrääkkääjille pitäisi raiskaajien ohella tuomita huomattavasti kovempia tuomioita.

 3. Hienoa, että tekijän nimi julkistettiin! Nyt jos henkilö yrittää jatkossa hankkia koiria, niin kasvattaja/myyjä voi löytää hakukoneilla taustatietoa hänestä ja jättää myymättä.

  • Jep! Harmi, ettei valtamedia julkaise nimiä tällaisissa tapauksissa. 🙁

 4. Eläinrääkkäyksestä kun saisi ehdottoman, olisi taatusti invalidituomio yleisellä osastolla oletan. Ehkä yhteiskunta “säästää” tällä pelleilyllä jotain.

 5. Vasta joku ulkomaalla asuva mies joka oli kuvannut itsensä hakkaamassa koiraansa ja laittanut videon facebookkiin niin pian paikalliset miehet ottivat oikeuden omaan käteensä ja hakkasivat jätkän vähintään yhtä huonoon kuntoon. linkkiä en tajunnut ottaa talteen mutta oikeus tapahtui.

 6. Olen se todistaja oikeudessa ja eli hänen exänsä..soitin monta kertaa hätäkeskukseen mutta en saanut apua.aina kun menin väliin niin hän kävi minunkin päälle..tuossa jutussa ei kerrota edes raaempia kohtia…sillon kun mustikka kuoli, ville hakkasi,kidutti kuumalla vedellä,potki turvakengillä ja yritin mennä väliin mutta hän pahoinpiteli minut henki hieveriin ja kun mustikka kuoli suihkuhuoneen lattialla syliini niin menin itkemään parvekkeelle ja kun tulin sieltä niim ville roikotti kuollutta koiraa taka jaloista pää alaspäin ja nauroi….nykyään ville asuu sauvossa ja hänellä on Twitter jonka löytää nimellä ville tuomi (djtrooper) saattaa perässä olla 90 luku

  • Minusta sinäkin Saana olet syyllistynyt rikokseen. Miksi sinulle ei ole langetettu eläinpitokieltoa!? Toivottavasti itse älyät ettet ole kykenevä pitämään mitään eläintä. Sinähän katsoit/kuuntelit kuukausia vierestä kun koirat kärsivät hirvittävästä elämästä. Villehän ei ole kotona ole ollut 24/7 joten olisit koirat voinut viedä pois tai soittaa sukulaiselle/koirien entisille omistajalle että niitä hakataan/kidutetaan yms mitä kauheksia niille on tehty! Ihmettelin miksi koetat puolustaa itseäsi ja kiillottaa jotain kruunua päähän..yksi koirista kuoli ja kaksi muuta saivat elinikäiset traumat, kun sinä katsoit vierestä mitä poikaystäväsi teki koirille. Olitko niin itsekäs ettet hakenut koirille apua?

   • Tuskinpa Ville pystyi 24/7 vartioimaan, eli Saana olisi voinut paeta tai vaikka kolkata Villen ja hakea apua tai häipyä koirien kanssa.

    • Totta. Ville ei vahtinut saanaa 24/7,lähipiirikin sen vahvistaa..jotain mätää tässä on.. ja tosiaan missä saanan syyte eläinten laiminlyönnistä!!!!!?

 7. Sairas yhteiskunta ei rankaise noita tunteettomia psykopaatteja.

 8. Sen verran sain selville eräältä sivustolta ennen kuin se poistetiin että paskiaisen osoite Sauvossa on Niittytie […] jotain…
  Eiköhän noilla specseillä kusipää löydy. Kuka ehtii ensin…

  ***

  Viestiä muokattu:
  Emme julkaise ihmisten täysiä kotiosoitteita, sillä tämä voi aiheuttaa turvallisuusriskin asunnon seuraaville asukkaille tulevaisuudessa. – KV:n toimitus

 9. Joku voisi käydä
  Sauvossa roikottamassa tuota luuseria nilkoista rikkihappo sammiossa…

  Kiitos myös exälle joka tulit täydentämään media vähentämiä tietoja mulkun teoista

  • Miksi kiität exää? Siksi että hän vain hengaili ja katsoi vierestä kaikkea kauheutta!? Hänhän kaiken olisi voinut päättää ja koirat olisivat säästyneet tuskalta. Missä hänen rangaistus? Miten ihmiset ei näe tämän tarinan läpi!!!?

 10. https://www.facebook.com/vtuomi
  Ville Jari Akseli Tuomi […] 21570 SAUVO

  ***

  Viestiä muokattu:
  Emme julkaise ihmisten täysiä kotiosoitteita, sillä tämä voi aiheuttaa turvallisuusriskin asunnon seuraaville asukkaille tulevaisuudessa. – KV:n toimitus

Comments are closed.