Koti Uutisia Kotimaa Turkulainen valehteli Vastarintaliikkeen mielenosoituksen tapahtumista

Turkulainen valehteli Vastarintaliikkeen mielenosoituksen tapahtumista

9

Viime lauantaina Turussa järjestetty Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoitus sai paikallislehti Turkulaisen kirjoittamaan omia näkemyksiään päivän tapahtumista.

Mielenosoituksen ajankohdan tultua julkiseksi turkulaiset paikallislehdet ovat viime viikkojen aikana kirjoittaneet toinen toistaan kauhistelevampia uutisia “väkivaltaisista uusnatseista” mellakoimassa Turun terrori-iskun muistopäivänä. Valtamedian valheista huolimatta huvittavaa on, että yhtäkään Vastarintaliikkeen mielenosoitukseen osallistunutta henkilöä ei pidätetty.

Turkulaisen mukaan joukko Vastarintaliikkeen aktiiveja ja muita mielenosoitukseen osallistujia olisi kokoontunut aamupäivällä Kauppatorin lähettyville odottamaan äärivasemmiston järjestämää Turku ilman natseja -vastamielenosoitusta provosointitarkoituksessa. Todellisuudessa Vastarintaliike oli siirtymässä rauhallisesti kokoontumispaikalle Turun Puutorille, vastamielenosoituksen kulkiessa ohi viereisellä kadulla.

Turun kauppatorin kohdalla tapahtui kohtaaminen, jossa huonosti käyttäytyvät antifasistit huutelivat ja heittivät banaaneja mielenosoittajia päin, ja yksi mielenosoittajista juoksi kohti banaaninheittäjää. Turkulainen kertoi banaaneja heittäneen henkilön olevan nainen, vaikka kyseessä oli mies.

Lähde: Turkulainen (1,2)

9 KOMMENTIT

 1. Valemedia yrittää vääntää ihan mistä vaan valheita ja kauhutarinoita. Kaikki samaa scheissee: YLE, IL, IS, HS, TS, AL, Turkulainen.

 2. Näin näistä jokaisen tilanteen ollessani mukana marssilla, antifanttirottien banaanit viuhuivat yli ja ympäri tovereiden niskaan ja PVL:n marssin järjestyksenvalvojat puuttuivat ihan oikeutetusti ja nopeasti tilanteeseen, kun poliisi oli liian hidas (muuten poliisi oli hoitanut omasta mielestäni tuon päivän tapahtuman melko hyvin)… en olettanutkaan valtamedian muuta kuin valehtelevan, vain paikan päällä ollessa saa todenmukaisen ja sensuroimattoman tapahtumakerronnan.

  • Huomasin saman valtamediasta jo pikkupoikana harrastaessani juoksua. Vaikka juoksu-uutisissa ei edes ole mitään motiivia valehdella, niin silti lähes 100% uutisista oli jokin virhe, minkä tarkkasilmäiset paikalla olleet ja kilpailua seuranneet “asiantuntijat” tunnistivat.

   Lähes jokaisessa valtamedian PVL:ää koskevassa jutussa on virhe. Suuri osa niistä on tahallisia, mutta huomattava osa on varmasti myös tahattomia huolimattomuuksia tai tietämättömyyttä.

   Mieti mitä tämä tarkoittaa tavallisen kaduntallaajan osalta. Mikäli hän on järjestelmälle hyödyllinen niin hänhän ei ylipäätään tee vapaa-ajallaan juuri muuta kuin kuluta eri (viihdeteollisuuden) tuotteita. Hän saattaa tietää oman ammattialansa uutisoinnin ja huomata siellä virheitä, mutta käytännössä mitä vähemmän ihminen tekee asioita niin sitä vähemmän hän tulee huomanneeksi valtamedian valeuutisia. Nämä erittäin passiiviset suomalaiset ovat se, mikä antaa valtamedialle legitimiteetin omalla ulkopuolisuudellaan, passiivisuudellaan ja tietämättömyydellään. Jos huomattava osa suomalaisia osallistuisi aktiivisesti yhteiskunnallisiin asioihin, tai edes muuhun aktiiviseen toimintaan, huomaisivat he pian kuinka totaalista valtamedian virheuutisointi on.

 3. https://www.youtube.com/watch?v=9w0IdIwSo3A

  »Uhkaavan tummanpuhuva, raskaasti varustautunut naamiomiesten joukko tunkeutui linja-autoomme Paimion kohdalla matkalla Turku ilman natseja -mielenosoitukseen 18.8.2018. Matkustajat komennettiin ulos ja heidän taskujensa ja matkatavaroidensa sisältö käytiin läpi keskellä tietä.

  Mitään laitonta ei tiettävästi löytynyt. Jonkin ajan kuluttua linja-auto kuitenkin pysäytettiin uudelleen, ja ainakin kolme ihmistä otettiin “ennakoivasti” poliisin säilöön, mukaanlukien matkanjohtaja.

  Yhtäkään uusnatsia ei ilmeisesti otettu ennakoivasti kiinni, vaikka PVL:n kulkuetta johti kidutusmurhaaja ja koko järjestö on vain viikkojen päässä täydestä toimintakiellosta. Videolla näkyy myös, miten natsimarssin osallistujat kävelevät vapaasti suurena joukkona pitkin Turkua jalkakäytävällä fasistien vastustajien linja-auton saapuessa kaupunkiin.

  Itsenäisyyspäivänä 2017 vastaavassa tilanteessa uusnatsit hakkasivat sivullisen, ilkkuivat tätä ja kuvasivat tapahtuneen videolle. Poliisi ei tuolloin puuttunut asiaan.»

  Jo on paskansyöjillä jutut taas. Kuka tuo kidutusmurhaaja on?

  • Aijai hitto, kyllä nyt on punarkilla mieli musta;

   Hölske kuuluu yläpäästä, liekö siellä litra… 😀

  • Ilmeisen vihainen videon lataaja on laittanut kommentin “Natsien puolustelut ja valheet tullaan poistamaan”… 😀 jaajaa…

 4. Marssi ei kyllä kulkenut jalkakäytävillä vaan ajoradalla, toki lähtiessä puutorilta marssi joutui ylittämään jalkakäytävan ja toistamiseen kun kääntyi kirkolle päin (johon marssi päättyi).
  Kyseessä ei ollut myöskään vapaamuotoinen päiväkävely, vaan kolmiriviin ryhmitetty marssimuoto.

  Ennen marssia en itse nähnyt kuin pieniä ryhmiä siellä täällä, jotka suuntasivat kohti puutoria kokoontuakseen ja linja-autoja sahasi edestakaisin koko ajan, sanoppa nyt mikä niistä oli se punarkkien kyyti.

Comments are closed.