Koti Uutisia Turku sulki yleisökäymälänsä kerjäläisongelman vuoksi

Turku sulki yleisökäymälänsä kerjäläisongelman vuoksi

3

UK_kerjalaisongelma

Turun kaupunki on sulkenut kolme yleisövessaansa parin viikon ajaksi kerjäläisten aiheuttamien ongelmien vuoksi. Kaupungissa on poliisin mukaan tällä hetkellä kymmeniä kerjäläisiä, jotka käyttävät WC:itä muun muassa pyykkäämiseen ja veden hakuun.

Esimerkiksi Kaivovessan vieressä on pidetty leiriä lähes koko kevään ajan. Alkuviikosta käymälän luona oli pysäköitynä kaksi pakettiautoa, joissa oli Bulgarian tunnuksilla olevat rekisterikilvet.

Turun kiinteistöliikelaitoksen vastaavan rakennuttajan Antti Aallon mukaan kaupungin asukkaat antavat runsaasti palautetta käymälöiden lähistölle majoittuvista kerjäläisistä. Heidän häätämisensä on kaupungille kuitenkin vaikeaa, sillä kyse on EU-kansalaisista, jotka viettävät aikaansa yleisillä paikoilla.

Turun yleiset käymälät olivat suljettuina parisen viikkoa myös viime keväänä. Tällöin kerjäläiset siirsivät leirinsä muualle. Esimerkiksi Helsingissä Turun kaupungin käyttämä menetelmä ei ole ollut käytössä. Helsingin sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Olli Salinin mukaan käymälät on pidetty kesäisin auki, koska niihin on oltava pääsy suurten tapahtumien aikana.

Lähde: Turun Sanomat

3 KOMMENTIT

  1. ” viettävät aikaansa yleisillä paikoilla.”
    Mistä lähtien leiriytyminen on ollut ajan viettämistä yleisillä paikoilla?

  2. Irvistän vasten tahtoani joka kerta kun näitä rottia kurottelee kahvipurkkeineen minua kohti. Menisivät töihin mutta kun eihän näillä surkimuksilla ole selkärankaa tehdä mitään kunnollista hommaa.

Comments are closed.