Koti Uutisia Ulkomaat Turkki vaatii amerikkalaissotilaiden pidättämistä vallankumousepäilyjen vuoksi

Turkki vaatii amerikkalaissotilaiden pidättämistä vallankumousepäilyjen vuoksi

3

Turkin viranomaiset vaativat amerikkalaissotilaita pidätetyiksi İncirlikin ilmatukikohdasta. Viranomaiset väittävät, että heillä olisi siteitä vuoden 2016 vallankumousyritykseen. He vaativat lupaa tehdä etsintöjä ilmatukikohdassa ja kaikkien maasta poistuvien lentojen väliaikaista pysäyttämistä. Turkin viranomaisten vaatimukset ovat yksi sarjassa Ankaran ja Washingtonin kiristyneiden välien selvittelyä.

Turkkilaiset viranomaiset syyttävät myös Yhdysvaltain sotilaita maan perustuslain takaaman järjestyksen heikentämisestä. Vallankumoustutkimusta johtavan henkilön mukaan vallankumoukseen osallistuneiden amerikkalaisten määrä saattaa laajentua tutkimusten edetessä. Hän ei poissulje, että vallankumoukseen on sotilaiden lisäksi osallistunut amerikkalaisia diplomaatteja.

Yhdysvallat kiistää väitteet. Maan Euroopan-operaatioiden komentaja Mark Mackowiakin mukaan Turkin väitteet ovat tyhjää puhetta.

– Kaikki raportit siitä, että Yhdysvaltain sotilaat olisivat olleet tietoisia tai osallistuneet Turkin vallankumousyrityksiin, eivät ole totta, sanoo Mackowiak.

Lähde: RT

3 KOMMENTIT

 1. No niin, vastakos se Erdogankin ymmärtää että sielä missä on amerikkalaisia niin sielä soditaan aina. Maailman epävakaus on amerikkalaisten tavoitteena. Sillä vain se luo niille valta-aseman konfliktien (muka) ratkojana. Tosiasia on se että sielä missä on öljyä sielä soditaan. Eikä kukaan varmaan edes muista -70 luvulla löytynyttä suurta öljyesiintymää joka on kolmen maan merialueilla. Suurin osa Turkin aluevesillä. Sen laajuudesta saa käsityksen kun tietää että se on suurempi kuin koko lähi-idän öljyvaranto yhteensä. Siksi siitä kannattaa järjestää kunnon sota ja kaaos.

  Nyt jää nähtäväksi joutuvatko amerikkalaiset ensimmäistä kertaa oikeuden eteen sisällissodan/vallankaappauksen järjestämisestä. Jos joutuvat niin siinäpä niille oiva opetus. Mutta katsotana nyt mitä Erdogan saa aikaiseksi. Tämä kun luetaan hyökkäykseksi nato-maata kohtaan. Ja toisaalta, amerikkalaislla on yleensä tapa paeta rikospaikalta ja lähettää uudet miehet tilalle. En kuitenkaan usko että Erdogan haluaa vaihtoketjua pakenevien tilalle.

  Meillä voi olla amerikkalasiten hirttäjäiset tai teloitukset ennen joulua. Aika näyttää.

 2. Erdogan had some words as well:

  “They are trying to do with money what they couldn’t with provocations and the coup. This is clearly called an economic war”

  “Interest rates are tools of exploitation that make the rich richer and the poor poorer. As long as I’m alive, we will not fall into the interest-rate trap”

  • Tuo Erdogan ei ole kyllä sen kummempi kuin amerikkalaisetkaan. Krypto-juutalainen joka on uhonnut tuohta Euroopan mm. pakolaisten avulla jos hänen vaateisiinsa ei suostuta. Joten tässä on kontrolloidun opposition teatterista kyse selvästi. En viitsi linkittää tähän mitään ettei jää roskasuotimeen. Jokainen voi etsiä mainituilla hakusanoilla itse jos kiinnostaa.

Comments are closed.