Koti Uutisia Tunkeutujaväkivalta lisääntyy Kreikassa karkotusten uhatessa

Tunkeutujaväkivalta lisääntyy Kreikassa karkotusten uhatessa

0

Turkkiin karkotuksen lähestyessä tunkeutujat Kreikassa ovat turvautuneet massiiviseen väkivaltaan aivan kuten oli arvioitu etukäteen.

UK_mellakka_Kreikka

Chíosin saarella Kreikassa Maailman lääkärit -järjestön aktivistit joutuivat pakenemaan torstaina yöllä, kun tunkeutujat aloittivat valtavan joukkotappelun, jossa kahta puukotettiin ja jossa 30 000 euron klinikka tuhottiin. Paikallinen poliisi yritti hajottaa mellakoita tainnutuskranaateilla, mutta he joutuivat kutsumaan lisäjoukkoja taltuttamaan ei-valkoisia.

Paikallinen kreikkalainen media raportoi, että tappelut ovat olleet “eri etnisten ryhmien välienselvittelyä”, vaikkei kukaan osannut tarkemmin sanoa, mistä syystä tunkeutujat taistelivat toistensa kanssa.

Tappelut Chíosilla ovat osa yhä väkivaltaisemmaksi käyvää tilannetta leireillä ympäri Kreikkaa. 50 000 ei-valkoista tunkeutujaa on jäänyt tänne sen jälkeen, kun Balkanin “reitti” suljettiin. Yli miljoona tunkeutujaa oli käyttänyt reittiä Merkelin kutsuttua heidät Saksaan. Kreikka on alkanut karkottaa tunkeutujia Turkkiin osana EU:n ja Turkin sopimusta viime kuussa.

Väkivaltaisia mellakoita on sattunut myös Idomenissa ja Pireuksen satamassa, joissa tappelujen jäljiltä jäi useita haavoittuneita. Myös väkivalta Kreikan ja Makedonian välisellä rajalla muuttuu yhä rajummaksi, kun Makedonia pitää kiinni lupauksestaan pitää rajansa suljettuna.

Lähde: The New Observer