Koti Uutisia Tunkeutujat pahoinpitelivät 60 minuuttia -ohjelman tuottajia Tukholmassa

Tunkeutujat pahoinpitelivät 60 minuuttia -ohjelman tuottajia Tukholmassa

0
60 minuuttia -ohjelman ydinryhmää, keskellä Liz Hayes.
60 minuuttia -ohjelman ydinryhmää, keskellä Liz Hayes.

Australialaisen Channel Nine -kanavan ohjelmantuotantoryhmä joutui hyökkäyksen kohteeksi Tukholmassa, kun ryhmä oli tekemässä reportaasia yhdessä tunnetun australialaistoimittajan, Liz Hayesin, kanssa. Channel Ninen tiedottajan mukaan Hayes ja 60 minuuttia -ryhmä ovat parhaillaan työkomennuksella Euroopassa raportoimassa siirtolaiskriisistä.

Ruotsalainen Avpixlat-uutispalvelu raportoi, että 60 minuuttia -ryhmä oli eilen iltapäivällä haastattelemassa paikallisia ihmisiä Euroopan siirtolaiskriisistä Tukholman Rinkebyn kaupunginosassa, kun heidän kimppuunsa hyökkäsi “naamioitunut ryhmä nuoria afrikkalaisia miehiä” – kahdesti.

“Kun kameramies poistui autosta, hänen vierelleen ajoi auto, ja sen afrikkalainen kuski kävi kameramiehen kimppuun. […] Kun oli kulunut kaksi minuuttia kähinästä, joka koski kuvausten järjestämistä Rinkebyssä, afrikkalaiskuski ajoi kameramiehen jalan yli. Mies kaatui ja makasi maassa liikkumatta. Ryhmä kuvasi autoa, kun se ajoi nopeasti pois paikalta. Jalasta ei mennyt luita rikki”, Avpixlat kertoi.

Poliisit kutsuttiin paikalle, mutta kun he poistuivat, australialaisryhmä joutui toisen ryhmän piirittämäksi. “Kuvaajan kimppuun hyökättiin, ja häntä iskettiin nyrkillä suuhun. Hän valui verta”, kirjoitti Jan Sjunnesson. Samaan aikaan toista kuvaajaa iskettiin leukaan niin, että häneltä irtosi hammas.

“Eilen he kohtasivat ryhmän, joka vastusti kuvaamista eräässä Tukholman kaupunginosassa. Siinä oli rähinää, ja poliisit kutsuttiin paikalle. Kameramies ja tuottaja loukkaantuivat, mutta kuvaaminen jatkui, kun poliisi tuli paikalle. Ryhmä palasi hotelliin, ja kaikki ovat nyt kunnossa”, Channel Ninen tiedottaja kertoi.

Kuvauksia on jatkettu välikohtauksista huolimatta. Ruotsin media ei ole raportoinut tapahtumista.

Lähde: Daily Mail