Koti Uutisia Kotimaa Tullin pääjohtaja ei saa potkuja virkavelvollisuutensa rikkomisesta

Tullin pääjohtaja ei saa potkuja virkavelvollisuutensa rikkomisesta

1

Toukokuun alussa Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen tuomittiin kymmeneen päiväsakkoon virkavelvollisuutensa rikkomisesta. Helsingin käräjäoikeus katsoi Hartikaisen rikkoneen virkavelvollisuuttaan, koska hän ei ollut poistunut kokouksesta, joka koski hänen vaimonsa työsuhteen jatkumista. Myös virkansa ja vastuuasemansa puolesta Hartikaisen oli odotettu noudattavan lainsäädäntöjä tarkasti.

Jo aiemmin kyseenalaisista toimintatavoistaan huomautuksia saanut Hartikainen on ilmoittanut olevansa tyytymätön käräjäoikeuden päätökseen.

Valtiovarainministeriön mukaan “esteellisyyssääntöjen tarkka noudattaminen on keskeinen hyvän ja kestävän hallinnon perusperiaate”, mutta ministeriö ei ryhdy toimenpiteisiin Hartikaisen tapauksessa ja sallii tämän jatkavan virkaansa Tullin pääjohtajana.

Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

  1. Siinä meni usko tulliinkin lopullisesti. Nepotismi, korruptio, hyvävelikerho ja korruptio on ihna ok virkamiehelle.
    *Valtiovarainministeriön mukaan ”esteellisyyssääntöjen tarkka noudattaminen on keskeinen hyvän ja kestävän hallinnon perusperiaate”*, hittoako tällaista lakia edes sitten on, jos se ei kosketa sitä rikovaa muuta kuin soosoon verran.

Comments are closed.