Koti Artikkelit Vastarintaliike Tulevaisuuspäivät 2016

Tulevaisuuspäivät 2016

11

Kesäkuun puolivälissä tuli aika koota yhteen aktivistit, jäsenet ja tukijat Vastarintaliikkeen vuosittaiseen päätapahtumaan, Tulevaisuuspäiville.

Tp2016_1

Tänä vuonna Tulevaisuuspäivät järjestettiin Keski-Suomessa. Tapahtuma-aamu alkoi perinteiseen tapaan lipunnostolla. Tähän mennessä paikalle oli jo saapunut suurin osa osallistujista. Lipunnoston jälkeen olikin aika suunnata sisätiloihin ja ensimmäisten ohjelmanumeroiden pariin.

Tulevaisuuspäivät saivat arvoisensa avauksen, kun Vastarintaliikkeen Suomen-valtuuston johtaja ja Pohjoismaisen valtuuston jäsen Antti Niemi piti juhlapuheen. Ilman eksymistä poliittiseen sanahelinään puheessa käytiin läpi muun muassa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen poliittista periaateohjelmaa. Niemi nosti periaateohjelmasta esiin erityisesti työhön nykypäivänä liittyvät haasteet sekä muutokset, joita kansallissosialistit vaativat työmarkkinapolitiikkaan.

Niemen puhetta seurasi edellisvuosilta tuttu ohjelmanumero, jossa Janne Kujala kertasi kuluneen vuoden tapahtumia. Jälleen saimme huomata, miten vuosi vuodelta aktivismin määrä ja näkyvyys on vain lisääntynyt. Viimeisen vuoden aikana Vastarintaliike on nähty kaduilla useasti, ja median puolella toimintaa on kehitetty suuresti varsinkin nettiradiotoiminnan osalta. Toiminta on monipuolistunut Suomalaisavun kehityksen myötä myös avustustoiminnassa.

Esitelmän loppupuolella Kujala paljasti myös yhden tapahtuman merkittävimmistä uutisista: Vastarintaliike on saanut aktivistiryhmän Lappeenrantaan. Vaikka viimeisen vuoden aikana tehtyjen aktiviteettien kautta voimme nähdä liikkeen kasvaneen, on uusien ryhmien nouseminen kaikista vahvin merkki kasvusta. Kujalan osuuden viimeisteli Vastarintaliikkeen uusi esittelyvideo, joka ammattimaisuudessaan tulee varmasti nousemaan Vastarintamedian videoista suosituimpien joukkoon. Video julkaistaan lähitulevaisuudessa Kansallisen Vastarinnan sivuilla.

Pienen tauon kautta saimme suunnata jälleen uuden aiheen pariin, kun Juhani Keränen astui lavalle. Tällä kertaa vuorossa oli Vastarintaliikkeen käsikirjan esittely. Vastarintaliikkeen käsikirja on uudistettu versio loppuunmyydystä aktivistin oppaasta. Käsikirjaa on uudistettu, jotta se sopisi mahdollisimman saumattomasti Suomen nykyiseen poliittiseen ympäristöön.

Keräsen jälkeen Sebastian Lämsä piti esitelmän siitä, kuinka aktivistiryhmät voivat tavoitteellisesti kehittää toimintaansa ja rekrytointia. Esitelmässä muistutettiin, että ihmisillä on hyvin erilaisia motiiveja liittyä poliittiseen toimintaan. On tärkeää, että aktivistiryhmät kykenevät tunnistamaan erilaiset motiivit ja markkinoimaan liikettä eri tavoin eri kohderyhmille.

Tp2016_2

Juhani Keränen.
Juhani Keränen.
Simon Lindberg.
Simon Lindberg.
Risto Teinonen.
Risto Teinonen.
Katuturva-esitelmä.
Katuturva-esitelmä.
Antti Niemi.
Antti Niemi.

Seuraavaksi osallistujat pääsivät nauttimaan keittiöhenkilökunnan taidonnäytteistä. Tällä kertaa keittiö yllätti osallistujat kasvisruoalla. Ne, jotka ovat kasvisruokaa ennen säikähtäneet, kokivat varmasti positiivisen yllätyksen. Keittiössä toimineet kasvisruokavalioon perehtyneet aktivistit eivät jättäneet varmasti ketään nälkäisiksi maittavalla linssikeitollaan. Suuri kiitos siis kokeille ympäristöystävällisestä ja maistuvasta lounaasta!

Rentouttavan lounashetken jälkeen Tulevaisuuspäivien ohjelmassa oli vuorossa päivänpolttavia aiheita käsittelevä esitelmä katupartioinnista sekä siihen liittyvistä käytänteistä ja lainsäädännöstä. Turkulainen aktivisti oli tehnyt hienoa työtä kasatessaan tärkeän kokonaisuuden katupartioinnin kehittämisestä. Esitelmässä kerrottiin muun muassa hätävarjelusta, katupartioinnin varusteista ja partioinnin vaikutuksista turvallisuuteen.

Katujen turvaamiseen tutustumisen jälkeen ohjelmassa oli ensimmäinen vieraileva esiintyjä. Oli kunnia olla kuulemassa kansallismielisten piirissä kovasti mainetta niittäneen Risto Teinosen esitelmää hänen kohtaamastaan vainosta Virossa ja taistelusta aatteen puolesta. Kovia kokenut mies ei ole viranomaisten toiminnasta säikähtänyt; taistelutahto vaikuttaisi vain lisääntyneen.

Päivän viimeisen puheen piti Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtaja Simon Lindberg. Puheessa korostui Vastarintaliikkeen yhtenäisyys: me olemme yksi ja sama liike, vaikka toimimme eri maissa. Olemme Pohjoismaissa ainoa kokonaisvaltainen ja radikaali liike, jolla on tarjota pitkän aikavälin tavoitteita. Olemme ainoa pohjoismaalainen liike, joka uskaltaa sanoa ääneen, kuka on todellinen vihollisemme.

Lindbergin tyhjentävän puheenvuoron jälkeen oli aika palkita vuoden aktivistiryhmä ja vuoden aktivisti. Vuoden aktivistiryhmän palkinto meni ansaitusti Otto Rutasen johtamalle Helsingin ryhmälle. Helsingin ryhmä on jälleen näyttänyt pitkäjänteisen ja näkyvän työn mallia muille ryhmille. Vuoden aktivistipalkinto meni myös oikeaan osoitteeseen – tänä vuonna palkinnon sai Juhani Keränen. Keränen ei ainoastaan johda Oulun aktivistiryhmää, vaan toimii myös aktiivisesti Kansallisen Vastarinnan toimitustyössä ja varsinkin suosiota keränneen Studio 204:n parissa. Samalla jaettiin myös aktivistipinssit henkilöille, jotka ovat menestyneet kuntotestissä ja jotka ovat toiminnallaan näyttäneet ansaitsevan kutsuttavan aktivisteiksi.

Tp2016_9 Tp2016_10 Tp2016_11 Tp2016_13 Tp2016_14 Tp2016_15

Palkintojen jakoa seurasi katupartiointikoulutuksen käytännön osuus, voimankäyttöharjoittelu. Harjoitus kesti noin kaksi tuntia, ja osallistujien ilmeistä näki, että harjoittelu oli raskasta mutta viihdyttävää. Parin tunnin aikana osallistujat saivat kokeilla erilaisia hallintaotteita ja niistä irtautumisia sekä isommassa ryhmässä toimimista.

Tapahtuma päättyi ansaitusti kakkukahveihin, joiden aikana oli hyvä kerrata päivän aikana opittuja asioita. Jyväskylän aktivistiryhmä tahtoo kiittää kaikkia osallistujia ja erityisesti Tulevaisuuspäivien esiintyjiä onnistuneesta ja inspiroivasta tapahtumasta!

 

Paavo Laitinen

11 KOMMENTIT

 1. Olipahan vaan taas hieno tapahtuma! Erityisen kovia olivat Antti Niemen, Risto Teinosen ja Simon Lindbergin puheenvuorot, mutta eipä muutkaan osiot jättäneet kylmäksi. Aktivisti- ja Tulevaisuuspäivät antavat aina mukavasti virtaa jaksamiseen, joten ehdottomasti ensivuonna uudestaan! Eläköön Voitto!

 2. Lindbergin puheen kuulleille tuskin jäi kenellekkään epäselväksi miksi hänet on valittu Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtajaksi! Motivoiva ja fanaattinen asenne on jotain sellaista, mihin meidän pitäisi kaikkien pyrkiä.

 3. Oli kerrassaan hieno reissu käydä ensimmäistä kertaa tapahtumassa. Tapahtumasta jäi hyvä ja oman arvonsa tunteva olo. Meistä kolmesta jotka tultiin samalla porukalla ei kukaan tuntenut oloaan ulkopuoliseksi tai vaivautuneeksi.

  Siispä suosittelen kaikkia, jotka näitä sivuja lukevat opiskelemaan asioita ja hankkimaan vaikkapa tukijäsenyyden.

  • Hienoa että kävitte! Kaikkien Vastarinnan tapahtumissa on aina hyvä henki ja ketään ei jätetä ulkopuolella. Ja kiitos Jyväskylän ryhmälle järjestelyistä ja ituhippi kokeille hyvästä ruuasta!!

 4. Todella loistavat puheet, etenkin Juhanilta ja Simonilta! Inspiroivaa, erittäin mukaansatempaavaa ja vahvaa puhetta! Vähän Riston puheen aikana alkoi väsyttään kun oli sen haastattelun jo kuullut (mikä oli todella mielenkiintoinen) ja oli nukkunut tosi vähän. Kiitos Jyväskylä.

  • Kertaushan on opintojen äiti 🙂 Mielestäni on loistavaa, kun Teinosen kaltaiset varttuneemmat ja monessa mukana olleet henkilöt lähtevät julkisesti tukemaan toimintaa! Pisteet Jyväskylän ryhmälle ja muille järjestäjille hienosta tapahtumasta!

   • Kyllä kyllä, ei mitään pois Teinoselta! Lähinnä oman väsymyksen takia näin kävi mutta kummasti piristy siinä kun Simon aloitti puheensa.

 5. Täytyy kompata edellisiä että Lindbergin ja Teinosen puheet olivat erityisen hyviä ja mukaansatempaavia. Joka vuosi on tapahtuma vain muuttunut paremmaksi ja porukka tiiviimmäksi, tuntui että juttua olisi riittänyt tovereitten kanssa vaikka koko viikoksi! Jälleen ensi vuonna ehdottomasti mukana.

 6. Kiitos osallistujille! Lindbergin puhe oli todellakin säväyttävä. Urheiluosuus oli hyödyllinen sekä kasvisruoka erittäin toimiva.

  Ensi vuonna uudelleen!

Comments are closed.