Koti Artikkelit Tulenarkaa toimintaa Turussa

Tulenarkaa toimintaa Turussa

7

VarisS

Turun aktivistiryhmä on hiljattain pureutunut kaupunkia vaivaaviin turvallisuusuhkiin, kuten monikulttuurisuuteen, syrjäytymiseen ja huumeisiin. Voisi luulla, että yhteisvastuuta painottava kansalaistoiminta kirvoittaisi ainoastaan myönteisiä tunteita kaupunkilaisissa. Ikäväkseen Turun ryhmä on joutunut törmäämään myös hyvin aggressiiviseen palautteeseen. Järjestön materiaalista on tehty rikosilmoituksia ja materiaalia jakavia ihmisiä uhataan erottaa kouluistaan. On paljon ihmisiä, jotka pöyristyvät ajatuksesta, että sosiaalisiin ongelmiin tartuttaisiin rohkeasti silloin, kun ne ovat vielä parannettavissa.

Kansallinen Vastarinta haastatteli Turun aktivistiryhmän ryhmänjohtaja Janne Ahokasta viimeaikaisista tapahtumista.

 

Olette viime aikoina keskittyneet etenkin Varissuon kaupunginosaan. Miksi juuri siihen? Miten Varissuo on muuttunut viime vuosina?

Varissuo on aina ollut levoton asuinalue, ja viime vuosikymmenien aikana sinne on kerääntynyt mittava määrä maahanmuuttajia. Tämä on aiheuttanut oireilua alueella, ja viime aikoina on ollut huomattavissa jengiytymistä ja sen tuomaa rikollisuutta. On aika tuoda asiaa esille.

Mitkä ovat alueen suurimmat ongelmat?

Halvat vuokrat vetävät päihdeongelmaisia puoleensa, ja he aiheuttavat paljon häiriötä. Tämä on ollut aina ongelmana Varissuolla.

Käydäänkö Turussa avointa maahanmuuttokeskustelua? Millaisia puheenvuoroja kaupunginjohto on esittänyt?

Kovin on hiljaista ollut sillä rintamalla.

Mainitse muutamia esimerkkejä Varissuon maahanmuuttajarikollisuudesta.

Ihmisiä on ryöstetty ja pahoinpidelty pimeään aikaan kaduilla. Myös asukkaiden koteihin on tunkeuduttu ja heiltä on kiristetty pankkikortin tunnuslukuja. Toiminta on tarkkaan suunniteltua; ihmisiä on muun muassa tarkkailtu etukäteen.

Millaisia ajatuksia lentolehtisistämme tehty rikosilmoitus sinussa herätti? Osaatko arvioida, mistä moinen kiihkoilu ja halu sensuroida muiden mielipiteitä johtuvat?

Tämä herätti huvittuneisuutta ja toisaalta ärtyneisyyttä. On uskomatonta, että kaiken pahoinvoinnin ja monikulttuurisen väkivallan keskellä jollakin on otsaa häiritä kansallismielisten toimintaa turvallisemman Suomen puolesta. Tämä on merkki joko täydellisestä tietämättömyydestä tai monikulttuuriuskovaisten pohjattomasta narsismista.

Mitä tavoittelette sillä, että tiedotatte varissuolaisia maahanmuuttajarikollisuudesta?

Haluamme saada aikaan keskustelua. Ennen kaikkea kunnallisella tasolla, mutta myös liikkeen ja turkulaisten välille. Mielestäni olemme onnistuneet siinä. Poliisi otti esiin katupartiotoiminnan – se ei minusta ole ajankohtaista, nyt on vielä mahdollisuus toimia rauhanomaisesti.

Mitä varissuolaisten tulisi nyt tehdä?

Ensin on sisäistettävä, että asiaa koskevat päätökset tehdään demokratian ulkopuolella, joten demokraattisesti asiaa ei voi muuttaa. Toiseksi on lopetettava alistuminen ja tosiasioiden väistely. Suomalaisten on pidettävä yhtä ja on rohkeasti puututtava kohtaamiimme vääryyksiin. Keskustelkaa asioista, vaikka asukastoimikunnan kautta, ja etsikää ratkaisuja paikallisesti. Ota selvää eurooppalaisten slummien kehityskaarista ja vertaa niitä omaan asuinalueeseesi. Jaa tietoa naapureidesi kanssa.

Tämä on kuitenkin vain viivytystaistelua. Todellinen muutos alkaa itsestä. On sallittava itselleen viha; on täysin oikeutettua olla suuttunut, jos tuntee kokevansa vääryyttä, ja on oikein puolustaa itseään ja ajaa omaa etuaan. Kun on sinut tunteidensa ja itsensä kanssa, voi tätä asennetta alkaa jakaa lähellä oleville. Suomalaisten on parannettava kansallinen itsetuntonsa ja aktivoiduttava juuri tällä saralla, vain silloin on muutos mahdollinen.

Tietenkin kannattaa myös aloittaa poliittinen aktivismi Suomen Vastarintaliikkeessä. Jokainen suomalainen on, ikään tai sukupuoleen katsomatta, kykenevä tekemään jotain, joka auttaa liikettä eteenpäin. Kysy rohkeasti, miten sinä voit auttaa.

Kampanja on nyt loppunut, huomioiko media teidät mitenkään?

Kyllä. Sekä Turun Sanomat että Turkulainen kirjoittivat kampanjastamme lehdissään. Oli ilo huomata, kuinka avoimesti uutisia annettiin kommentoida.

Miten kampanja onnistui? Saavutitteko tavoitteenne?

Kampanja onnistui mielestäni paremmin kuin osasimme odottaa. Varsinkin negatiivisen uutisoinnin puuttuminen ja aiheutuneen keskustelun määrä ja positiivisuus yllättivät.

Toisekseen, sisäasiainministeriön sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen sai kampanjan myötä ensi kosketuksen liikkeeseen ja on ollut yhteydessä Turun poliisipäällikkö Tapio Huttusen kanssa. Huttunen on luvannut alkaa tiedottaa paikallisia rikostilastoista. Toivottavasti varissuolaiset ja muutkin turkulaiset saavat tulevaisuudessa asianmukaista dataa maahanmuuttajarikollisuudesta.

Turun Aikuiskoulutuskeskus uhkasi erottaa opiskelijansa, jotka jakavat koulun tiloihin Vastarintaliikkeen materiaalia. Aikooko Vastarintaliike tulevaisuudessa jättää koulun uhkausten vuoksi rauhaan?

Vastineemme jälkeen koulu poisti ilmoitustauluiltaan uhkausviestinsä, joten toivottavasti oppilaitos antaa jatkossa poliittisen toiminnan rauhan. Aikuiskoulutuskeskuksen toiminnassa on hyvin paljon hämärää, alkaen opetuksen tasosta aina rahoitukseen asti, joten asia vaatii syvempää tarkastelua.

Miten suomalaisten opiskelijoiden tulisi suhtautua koulujen poliittiseen sensuuriin?

Opiskelijoiden tulisi tiedostaa oikeutensa ja pitää niistä kiinni. Pitää myös toimia toiminnanvapauksien rajoissa.

Mitä Turun ryhmä suunnittelee seuraavaksi?

Aiomme jatkossakin puuttua yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja varsinkin paikallisiin ongelmiin. Myös lukijoilla on mahdollisuus vaikuttaa; kerro meille asuinalueesi ongelmista: turku[at]vastarinta.com.

Suunnitteilla on myös erilaisia tempauksia.

Kiitos haastattelusta!

 

Toimitus

7 KOMMENTIT

  1. Mahtavaa toimintaa liikkeeltä ja ennen kaikkea Jannelta. Kymmenen pistettä =)

  2. Asioista päättäneet pitää haastaa. Ja saada vastuuseen. Muuten ei tule muutosta. Kaikki tehdyt päätökset tulee saattaa julkisuuteen -kansan nähtäville. Monella voi tulla kahvit takaisin lukiessa. Toiset uskoo viralliseen liturgiaan (propagandaan) ja työntävät päänsä pensaaseen. Onneksi on henkilöitä, jotka välittävät omasta kansasta ja tovereistaan.

  3. Pitäkää sama kompromissiton linja tutkimuksissanne ja asioiden julkituomisessa! Hienoa toimintaa!

  4. Pudasjärvellä on joutunut havaitsemaan saman ilmiön, kun maahanmuuttajien tulosta on kulunut muutama vuosi. Nytkin on meneillään rasisminvastainen viikko kouluissa, jolla saadaan pestyä nuorten aivot maahanmuuttajamyönteisiksi.

  5. Aivan! Kovina aikoina, joita taas saamme tuta, on tarpeen löytää ankeuden aiheuttajat. Nyt oikeistolaisuus saa kauhistuneita otsikoita jo kapitalismia arvostelleessaan. Kiitos Vastarinnan ja kommentoijien, viikonloppu nro 13 menee myönteisemmin kuin vuosiin!

Comments are closed.