Koti Aktivismiraportit Tukijäsenpäivä Pirkanmaalla

Tukijäsenpäivä Pirkanmaalla

1

18.2.2012 Pirkanmaalla järjestettiin tukijäsenille tilaisuus, johon kuului luentotyyppinen esitys liikkeestä ja tämän jälkeen vapaamuotoisempi tilaisuus Tampereella sijaitsevaan museokeskus Vapriikkiin.

Tilaisuus alkoi iltapäivästä ja paikanpäälle oli saapunut reilu kymmenkunta kuuntelijaa. Esitys aloitettiin videolla, jossa näytettiin lyhyt leikkaus liikkeen toiminnasta, ja tämän jälkeen tilaisuus jatkui esityksellä, jossa käytiin läpi liikettä ja sen ideologiaa. Esityksen lopuksi tilaisuus jatkui kahvitarjoilulla, ja samalla oli mahdollisuus ostaa liikkeen tuotteita, joita oli tarjolla kaikille osallistuneille.

Tämän jälkeen ryhmä suunnisti Tampereen keskustaan kohti Vapriikkia. Tukijäsenille tarjottiin mahdollisuus tutustua Tampere 1918 -näyttelyyn, joka käsittelee laajasti sisällissotaa. Näyttely oli tehty suhteellisen neutraaliin sävyyn, olematta puolueellinen suuntaan tai toiseen. Hieman olisi kaivattu kuitenkin enemmän tietoa punaisten terrorista sodan alkuvaiheessa.

 

Vapriikissa oli myös useampia muita näyttelyitä, ja ryhmää kiinnosti erityisesti luonnontieteellinen museo -näyttely, jossa kerrotaan ja kuvataan laajalti Suomen luontoeläimiä ja kasveja. Lisäksi esittelyyn oli lisätty muutama tunnistusosio, joissa sai testata omaa tietämystään.

Näyttelyssä oli paljon mielenkiintoista, ja esimerkiksi kalalaji toutain oli monelle uusi ihmetys Suomen kalalajeista. Kierroksen jälkeen ryhmä kävi vielä kahvilla ja kävi vapaata keskustelua päivästä.

Pirkanmaan aktivistit kiittävät kaikkia osallistuneita!

 

1 KOMMENTTI

Comments are closed.