Koti Uutisia Pohjoismaat Tukholman terrori-iskussa kuolleen tytön vanhemmat päättäjille: “Te kannatte vastuun tyttäremme kuolemasta”

Tukholman terrori-iskussa kuolleen tytön vanhemmat päättäjille: “Te kannatte vastuun tyttäremme kuolemasta”

4

Rakhmat Akilovin tekemä terrori-isku Tukholman Drottninggatanille viime vuoden huhtikuussa vaati viisi kuolonuhria. Uhreista ylivoimaisesti eniten on kirjoitettu 11-vuotiaasta Ebba Åkerlundista. Akilov tuomittiin vastikään Tukholman käräjäoikeudessa elinkautiseen vankeusrangaistukseen ja maksamaan uhrien omaisille vahingonkorvauksia. Nyt Åkerlundin vanhemmat Jeanette ja Stefan kritisoivat kovin sanoin Ruotsin valtiota sekä vahingonkorvausten olemattomasta määrästä sekä tyttären kuolemasta ylipäätään.

Aluksi uhrien omaisille oli lupailtu 300 000 kruunun korvauksia, mutta he saivat lopulta tyytyä 20 000–185 000 kruunuun. Sekä Åkerlundin isä että äiti saivat lopulta 60 000 kruunua vahingonkorvauksia. Lähellä kuorma-auton alle jäämistä olleet mutta iskusta kuitenkin selvinneet saivat puolestaan jokainen 125 000 kruunua.

Kommentissaan SVT:lle Jeanette Åkerlund kertoo, ettei hän kadehdi iskusta selvinneiden vahingonkorvausten määrää. Hän halusi kuitenkin kysyä, eikö hänen kärsimystään todella voi verrata terrori-iskusta selvinneiden kärsimyksiin. Hän ei tule enää koskaan näkemään tytärtään.

– Tämä on hyvin loukkaavaa. En ymmärrä, että meidän terrori-iskun jälkeinen elämämme nähdään näin arvottomana, Jeanette Åkerlund kirjoittaa.

Åkerlund kritisoi kirjoituksessaan Ruotsin valtiota, joka on hänen mukaansa epäonnistunut totaalisesti kansalaistensa suojelemisessa:

– On skandaali, ettei Ruotsi ole valmistautunut riittävästi tällaisiin maahamme kohdistuviin hyökkäyksiin.

Jo tammikuussa Ebba Åkerlundin isä ilmoitti asianajajansa Thomas Bodströmin kautta olevansa kiinnostuneempi asettamaan tyttärensä kuolemasta vastuuseen itse Ruotsin valtion kuin Akilovin.

– Mikäli saamme perusteet haastehakemukselle kokoon, tulemme asettamaan Ruotsin valtion tuomioistuimen eteen ja laittamaan yhteiskunnan vastuuseen tästä. Siinä tapauksessa tästä seuraa oikeudenkäynti, Bodström ilmoitti tuolloin.

Stefan Åkerlund kertoi jakavansa vaimonsa mielipiteet vahingonkorvausten olemattomuudesta ja kutsui niitä “suureksi pilaksi”. Hän toisti äskettäin vaatimuksensa valtion vastuunkannosta Drottninggatanin tapahtumista. SVT:n mukaan Stefan Åkerlund haluaa painottaa, että Akilovilla oli voimassa maastakarkotuspäätös, jota ei kuitenkaan koskaan pantu täytäntöön.

Stefan Åkerlundin terveiset SVT:lle olivat, että he keskustelevat muiden Drottninggatanin uhrien omaisten kanssa korvausten määrästä valittamisesta ja viranomaisten vastuusta:

– Keskustelemme siitä muiden omaisten kanssa. Sitten näemme, miten valtio tulee suhtautumaan ryhmäkanteeseen.

Lähteet: Nordfront, SVT (1, 2)

4 KOMMENTIT

  1. Maanpetturitko suojelisivat omiaan? Turha toive, vallankumous ja maanpettureille lopullinen rangaistus rikoksistaan.

  2. Vastuu kuuluu Ruotsin valtiolle. Ei ole viattomat uhrit ensimmäisiä eikä viimeisiä tässä “unelman” tavoittelussa.

  3. Pikkuisen paha. Ruotsissa terrorismin uhreilla on kasvot ihan niin kuin meillä oli aikoinaan talvisodan terroripommituksissa Helsingissä kuollut 7 vuotias tyttö. Päättäjien on entistä vaikeampaa paeta vastuutaan poliittisestikorrektin jargonin taakse mitä he lausuvat mantranaan yksittäistapauksesta ja yhteiskunnan rakenteellisesta rassismista sekä kuinka lopulta kaikkeen on syyllinen prippsiä juova nuuskaa käyttävä hapan silakkaa marabounsuklaatia syövä keski-ikäinen mies.

  4. Mutta auta armias jos haukut muslimeita tai poliisi/valtiojohtoa netissä Suomessa tai Ruotsissa niin saat maksaa valtiolle kovempia korvauksia lopun ikäsi!!! Haistakaa Suomen ja Ruottin oikeus paskaa. Alkoholisteja koko oikeusoppineiden ammattikunta.

Comments are closed.