Koti Uutisia Tukholmaan suunnitteilla kylttejä seksuaalivähemmistöjen muistamiseksi

Tukholmaan suunnitteilla kylttejä seksuaalivähemmistöjen muistamiseksi

0

Tukholman lääninmuseo haluaa tuoda esille paikkoja Tukholmassa, jotka ovat olleet merkittäviä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiassa. Lääninhallitus aikoo tukea projektia 200 000 kruunulla.

 HLBT-liikkeen historiasta muistuttavia kylttejä on tarkoitus asentaa muun muassa Tukholman keskusrautatieasemalle.
HLBT-liikkeen historiasta muistuttavia kylttejä on tarkoitus asentaa muun muassa Tukholman keskusrautatieasemalle.

Tukholman lääninmuseo tekee yhteistyötä The Unstraight Museum -järjestön kanssa merkitäkseen paikkoja, jotka ovat olleet tärkeitä HLBT-liikkeelle eli homoille, lesboille, biseksuaaleille ja transihmisille Ruotsissa. Tämä toteutettaisiin asettamalla kylttejä muun muassa Tukholman keskusrautatieasemalle. Lääninmuseo etsii myös ydinkeskustan ulkopuolisia paikkoja, jotka voisivat olla sopivia kyseisille kylteille.

“Tarkoitus on, että asettaisimme esille useita kylttejä, jotka merkitsevät mielenkiintoisia paikkoja, rakennuksia tai henkilöitä, joilla on ollut merkitystä HLBT-liikkeelle”, kertoi Tukholman lääninmuseossa työskentelevä pedagogi ja alueen Unstraight-projektinvetäjä Jennifer Schutzberg.

Kylteille soveltuvien paikkojen kartoittaminen on jo alkanut ja kylttien asentaminen on tarkoitus aloittaa jo ensi vuonna. Alussa kylttejä on aikomus viedä viiteen kuntaan Tukholman läänissä.

“Tahdomme tuoda esiin HLBT-liikkeen historiaa. Tämä on demokratiakysymys. Tarkoitus ei ole kertoa vain YHDENLAISTA historiaa. Normina on ollut heteroseksuaali mies. Naiset, lapset ja HLBT-ihmiset ovat harvemmin esillä, ja tähän haluamme muutoksen”, Schutzberg jatkoi.

Tukholman lääninhallitus on lupautunut tukemaan projektia 200 000 Ruotsin kruunulla.

 

Lähteet: Nordfront.se, Stockholms Fria