Koti Uutisia Tuhannet nationalistit osoittivat mieltään Moskovassa

Tuhannet nationalistit osoittivat mieltään Moskovassa

2

Venäläiset nationalistit ottivat osaa Moskovassa järjestettyyn “Kansallisen yhtenäisyyden päivän” juhlintaan perinteisessä “Venäläisten marssissa”. Noin kahden tuhannen hengen kulkue marssi Moskvajoen vartta Kremlin ohi. Marssin aikana osallistujat ottivat kantaa sekä Venäjän maahanmuuttopolitiikkaan että hallinnon ja presidentti Vladimir Putinin toimintaan.

Kulkuetta johtivat tsaariajan musta-kelta-valkoiset liput ja osallistujat huusivat iskulausetta “Venäjä venäläisille, Eurooppa valkoisille”. Osallistujia oli mukana kaikista yhteiskunnan ryhmistä aina marssin teemoihin liittyviä flyereita jakavista vanhuksista ja muodikkaasti pukeutuneista opiskelijoista kokonaisiin lapsiperheisiin ja skinheadeihin.

Poliisi oli varautunut yhteenottoon nationalistien ja rasisminvastustajien välillä, mutta päivä sujui rauhallisesti ilman suurempia ongelmia. Nationalistien marssia saattoi seurata liveblogin kautta. Marssin jälkeen osallistujille oli järjestetty konsertti, jossa soitti nationalistinen Kolovrat-yhtye.

Kokonaisuudessaan “Kansallisen yhtenäisyyden päivää” juhlisti Moskovan kaduilla noin 75 000 henkeä. Päivää vietetään nykyään vuoden 1917 lokakuun vallankumouksen muistoksi, mutta sen alkuperäiset juuret ovat vuodessa 1613, jolloin tsaari Mikael Romanov julisti juhlapäivän Moskovan kansannousun muistolle.

Lähteet: Newsweek, Deutsche Welle, Der Spiegel, Imagine 2050, RIA Novosti

2 KOMMENTIT

  1. Tämä valaa toivoa. Toivottavasti aateveljet saavat ihmiset ymmärtämään, mitä oikea venäläisyys ja eurooppalaisuus on. Slaavit ovat puolustaneet Eurooppaa vuosisatoja, he eivät saa kuolla pois. Kolovrat on muuten loistava yhtye, laitetaanpa kasetti tulille 🙂

Comments are closed.