Koti Artikkelit Tue Serbiaa Kosovo-hyväntekeväisyyspaidalla!

Tue Serbiaa Kosovo-hyväntekeväisyyspaidalla!

7

Kosovo_ESFK_2

Suomen Vastarintaliike on mukana tukemassa Kosovon serbiväestöä. Sinäkin voit auttaa ostamalla tukipaidan Kadulle.com-kannatuskaupastamme!

Kosovon serbiväestön kohtalo on Euroopan lähihistorian suurin vaiettu murhenäytelmä. Jo ennen Jugoslavian hajoamissotia Kosovon albaanienemmistö oli alkanut sortaa alueen serbejä 1980-luvulla. Toiminta alkoi vaikuttaa pian etniseltä puhdistukselta. Kosovo on historiallisesti ollut aina osa Serbiaa, mutta jopa Euroopan unioni asettui konfliktissa albaanien puolelle.

Albaanitaustaisten UÇK-terroristien ja “laillisten” viranomaisten väkivaltaiset iskut serbejä vastaan kärjistyivät vuonna 1998 Kosovon sodaksi, sillä serbit eivät suinkaan aikoneet jättää heille kuuluvaa aluetta. Liberaalissa lännessä ei kuitenkaan ollut tilaa serbinationalismille, joten Nato aloitti Yhdysvaltojen ulkoministeri Madeleine Albrightin johdolla verisen ilmapommituskampanjan. Nato pommitti serbien sairaaloita, koteja ja tehtaita, koska serbitaistelijat puolustivat kansaansa ja kotimaataan albaaniterroristien väkivallalta.

Kosovon serbien asema ei ole parantunut 1990-luvun joukkotuhon jälkeenkään. Euroopan unioni vastustaa itsenäistymistä ja siviilien olot ovat surkeat. Työttömyys on korkeaa ja infrastruktuuri sekä perustarpeet ovat rappiolla. Länsimainen media ei tarjoa lainkaan palstatilaa serbisiviilien ahdingolle, sillä Yhdysvaltojen ja Naton sanelemassa mytologiassa Serbia edustaa poliittisesti epäkorrektia nationalismia.

Ostamalla Kosovo-hyväntekeväisyyspaidan tuet alueen tavallisten serbien arkista taistelua perustarpeiden tyydyttämiseksi. 15 euron hintaisen paidan koko tuotto menee suoraan Euroopan solidaarisuusrintama Kosovon puolesta -hyväntekeväisyysjärjestölle, joka ohjaa rahat apua tarvitseville.

 

 

Aiheesta lisää: Serbien vapaustaistelu osat 1 ja 2

 

Toimitus

7 KOMMENTIT

  1. Hienoa että Suomessa julkaistaan oikeanlaista tietoa aiheesta näiden “ahtisaarelaisten” serbivastaisten lässytysten rinnalle! Kannattaa ehdottomasti lukea huolella nuo Serbien vapaustaistelun kummatkin osat!

  2. Kosovo on ollut Serbiaa vasta vuodesta 1913. Sortaj aon ollut aina serbiosapuoli. Jugoslavia oli vapaamuurarihourula. Serbiaa hallitsivat vapaamuurarit vuodesta 1902.

  3. Oletteko muuten huomanneet esim. albaanien ja Kosovon albaanipakolaisten erittäin aggressiivisen käytöksen ja vihamielisen asenteen? Täällä Helsingissä ovat todellakin riesa, kuvittelevat että “naiset ovat heidän” ja “voimme hakata rasisteja”. Ja vielä se Shkupolli siihen päälle. Albaanit on monissa europaan maissa suuri riesa, samanlaisia kuin somalit ja muslimit ylipäätään.

    Serbia on hieno maa ja Kosovo kuuluu Serbialle.

    • Mitä albaaneilta voi odottaa? Ei yhtään mitään. Ovat aiheuttaneet pelkkää riesaa joka paikassa. Kysy serbiltä, slovenilta tai kroatilta – KUKAAN ei pidä albaaneista. Samaan konttiin nuo pitäisi pakata somalien, irakilaisten, afgaanien ja muiden tummien poikien kanssa ja lähettää rakentamaan omia kotejaan. Toki onhan se kivempi loisia täällä valmiissa infrassa ja nostella loputonta pottia taikaseinästä. Kosovokin kuin itsenäistyi niin tänne ne perkeleet jäivät kebabia silti pyörittämään. Menisivät sinne rakentamaan majojaan. Vituttaa.

  4. Serbit näyttivät 1990-luvulla että Euroopan nykyinen kehitys on käännettävissä,jos vain on tahtoa ja voimaa..Islamisaatiota vastaan täytyy taistella kovilla aseilla..

  5. btw. tämä sellon ammuskelija Ibrahim Skupolli oli nimenomaisesti Kosovon albaani. Täysin hullu, kuten muslimit yleensä

Comments are closed.