Koti Uutisia Ulkomaat Tšekki ei ota vastaan Italiaan yrittäneitä siirtolaisia – “Palatkaa sinne, mistä tulitte”

Tšekki ei ota vastaan Italiaan yrittäneitä siirtolaisia – “Palatkaa sinne, mistä tulitte”

4

Italian uuden hallituksen tiukka linja suhteessa Välimeren yli saapuviin siirtolaisiin on pakottanut muut Euroopan maat punnitsemaan maahanmuuttopolitiikkaansa. Siinä missä monet Länsi-Euroopan maat ovat päättäneet ottaa Italiaan pyrkineitä vastaan, Tšekki on pysynyt lujana.

450 laitonta maahantunkeutujaa odotti viikonvaihteessa kahdessa aluksessa pääsyä Italiaan. Uuden hallituksen päätöksellä alusten väkeä ei olekaan enää automaattisesti päästetty maihin.

Osa tunkeutujista on jo saanut uuden sijoituskohteen, sillä Saksa, Espanja, Portugali, Ranska ja Malta ovat kukin ilmoittaneet ottavansa 50 aluksissa odottavaa siirtolaista vastaan.

Sen sijaan Tšekki on päättänyt, ettei se käytä Italian uutta tilannetta tekosyynä omien rajojensa avaamiselle. Maan pääministeri Andrej Babiš totesi, että siirtolaisalukset täytyy lähettää sinne, mistä ne tulivatkin.

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

  1. Eikös maailmalla ole joutilaita vanhoja risteily-, autolauttoja ja rahtilaivoja välimeren ylitykseen eteläänpäin, sormenjäljet ja dnarekisteri pystyyn. Veronmaksajien kannalta pitkässä juoksussa olisi halpaa maksaa palaajille pieni kotiutuspalkkio. Lisäksi makaroonit saisivat pistää viisumit eritreasta tulijoille kun nyt vallitsee rauha ja rakkaus abessiinian kanssa.

  2. Mahtaa olla mukavaa oleskella pari viikkoa muutaman sadan hikisen miehen kanssa samalla kannella.

Comments are closed.