Koti Uutisia Ulkomaat Trumpin hallinto tahtoo kieltää pikaviestimien salaukset

Trumpin hallinto tahtoo kieltää pikaviestimien salaukset

4

Yhdysvaltojen sionistipresidentti Donald Trumpin hallinto tahtoo kieltää pikaviestimien salaukset. Viime vuosina useissa länsimaissa on käynnistetty kansalaisten yksityisyydensuojaa rajoittavia lakiuudistuksia, joiden luultiin aiemmin olevan perinteisten diktatuurien yksinoikeus.

Käytännössä Trumpin hallinto tahtoo kieltää Whatsappin kaltaisten sovellusten viestien suojaamisen alusta loppuun. Suojauskielto mahdollistaisi sen, että poliittinen poliisi (PolPo) kykenisi vakoilemaan puhelinten viestiliikennettä ilman erityisten haittaohjelmien asentamista.

Valkoinen talo tähtää siihen, että PolPo kykenisi valvomaan poliittisia toisinajattelijoita reaaliaikaisesti. Tekosyynä urkinnalle käytetään “terrorismin torjumista”, vaikka muslimiterrorismi johtuu surkeasta maahanmuuttopolitiikasta eikä turvallisista viestipalveluista.

Lähde: Tekniikka & Talous

4 KOMMENTIT

 1. Voi-voi-voi! Narkkarit eivät enää voi käydä Torissa huumekauppaa neekereiden ja irakilaisten kanssa. Myöskään pedofiilit eivät ole enää suojassa.

  Minulla ei ainakaan ole mitään salattavaa, enkä ole kyllä edes mitään Whatsappia koskaan käyttänytkään. Ja jos jotakin salaista tietoa haluan lähettää, niin siihen kyllä on helpot keinonsa. Haittaohjelmia ei voi kukaan asentaa koneellesi jos hiemankin järkeä käytät ja ymmärrät edes jotakin tietokoneista. Ymmärrän että “älylaitteet” (en käytä) ovat helppoja kohteita, sillä ne saastutetaan jo lähtekohtaisesti iTunesilla, Google-kaupalle ym. roskalla.

  Itse käytän vain pöytäkonetta ja 35 euroa maksanutta nokialaista kännykkää. Joskus luen tabletilta sohvalla. Siinä ei ole myöskään Google-kaupan sovelluksia eikä mitään muutakaan epäilyttävää.

  • Selain osaa kyllä varoittaa, jos jotakin yritetään asentaa koneellesi. Tsekatkaa asetukset. AdBlockissa on myös kaikenlaisia yksityisyydensuoja-asetuksia. Käykää nekin läpi.

   Sitten vielä virustorjuntaa jos haluaa laittaa: on F-Securea, Nortonia, McAfeeta jne. mistä valita.

   Itselläni tällä hetkellä pelkkä Windows Defender käytössä. Tor on hyvä selain moneen tarkoitukseen. Ladatkaa se, tutustukaa ja kokeilkaa. Räpeltämällä oppii, vaikket mikään tietokonevelho olisikaan.

   Suomalaiselta F-Securelta saa myös hommattua ihan O.K. hintaan VPN:n, jolla voit ottaa yhteyden jonka alkuperää on vaikea jäljittää. Eli tietoliikenteesi näyttää tulevan jostakin aivan muualta, kuin fyysisestä IP-osoitteestasi. Eivät ainakaan vielä luovuta viranomaisille tietoja meistä tavallisista “vihapuhujista”.

   Langaton nettiyhteys myös lienee turvallisempi kuin kiinteä kaapeli/valokuitunetti, sillä langattomassa IP-osoite vaihtuu laitteen joka kerta käynnistyessä.

  • Timo: Ei ne Tor-laudan huumekauppiaat ainakaan mitään WhatsUp sovellusta käytä. Ikävä kyllä ne narkkarit ja pedofiilit tulevat olemaan suojassa jatkossakin, ensinnäkin ne käyttävät TOR-selainta ja darknettiä, ja vaikka jostain viestisovelluksesta kiellettäisiin salaukset, niin ne siirtyvät vain seuraavaan tai kryptattuun sähköpostiin mitä käytetään Tor-selaimella, ja näitä on käytännössä mahdotonta tai ainakin äärimmäisen vaikeaa jäljittää. Hyvänä puolena tässä on se, että myös kansallismieliset voivat näitä hyödyntää, varsinkin nyt kun on tullut kaikki tiedustelulait ym PolPon mielipuolinen vaino.

  • Wickr tjsp. on viestinohjelma, jota Torilla käytetään.

   Noita netin huumevälittäjiä olisi kiva alkaa käräyttämään tai rankaisemaan itse/porukalla.

Comments are closed.