Koti Uutisia Rikos Trumpin asianajaja piti puheen muslimiterroristien kokouksessa

Trumpin asianajaja piti puheen muslimiterroristien kokouksessa

2
Rudy Giuliani.

Yhdysvaltojen rooli “kansainvälisen terrorisminvastaisen sodan” johtajana sai entistä surkuhupaisempia piirteitä keskiviikkona, kun presidentti Donald Trumpin henkilökohtainen asianajaja Rudy Giuliani piti puheen islamistisen terroristijärjestön kokouksessa. Tilaisuus pidettiin Puolan Varsovassa.

Giulianin oli kutsunut paikalle ääri-islamismia ja kommunismia ideologiassaan sekoittava terroristilahko MEK (Mujahideen-e Khalq), joka pyrkii kaatamaan Iranin hallituksen väkivallalla. Yhdysvallat jäi 2000-luvun alussa kiinni annettuaan sotilaskoulutusta MEK-taistelijoille, vaikka virallisesti ryhmä oli Amerikan mukaan terroristijärjestö.

MEK:n sissit ovat murhanneet muun muassa amerikkalaisia siviilejä sekä iranilaisia poliitikkoja ja virkamiehiä aina presidentistä ja pääministeristä lähtien. Järjestön tiedetään toimivan tiiviissä yhteistyössä myös juutalaisvaltio Israelin Mossad-tiedustelupalvelun kanssa.

Asiantuntijoiden mukaan MEK ja Mossad järjestivät yhdessä 2010-luvun vaihteessa kuohuttaneen salamurhakampanjan iranilaisia ydintiedemiehiä vastaan. Israel tukee MEK:n toimintaa, koska järjestö lietsoo kaaosta ja epävarmuutta juutalaisvaltion sotilaallisten vastavoimien keskuuteen.

Giuliani vaati keskiviikon tilaisuudessa väkivaltaista vallankaappausta Iraniin. Hän on tehnyt yhteistyötä MEK:n kanssa jo vähintään 11 vuotta, mutta asianajajan terroristiyhteydet ovat alkaneet synnyttää laajempaa huolta vasta nyt, kun hänestä on tullut myös Amerikan presidentin edustaja. Giuliani on ottanut rahaa vastaan MEK:ltä, joka tunnetaan avokätisistä puhujanpalkkioista.

Myös Trumpin äärisionistinen kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton on tukenut MEK:n terrorismia äänekkäästi ja osallistunut islamistijärjestön kokouksiin. The Guardian on kuvannut Boltonia “MEK:n vaikutusvaltaisimmaksi kannattajaksi”. Lehtitietojen mukaan Bolton on saanut MEK:ltä vähintään 180 000 dollarin edestä lahjoituksia.

Tutkijat kuvaavat MEK:n järjestörakennetta usein “lahkoksi”. Islamistijärjestön jäseniä opetetaan tukahduttamaan kaikki rakkaudentunteensa omaa perhettään kohtaan ja rakastamaan ainoastaan MEK-johtaja Masoud Rajavia. MEK:n tiedetään kiduttaneen jäseniään, varastaneen näiltä rahaa ja käyttäneen rajua “seksuaalista kontrollia” jäsenten alistamiseksi. Amerikan sionistieliitin mukaan MEK kuuluu kuitenkin “terrorisminvastaisen taistelun” etujoukkoihin.

Lähteet: Financial Times, The Guardian (1, 2)

2 KOMMENTIT

  1. Osoittaa heikkoutta liittoutua vihollisen vihollisen kanssa, jos liittokumppani on loppupeleissä vihollinen. Tämä varmaan on tiedetty jo lähdössä ja toivotaan, että molemmat viholliset tuhoavat toisensa. Vihollisen kanssa liittoutumisen hinta on oman uskottavuuden ja omien moraalin heikentyminen. Olisi parempi taistella puhtain asein puhtaan asian puolesta.

  2. MEK on hyvä koska se ei uhkaa Israelia kun taas Hizbollah on paha koska se uhkaa Israelia. Näin helppoa se on kun Israel määrittää USA:n ulkopoliitikan.

Comments are closed.