Koti Uutisia Sionismi Trump tunnisti Golanin osaksi Israelia

Trump tunnisti Golanin osaksi Israelia

4

Yhdysvaltain sionistinen presidentti Donald Trump on jälleen kerran puskenut roistovaltio Israelin etua maailmanpolitiikassa. Tällä kertaa Trump päätti allekirjoittaa asiakirjan, joka antaa Yhdysvaltain tunnustuksen sille, että Israelin valtaama Golanin ylänkö on osa Israelia.

Golanin ylänkö on pitkään ollut alue, jota Israel on ominut itselleen. Maa valloitti alueen Syyrialta niin sanotussa kuuden päivän sodassa vuonna 1967.

Syyrian ulkoministeri ei asiasta innostunut, ja kutsui Trumpin sionistista temppua ”julkeaksi hyökkäykseksi Syyrian suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta kohtaan”. Kritiikkiä tuli myös Venäjältä, joka totesi että päätös lisää epävakautta Lähi-idässä.

Lähde: Helsingin Sanomat

4 KOMMENTIT

  1. Putin taas julisti (ulkoasiainministeriön tiedottajan suulla) että Venäjän Federaatio pysyvästi tunnustaa Golanin kukkulat Syyrialle kuuluvina. Täten sionisti Trumpin julistus ei muuta mitään.

  2. Jos “kansainvälinen yhteisö” menee Trumpin julistuksen taakse, olisi kaksinaismoralistista olla tunnustamatta Krimiä osaksi Venäjää.

Comments are closed.