Koti Uutisia Trump: TPP-“vapaakauppasopimus” voi sittenkin toteutua

Trump: TPP-“vapaakauppasopimus” voi sittenkin toteutua

2

Valtaantulonsa jälkeen Yhdysvaltojen sionistipresidentti Donald Trump on tehnyt pankkiirien kannalta äärimmäisen edullista talouspolitiikkaa. Tilanteen ainoana hyvänä puolena kansallismieliset ovat toistaiseksi pitäneet Trumpin vihamielistä asennetta “vapaakauppasopimuksia” vastaan. Nyt tilanne voi kuitenkin muuttua.

The Wall Street Journal uutisoi tänään, että Trump harkitsee kääntävänsä takkia vapaakauppakysymyksessä. Vielä vuosi sitten Trump vannoi Amerikan irtautuvan kokonaan TPP-sopimuksesta, jota hän piti isänmaan “raiskaamisena”. TPP-“vapaakauppasopimus” on Tyynenmeren alueen vastine Euroopan TTIP:lle ja CETA:lle.

Nyt Trump on lähettänyt avustajansa tutkimaan, olisiko Amerikan mahdollista palata TPP-neuvottelupöydän äärelle. Asiaa selvittää tällä hetkellä muun muassa Trumpin kansallisen talousneuvoston juutalainen johtaja, pankkiiritaustainen Larry Kudlow. The Wall Street Journalin mukaan Trumpin takki alkoi kääntyä tämän talven World Economic Forum -tilaisuudessa, jossa hän tapasi kansainvälisen rahaeliitin huippunimet.

Muun muassa nimillä MAI, TPP, TTIP, CETA ja TiSA ajan mittaan tunnetut kansainväliset “vapaakauppasopimukset” pyrkivät alistamaan jäsenvaltionsa monikansallisten suuryhtiöiden ja pankkien käskyvaltaan. Mikäli sopimukset viedään maaliin, voivat suuryhtiöt alkaa manipuloida kansallisvaltioiden lainsäädäntöä yksityisten tuomioistuinten kautta. Poliittinen valta siirretään “vapaakauppasopimuksilla” virallisesti parlamenteilta pankkiireille.

Lisäksi “vapaakauppasopimukset” pyrkivät julkisten palveluiden (kuten koulutuksen ja terveydenhuollon) kauppaamiseen ulkomaalaisille sijoittajille, luonnonvarojen yksityistämiseen sekä valtioiden omavaraisuuden rippeiden tuhoamiseen.
 

Lähde: The Wall Street Journal

2 KOMMENTIT

  1. Trumpin ylimielisyys ja niljakkuus jaksaa yllättää uudelleen ja uudelleen.

Comments are closed.