Koti Uutisia Sionismi Trump käänsi takkia: Maailmanpankille miljardien lisärahoitus

Trump käänsi takkia: Maailmanpankille miljardien lisärahoitus

2

Sionisti Donald Trump lupasi presidentinvaalien aikana hyökkäävänsä finanssieliittiä vastaan ja uhmaavansa Maailmanpankin kaltaisten ylikansallisten elinten valta-asemaa. Valkoisen talon tuore päätös Maailmanpankin budjetista on uusi linkki Trumpin rikkomien vaalilupausten ketjussa.

Valkoinen talo ilmoitti tänä keväänä kannattavansa Maailmanpankin rahoituksen lisäämistä 13 miljardilla dollarilla. Yhdysvaltojen juutalainen valtiovarainministeri Steven Mnuchin kertoi medialle tekevänsä kaikkensa, että myös kongressi hyväksyy aloitteen.

Maailmanpankki anoi lisärahoitusta jo vuosi sitten, mutta Trump vastusti ajatusta julkisesti. Tuolloin Trump ilmoitti lisäksi kannattavansa toisen kansainvälisen finanssijärjestön Overseas Private Investment Corpin (OPIC) rahoituksen leikkaamista.

Nyt Trump kuitenkin kannattaa lisärahan lahjoittamista paitsi Maailmanpankille myös OPIC:lle. Lisäksi presidentti vaatii lakiuudistuksia, jotka laajentaisivat OPIC:n toimintamahdollisuuksia.

Vaalit voitettuaan Trump ylläpiti noin vuoden ajan vaihtelevalla menestyksellä yllä “nationalistin” kulisseja. Vuoden vaihduttua presidentti vaikuttaa hylänneen loputkin kulissit. Lähi-idässä “Amerikka ensin” -strategia on muuttunut muotoon “Israel ensin”, minkä lisäksi Valkoinen talo lahjoittaa yhä enemmän veronmaksajien dollareita kansainvälisille pankeille.

Maailmanpankki nimitti tänä keväänä uudeksi pääekonomikseen juutalaisen Pinelopi Goldbergin. Viime aikoina hän on kirjoittanut laajasti siitä, millaisilla toimilla “kansainvälinen vapaakauppa” voidaan pitää hengissä.

Lisäksi pankki on vaatinut vastaanottajamaita lahjoittamaan lisää rahaa maahantunkeutujille, joita pankin johto on kutsunut “globalisaation lahjoiksi”.

Maailmanpankin isä oli juutalainen Harry Dexter White, joka toimi Neuvostoliiton vakoojana. Pankki perustettiin toisen maailmansodan jälkeen varmistamaan, etteivät länsimaat enää rakentaisi kansallissosialistisen Saksan tai fasistisen Italian kaltaisia itsenäisiä talousalueita.

Lähde: The Wall Street Journal

2 KOMMENTIT

 1. Vuonna-1989 Trump imperiumin kolme johtajaa kuoli helikopterionnettomuudessa. Hautajaisiin osallistuneella Dolella televisiokuvissa kipa päässä. Varsinainen velikulta tämä “Don”.

 2. Maailmanpankki ei rahoita länsimaita, vaan länsimaat rahoittavat Maailmanpankkia, jotta se voi rahoittaa kehitysprojekteja “kehitysmaissa”. Italia, Saksa ja Japani eivät saa rahoitusta, vaan kanavoivat osan kehitysavustaan Maailmanpankin kautta.

  Olen etsinyt pitkään Vastarintaliikkeen kantaa kehitysapuun ja ilmastorahoitukseen. Mikä se on?

  Mielestäni kaikki epäitsekäs muiden maiden ja YK:n järjestöjen rahoitus pitäisi lopettaa ja käyttää säästyneet rahat velan oton vähentämiseen ja jos velkaa ei tarvitse ottaa, verojen alennukseen. Näin toimii Singapore, voisi toimia myös Pohjoismaat. Pohjoismaat ovat maailman ykkösiä kehitysavun antamisessa suhteessa BKT:hen. Ruotsi, Norja, Tanska ylittävät reilusti YK:n 0,7 prosentin vaatimuksen, jota juuri kukaan ei täytä. Suomi on kärkimaiden joukossa. Japani ja USA antavat vain noin 0,2.

  Tarkemmin:

  http://www2.compareyourcountry.org/oda?cr=20001&cr1=oecd&lg=en&page=1

  Suurin osa suomalaisista ei tiedä edes suuruusluokkaa, kuinka paljon heidän rahojaan annetaan joka vuosi pois. Demokraattisesti kehitysavun lopettaminen lienee mahdotonta, Kokoomuskin aina pakottaa kehitysavun leikkaamista/lopettamista vaaleissa kannattaneet edustajansa Eduskunnassa puoluekurilla ruotuun ja sitoutumaan 0,7:ään.

Comments are closed.