Koti Artikkelit Vastarintaliike Toveri vangittu Helsingissä

Toveri vangittu Helsingissä

56

Helsingin käräjäoikeus on tänään vanginnut yhden Vastarintaliikkeen pitkäaikaisimmista ja esimerkillisimmistä suomalaisaktivisteista. Jesse Torniainen vangittiin poliisin vaatimuksesta epäiltynä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Jesse Torniainen.
Jesse Torniainen.

Vangitseminen liittyy koko viikon valtakunnan pääpuheenaiheena olleeseen 10. syyskuuta Helsingissä järjestettyyn Vastarintaliikkeen katuaktivismiin. Useat äärivasemmistolaiset ja “rasisminvastustajat” kävivät tuolloin häiriköimässä täysin laillista tapahtumaa, mikä lopulta johti siihen, että yksi aktivisti puuttui fyysisesti kaikkein aggressiivisimman häirikön toimintaan. Poliisi epäilee Torniaisen olevan se aktivisti, joka häirikön toimintaan puuttui. Poliisi on kertonut epäilevänsä aktivistin potkaisseen mielenosoittajien päälle sylkenyttä 28-vuotiasta miestä yhdesti rintaan.

Välikohtaus on saanut mediassa massiiviset mittasuhteet, sillä Jimi Karttusen isä on kertonut poikansa kuolleen myöhemmin aivoverenvuotoon. Kun tieto viikkoa myöhemmin tapahtuneesta kuolintapauksesta tuli julki, ryhtyi media välittömästi kampanjoimaan Vastarintaliikettä vastaan.

Alusta saakka valtamedia on levittänyt sekavaa ja jopa keskenään ristiriitaista tietoa, johon julkaisimme vastineen Facebook-sivullamme sunnuntaina. Vastineen voi nyt lukea myös Kansallisen Vastarinnan verkkosivuilta (TÄÄLLÄ), jotka saatiin käyttökatkon jälkeen avattua uudelleen maanantaina. Mikään valtamedia ei julkaissut vastinettamme, vaikka he ovat koko viikon kirjoittaneet meistä. Massiivisesta lokakampanjasta huolimatta olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta valtamedian valheisiin kyllästyneiltä suomalaisilta.

Valtamedia on myös täysin riisunut Torniaisen yksityisyydensuojan käytännössä syyttäen häntä kuolemantuottamuksesta, vaikka kyseessä on vasta epäily. Kun äärivasemmistolaiset ovat pahoinpidelleet mielenosoittajia, ei pahoinpitelijöiden nimiä ole julkaistu edes tuomion jälkeen mediassa – tuore esimerkki tästä on äärivasemmistolaisen Tommi Karjalaisen tuomio. Torniaisen nimeä alkoi levittää ensimmäisenä Jane ja Aatos Erkon säätiön omistaman Sanoma-yhtymän lehdet, minkä jälkeen myös muut mediat lähtivät leimaamiseen mukaan.

Poliisi on painottanut, että se odottaa yhä oikeuslääketieteellistä kuolemansyyn selvittämistä. Karttunen poistui Asema-aukiolta ystäviensä kanssa ja meni sairaalaan, josta hän myöhemmin kotiutui. Hän ehti olla yli vuorokauden poissa sairaalasta ennen kuin hänet haettiin sinne uudelleen. Ei siis ole lainkaan itsestäänselvyys, että Karttusen kuolema johtuisi toisesta henkilöstä toisin kuin media antaa ymmärtää. Muun muassa Turun yliopistollisen sairaalan ylilääkäri, dosentti Olli Tenovuo on todennut, että on äärimmäisen epätodennäköistä, että tapahtumasarja olisi edennyt valtamedian kuvaamalla tavalla.

(Monille valtamediaa lukeville voi tulla yllättävänä yksityiskohtana Asema-aukiolta, että Karttusen seurassa olleella ystävällä oli päällimmäisenä mielessä Karttusen taskujen tyhjentäminen. Sen sijaan Vastarintaliikkeen aktivisteja kävi tarkastamassa maassa maannen kuntoa.)

Nyt vangitulla Jesse Torniaisella on pitkä historia Vastarintaliikkeessä. Hän sai vuoden aktivistin palkinnon Suomessa 2015. Sekä järjestön sisällä että yleisesti kansallismielisessä liikkeessä hän on pidetty, luotettu ja arvostettu toveri. Hän kirjoittaa myös aktiivisesti Kansalliseen Vastarintaan aktivismista, politiikasta, maailmankatsomuksesta ja urheilusta.

Toivomme voimia ja jaksamista Torniaiselle sekä hänen läheisilleen oikeusprosessin aikana. Tulemme seuraamaan tapauksen etenemistä sekä tiedottamaan siitä, kuinka jokainen meistä voi tukea Torniaista.

 

Vastarintaliike

56 KOMMENTIT

 1. Jesse Torniainen — I would like to thank you! You defended our your own and our organisations honour — we do not accept people that spit on us when we are distribution political information. They goal is to deny us our right to free speech and public gatherings, we must never accept this liberal “oppressive tolerance”.

  It seems like it was a maximum misfortune that the aggressive thug fell and died a week later. But it is not your fault, you did what every normal person would do when someone spits on you — retaliated.

  Stay strong and your comrades must inform all your friends from all over this world, where to send letters, so that we can support you in this, for you, stressful situation.

  Best wishes from a Nordic Comrade

 2. Jälleen media ja jeesustelevat poliitikot aiheuttivat liian kovan paineen poliisille ja tuomioistuimelle, ja tässä on tulos. Milloinhan näillä syytenimikkeillä on mässäilty tässä mittaluokassa… Mutta paskat noista haaskaeläimistä. Voimia ja jaksamista vangitulle ja vangitun läheisille!

 3. Tää oli todella hyvä kirjotus. Edellisissä on ollu aika paljon propagandaa ja lietsomista, mut tää oli erittäin yleispätevä ja faktat tuli hyvin tiskiin. Toivottavasti selviäisi kuolemansyytutkimuksista, että tämä Jimi olisi itse kaatunut uudestaan (tms) ja sen takia kuollut. Media tulee heittämään paskaa niskaan joka tapauksessa, mutta tuomiolta välttyminen olisi hyvä jos syytön on. Tsemppiä!

 4. Jesse Torniaiselle jaksamisia. Sinulla on tukea ja sinua ei unohdeta. Muista että olet oikean asian puolella.

 5. Tsemppiä Vastarinnalle ja Torniaiselle. Ottamatta kantaa itse tapahtumiin, totean vain että kyllä on hurjan mediahuomion aiheuttanut. Pakko uskoa näköjään että valtamedia ei kohtele kaikkia tasapuolisesti. Anarkistit ja muut hörhöt kyllä saavat vapaasti häiriköidä.

 6. Valtamedia väittää sylkemisen kohdistuneen maahan. En oikein usko kurinalaisen aktiivin raivostuneen sellaisesta eleestä vaikkei se mikään kunnianosoitus olekaan. Jos nisti sylkee naamaan, on kyseessä jo vakavampi asia, koska tuo itsetuhoinen roskaväki levittää ympärilleen kaikenlaista, jopa hengenvaarallista tautia. Jos oikeuslaitoksellamme on vähääkään oikeudentuntoa jäljellä, he ottavat nämä asiat huomioon mutta nähtäväksi jää.

 7. Olisiko mahdollista perustaa rahasto Jesse Torniaiselle?Käytännössä kai se tarkoittaa ulkomaista tiliä.

 8. Jaksamisia . Suomenlippu nostetaan aina pystyyn , ylväänä tuulessa liehumaan jos sen joku yrittää kaataa . Ei ole väärin rakastaa isänmaataan jonka isoisämme ovat verellään meille lunastaneet .

 9. Ns. valtamedia jätti pienelle huomiolle verrattuna tähän tapaukseen Otanmäen ryöstömurhan. Helsingin tapahtumalla saadaan ehkä tekaistua kiristyksiä kansalaisten mielipidevapauksiin ja myöskin lisäpontta haalia kehitysmaista kouluttamattomia väkivaltarikollisia Suomeen monikulttuurillistamaan maata, vaikka kyseessä ei ollut edes ulkolaisia osallisina. Oudointa on että “rikos ja tuomio” oli samalla hetkellä valmista, kirjattuna kyseisiin lehtiin, vaikka asian tutkinta ja oikeuslääketieteellinen kuolinsyy olivat alkutekijöissään.

 10. Voimia Torniaiselle! Olet esimerkillinen kansallismielinen aktivisti! Toivottavasti, joku kerää nämä kommentit kirjeeseen ja lähettää sen sinulle!

 11. Tämä episodi kokonaisuudessaan ja etenkin, kuinka “vatamedia” asiaa käsitteli, yhdistettynä poliitikkojen kuorolauluun, kuinka ko.järjestö tulisi kieltää…

  Tämä kokonaisuus aiheutti minulle pakon omaisen tarpeen liittyä jäseneksi. Vaikkakaan kotiseudullani ei toimintaa näyttäisi olevankaan. Mutta voisihan sitä yhden miehen tuhoajapartiona jakaa materiaalia tms.

 12. Voimia, jaksamista ja reipasta taistelumieltä isänmaanystävä Jesse Torniaiselle! ELÄKÖÖN VOITTO!

 13. Valitettava tapaus kaikkien osapuolten kannalta.

  Riippumatta siitä, mihin Karttunen kuoli, nostan hattua Torniaiselle! Esimerkillinen toiminnan mies!

  Toivottavasti hän saa edes jollain tasolla puolueettoman oikeudenkäynnin.

 14. Jotenkin haluaisin tukea tuota vangittua ja mediassa täysin ryöpytettyä jäsentänne. Miten käytännössä se olisi mahdollista??mikä olisi järkevin tapa tähän?paljon ainakin voimia,tukea ja zemppiä täältä!!! Voimia pitää selkä suorassa!syytä sen taipumiseen ei ole minkäänlaista.

  • En itse ole Vastarintaliikkeen jäsen, mutta eikö tukijäsenyyden ostaminen olisi se kaikista parhain vaihtoehto?

   Eikö sellaisen ostaminen olisi hyvä tuen osoitus niin Jesselle kuin myös kaikille Vastarintaliikkeen rohkeille toimijoille jotka uskaltavat tehdä tätä työtä kaiken tämän painostuksen alla? Varsinkin nyt kun Jesse saattaa saada poliittisen painostuksen alla tarkoituksella kovemman tuomion jolla pyritään pelottelemaan muita.

   Uskoisin että se olisi Jessellekin kaikista miellyttävin tieto kun saa kuulla että suomalaiset uskaltavat olla hänen tukenaan eikä hänen ahkera työnsä liikkeen eteen ole mennyt hukkaan.

   Tai jos ei rahat riitä 50 euron tukijäsenyyteen niin edes vaikka kadulle.com verkkokaupasta löytyvä 10 euron tukipinssi? Muutama lehti? Pari kirjaa? Edes jotain!

   Kannattaa antaa tukea ihan konkreettisesti omalla rahalla ja viestittää liikkeen aktiiveille ettei heidän työnsä ole turhaa!

 15. Nythän liikkuu huhu, että ruuminavaus on tehty ja kuolinsyy luonnollinen.Karttusella oli synnynnäinen pullistuma aivojen verisuonissa. Tälläinen voi puhjeta verenpaineen nousun seurauksena ennemmin tai myöhemmin. Käsittääksen se on yksi yleisimpia aivoverenvuodon syitä ja yleensä tappava, koska vuoto on massiivinen. Tässä tönimisessä ja aivoverenvuodossa oli viikon väli, joten mitenkään ei ole mahdollista, että kuolema olisi tullut tuosta tönäisystä.

 16. ” Muun muassa Turun yliopistollisen sairaalan ylilääkäri, dosentti Olli Tenovuo on todennut, että on äärimmäisen epätodennäköistä, että tapahtumasarja olisi edennyt valtamedian kuvaamalla tavalla.”

  Olli Tenovuo ei kyllä mitään tällaista ole sanonut, eikä hän ole tapauksesta vastaava tutkija eikä hänellä muutenkaan ole tietoa kyseisen potilaan vammoista/hoidoista

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001265006.html

  “Voi olla, että hän on saanut uuden aivoverenvuodon, joka ei johdu suoraan ensimmäisestä tapaturmasta, mutta on kylläkin seurausta ensimmäisen tapaturman seurauksista. Tämä on tietysti täyttä spekulaatiota, kun ei tiedä tarkemmin.”

  Suora lainaus hänen lausunnostaan, että nyt niitä faktoja kohdilleen täälläkin!

 17. Tsemppiä vangitulle toverille! Todetaanpa menehtyneen nistin kuolinsyyksi mitä tahansa, ja käyköön “oikeudessa” mitä vaan, selviät tästä kyllä voittajana!

 18. Olen todellakin Jesse Torniaisen puolella tässä asiassa! Painukoot vittuun vale-mediat ja kommarit! Eläköön voitto!

 19. Tsemppiä jengi! Teitä ei jätetä. Teitä kannttaa huomattavasti suurempi joukko kuin kuvittelettekaan.

 20. Median skeidaa samaa kehitelmää kuin Suomiensin toimesta raiskattu/pahoinpidelty/ raskaana ollut musliminainen viikkoa aiemmin lööppeissä oli. Tienaahan sitä vissiin satasen päivä kun syyttömänä on vangittu, kenties kunnianloukkauksista muutanman tonnin kun iltapävälehdet saa lööppi revityksistään syytettyjen penkille. Jäsenyyttä aion hakea vastarintaliikkeeseen ja suosittaa muillekkin.

 21. Tuo taskujen tyhjentäminenhän on täysin loogista, kun ajattelee mitä Karttusen tapaisen herkän runopojan taskuista todennäköisesti löytyy.

 22. Miksei sitä videota voi pistää jakoon niin tulisi ilmi, miten media puhuu paskaa? Kytillä lienee jo valvontakameroiden matskua, joten ei luulisi tutkintaan vaikuttavan varsinkin, jos kyseessä ei nyt ole kun yksi potku. Toivottavasti ainakin oikeusprosessin jälkeen uppaatte sen jonnekin, niin kansa näkee Karttusen provot.

  Räkivää hörhöä meistä varmaan jokainen ojentaisi, mutta jos tilanteen ulkopuolelta vetää sucker punchit, niin tilanne lienee ainakin suuren yleisön mielessä eri.

  Veikkaan, ettei muuten mene keissi oikeuslaitoksessa ihan normaalisääntöjen mukaan, sillä omalla kokemuksellani voin sanoa, että yleensä hörhön pieksämistä tuskin saa edes sakkoja, mutta skoudeen tai parempaan väkeen koskiessa syytönkin saa tuomion.

 23. “Tehtäväänsä suorittaessaan aktivisti voi joutua ristiriitaan, ei vain lakien ja hyvien tapojen vaan myös omantuntonsa kanssa. Hän saa ehkä historiassa murhamiehen maineen. Mutta tämä ristiriita on kestettävä. Hänelle ei jää tililleen mitään, ei mainetta, ei kunniaa, vain sisäinen tyydytys siitä, että on toiminut maan parhaaksi. Hän on nimetön ja maineeton, nimettömänä ja maineettomana hän katoaa ajan virtaan. ”

  <3

 24. Poliittinen tuomio, umpipoliittinen. Rikosoikeudellisesti perusteeton prosessi. Hyvä osoitus Suomen nykytilasta ja hengestä, joka synkkien voimien hallussa. Vaikka isänmaan puolesta toiminen pyritään vastustajien toimesta kriminalisoimaan käyttäen kaikkia mahdollisia alhaisia keinoja, se osoittaa vain sen kuinka ahtaalla he itse ovat ja nurkkaan ajettuja.

 25. Tsemppiä Torniaiselle ja koko liikkeelle! Luulen että tällaiset ajojahdit ennemminkin herättää ihmisiä todellisuuteen.

 26. Kuinka monessa tapauksessa muuten media julkistaa epäillyn, eli vielä juridisesti täysin syyttömän nimen? Ainakin Etelä-Suomen sanomissa oli koko nimi. Ja kun kysymys ei ole murhasta tai muusta yhtä vakavasta rikoksesta…??

 27. Toivottavasti arvon Torniaisella oli hyvät kengät poliisilaitokselle mennessä sillä kaveri kävelee sieltä kohta vihellellen takaisin riveihin 🙂

 28. http://mvlehti.net/2016/09/22/paikassa-missa-jimi-karttunen-kaatui-tapettiin-mies-potkimalla-vuonna-2003/ ← Tuli luettua äsken tuo. Rauha »Viikingin» sielulle – oli hienompi mies, kuin moni uskoisikaan. Niin, ne on ne kuuluisat ennakkoluulot… Minua oksettaa tämä »kansa» joka kaunista maatamme tuhoaa päivä päivältä. Miten ihmeessä tilanteen on annettu mennä näin kamalaksi? Tri Vesa-Ilkka laurio on oikeassa: perkelelauma täällä häärää, joka koostuu 1. luokan nartuista (suomalaisista »miehistä») ja 2. luokan nartuista eli suomalaisista naisista. Varsinkin suurissa kaupungeissa ei tunnu kukaan panevan hanttiin ja esim. maahan tunkeutuneet kehitysmaalaiset saavat rellestää mielin määrin ja pitää jopa »mielenosoituksia», joka on jo kyllä kaiken huippu! Pitääkö minun täältä maaseudulta lähteä opettamaan kansaa ja laittomia muukalaisia käyttäytymään? Ei harmaa, betoninen ja somaleita ynnä muuta saastaa pullollaan oleva Helsinki erityisemmin nk. »nappaa» sattuneesta syystä (asun luonnon keskellä museoviraston suojelemassa miljöössä, totaalisessa RAUHASSA).

  Kaupungissa käydessäni olen häätänyt jo kolme kertaa Romaniasta tullutta saastaporukkaa hevon vittuun – keinoja kaihtamatta (minulta ei mielikuvitus ihan heti lopu!). TV:n ja radion olen sulkenut vuosia sitten – juutalaisesta roskalehdistöstä puhumattakaan. Tämä maa tuntuu olevan täynnä syöpää ja AIDS:ia. Ainoa joka minua ilahduttaa, on kaunis, ainutlaatuisen korvaamaton luontomme. Eiköhän juutalaisten kätyrit saa senkin raiskattua ja myytyä pois.

  Kaikesta huolimatta: taistelkaa ja rukoilkaa. Pitäkää itsenne kunnossa. Lakatkaa satuttamasta itseänne alkoholilla, tupakalla ja huumeilla. Älkää kohdelko muita elämänmuotoja riistävästi. Mutta loiset – ne muistakaa tappaa. Herra anna meille voimaa, viisautta ja uskoa sekä murskaa vihollistemme päät!

 29. JOKAINEN paikalla ollut, kuka saattaa vähääkään epäillä ehkä ITSE olleensa tuo “potkaisija”, ilmoitautumaan kipin-kapin.

  Epun syylliyys kun on noin hataralla pohjalla niin olisi hyvä että POLIISILLA ja etenkin MEDIALLA olisi muitakin, vaihtoehtoisia, epäiltyjä. Saavat mitä ovat tilaamassa.

  Menisin ilmoittautumaan JOS olisin ollut sattumalta just tuolloin Asema-aukiolla !

 30. http://mvlehti.net/2016/09/22/paikassa-missa-jimi-karttunen-kaatui-tapettiin-mies-potkimalla-vuonna-2003/ ← Tuli luettua äsken tuo. Rauha »Viikingin» sielulle – oli hienompi mies, kuin moni uskoisikaan. Niin, ne on ne kuuluisat ennakkoluulot… Minua oksettaa tämä »kansa» joka kaunista maatamme tuhoaa päivä päivältä. Miten ihmeessä tilanteen on annettu mennä näin kamalaksi? Tri Vesa-Ilkka laurio on oikeassa: perkelelauma täällä häärää, joka koostuu 1. luokan nartuista (suomalaisista »miehistä») ja 2. luokan nartuista eli suomalaisista naisista. Varsinkin suurissa kaupungeissa ei tunnu kukaan panevan hanttiin ja esim. maahan tunkeutuneet kehitysmaalaiset saavat rellestää mielin määrin ja pitää jopa »mielenosoituksia», joka on jo kyllä kaiken huippu!

 31. Median ja kommunistien joukkopsykoosissa en voi olla laittamatta tänne viestiä: Kiitos Jesse Törni Torniaiselle. Isänmaa kiittää!

 32. Vastatkaa vaikka sähköpostiin tai johonkin;
  kun kuvaatte tapahtumat, omien sanojenne mukaan, missä on videot tästä?

 33. Thanks for that there are still men who dare to defend the Nordic countries. He did the right thing even if it is not ended well. Greetings from Sweden 🙂

 34. Törni kärkeen, tosiaan. Joskus jonkun pitää olla se ensimmäinen. Kaveria ei jätetä.

 35. Hienosti uutisoitu!

  Nämä “toveri vangittu” ja vastaavat tapahtumat olisi hyvä dokumentoida myös balladeiksi, laulelmiksi. Tulee mieleen runoilija ja laulaja Vysotski. Olikohan juuri hänellä kappale “toveri vangittu”.

  Suomalainen laulaja ja runoilija tietenkin olisi paras. Itsellä ei ole resursseja, mutta olen hengessä mukana.

 36. kärsivällisyyttä torniaiselle ja toivon avointa ja rehellistä oikeudenkäyntiä.
  toivottavasti vapauttavan tuomion jälkeen silti turha odottaa anteeksipyyntöjä
  jutun jo etukäteen ratkaisseelta medialta.

 37. Etelä- Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kuun alussa Al- Absawi Jaber Rekan Mohammedin, syntynyt 04.05.1989, raiskauksesta 2 vuoden ja 6:n kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Mies oli jutusta vangittuna jo aiemmin ja hänet passitettiin suoraan käräjiltä Vaasan vankilaan odottamaan tuomion täytäntöönpanoa.

  Koska juttu on arka ja erityisen törkeä, emme julkaise asian tiimoilta tapahtumakuvauksia emmekä tarkempaa paikkakuntaa. Suojaamme tällä uhria, joka joutui tilanteessa erityisen vaikeaan asemaan joutuessaan kohtaamaan sotapakolaisen. Sotapakolainen käytti törkeällä tavalla hyväksi heikommassa asemassa olevaa henkilöä.

  Asiassa on mielenkiintoisia piirteitä. Etelä- Pohjanmaan poliisi ja käräjäoikeus on salannut asiaa niin pitkälle kuin se on mahdollista. Esimerkiksi Etelä- Pohjanmaan Sisun päällikkö Juha Mäenpää ei saanut tuomiolauselmia vaan ne salattiin häneltä. Vihje juttuu tuli Mäenpäältä ja Antti- Jussi Hirsimäeltä. Tapahtuma on siis pyritty painamaan piiloon, jotta ihmiset eivät saisi tietää millaista porukkaa maahan on tullut.

  • Miksi te tarraudutte näihin mamu rikoksiin, eikö ongelmien perinmmäisiin syihin pitäisi paneutua ?

   Yhtäkään rahajärjestelmä -kriittistä juttua teiltä ei ole tullut, ettekä siitä kaduilla huutele.

 38. Kun tuomion peruste riippuu katsomuksesta, on kysessä törkeä loukkaus jo perustuslakiakin vastaan, joka takaa (muka) omatunnonvapauden. Sama pykälä on varsin ristiriitainen yhdistysten kieltoyrityksiin, varsinkaan kun yhtäkään tuomiota ei ole SVL saanut mistään. Taidetaan jotain puhua myös tasavertaisuudesta lain edessä muutenkin…

  Tänä päivänä olet “epäilyttävä henkilö” jos vaadit perustuslain noudattamista. Vastarinta nykymenolle on todellakin ainoa vaihtoehto. Hienoa olla tukijäsenenä vastustamassa poliisivaltion syntyä. Mutta muistetaan se tavoite pimeistä ajoista huolimatta eikä tehdä keinoista itse tarkoitusta.

Comments are closed.