Koti Uutisia Kotimaa Törkeä eläimen heitteillejättö Hyvinkäällä: koira lukittuna autoon vähintään vuorokaudeksi

Törkeä eläimen heitteillejättö Hyvinkäällä: koira lukittuna autoon vähintään vuorokaudeksi

22

Uutinen perustuu Kansalliseen Vastarintaan yhteyttä ottaneen kirjoittajan kokemuksiin ja dokumentointiin sekä paikalla olleiden muiden henkilöiden antamiin tietoihin.

Hyvinkään Martissa perjantai-iltapäivän ja lauantai-iltapäivän (21.–22.9.) välisenä aikana oli koiran pelastusoperaatio käynnissä, kun nuorisoasuntojen asukkaat huomasivat ensimmäisen kerran perjantai-iltapäivänä, että isokokoinen koira on jätetty lukitun farmariauton takatilaan. Auton omistaja oli kadonnut tavoittamattomiin.

Oletus oli, että omistaja saapuisi pian takaisin autolleen, mutta näin ei käynyt. Takaoven ikkuna oli vain vähän auki, eikä koiralle ollut jätetty mitään juotavaa tai syötävää, joten koira oli repinyt auton takatilan verhoiluja rikki. Auton takatila näytti siltä, että koira olisi ollut siellä pidempään. Koira oli selvästi myös aliravittu.

Lopulta selvisi, että poliisille tuttu Ruotsin kilvissä oleva auto kuuluu romaneille ja että noin viikko sitten samalle pihalle nuorisoasuntoihin muuttaneella romaniperheellä tai heidän tuttavillaan on jotain tekemistä asian kanssa. Kyseiset romanit olivat valehdelleet koko illan ajan auton omistajasta ja osallisuudestaan mihinkään. Heidän kertomuksensa vaihtelivat jatkuvasti, mikä myös paljasti epärehellisyyden.

Auton oikeaan omistajaan tai käyttäjään ei ilmeisesti saatu missään vaiheessa yhteyttä, vaikka koko yö soiteltiin milloin kenellekin. Myös poliisi kertoi olleensa yhteydessä perjantain ja lauantain aikana eri henkilöihin, joilla saattaisi olla tietoa kyseisestä farmariautosta, sen omistajasta tai koirasta. Tilanne oli kaikin puolin sekava.

Ensimmäinen hätäpuhelu soitettiin hieman ennen kymmentä perjantai-iltana. Poliisi saapui pienoisen odottelun jälkeen yhden partion voimin paikalle selvittämään tilannetta melko tuloksettomasti. Poliisi otti kuitenkin kyseisestä romaniseurueesta yhden henkilön matkaan koskien muuta asiaa. Kiinniotettua henkilöä poliisin mukaan lähdettiin toimittamaan “takaisin Jokelaan”, millä mitä ilmeisemmin viitattiin Jokelan vankilaan. Tämä tieto vahvistui puolisuorasti myös paikalla olleelta romaninaiselta.

Kiinniotettu henkilö oli myös ensimmäisenä paikalla selvittämässä asiaa hätäpuhelun soittaneen henkilön kanssa. Hän väitti kyseisen auton omistajan olevan hänen veljensä samalla yrittäen saada “veljeänsä” puhelimella kiinni. Illan ja yön aikana paikalla olleille vakuuteltiin sekä poliisin että romanien puolesta, että koira saadaan kyllä autosta ulos yön aikana, mutta mitään ei tapahtunut.

Hätäkeskuksesta kiellettiin useaan kertaan rikkomasta ikkunaa. Se olisi ollut muutenkin huono idea, sillä koira oli isokokoinen, melko stressaantunut ja aggressiivinen eikä tämä ollut välittömässä hädässä sään ollessa suotuisa. Asukkaat ja muut paikalla olleet kävivät ruokkimassa ja juottamassa koiraa sen, minkä pystyivät pienestä ikkunanraosta.

Yön aikana sama poliisipartio kävi neljä kertaa toteamassa, ettei tilanteelle voi tehdä mitään perjantaiaamuyöstä ja että asia hoidetaan seuraavana aamuna tai viimeistään aamupäivästä. Paikalla olleet ihmiset olivat erittäin tyrmistyneitä koko tilanteesta ja siitä, miten viranomaiset sitä pyrkivät yön aikana hoitamaan. Jos koiraa ei olisi huomattu autossa rymistelemässä, olisi tapaus saattanut koitua koiran kohtaloksi.

Useiden silminnäkijähavaintojen mukaan kyseistä koiraa on pihapiirissä “koulutettu” golf-mailalla lyöden, ja poliisi löysi farmariautosta yhden golf-mailan etupenkin jalkatilasta. Tämä on vain osa kaikkea häiriökäyttäytymistä vasta pihaan muuttaneen romaniseurueen osalta. Päivystävä eläinlääkäri oli myös osoittanut välinpitämättömyytensä koiran pelastuksessa.

Lauantaina aamupäivästä oli soitettu uudelleen hätäkeskukseen, ja kolmen aikoihin iltapäivällä koira saatiin vihdoin kahden poliisipartion voimin pelastettua autosta rikkomalla takaoven lasi ja viemällä koira eläinsuojelukeskus Onnentassuun Riihimäelle. Koira oli pelastushetkellä peloissaan ja stressaantunut.

Poliisit olivat myös käyneet lauantaiaamupäivästä pyörähtämässä paikalla. Toisin sanoen vasta kuudennella käyntikerralla poliisit vihdoin pelastivat koiran. Kaikki romanit olivat poistuneet vauhdilla samaisen aamun aikana pihapiiristä “jostain syystä” ennen ensimmäisen poliisin saapumista.

Poliisi kertoi tutkivansa asiaa ja selvittävänsä koiran oikeaa omistajaa. Poliisi on kirjannut asiasta rikosilmoituksen nimikkeellä eläinsuojelurikos. Ainakin Iltalehti on julkaissut tapahtuneesta uutisen yhden paikalla olleen henkilön vinkkauksen perusteella. Uutinen on edelleen vajavainen, vaikka tarkkoja lisätietoja toimitettiin kyseiseen lehteen: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/f33091b5-d829-466b-a871-b7757ae9d4cf_u0.shtml

22 KOMMENTIT

 1. Arvaan, että syyllinen on yksin asuva henkilö, että hän ei ole sopinut kenenkään kanssa koiran hoitamisesta siltä varalta, että äkillisesti joutuu pois pelistä, sairaalaan tai vastaavaa.

 2. Voi koira parkaa, sääliksi käy. Mustalaiset ovat kyllä pahinta saastaa, kaikki uuniin vaan! Tästä tapauksesta tuli vastaavanlainen mieleen, talossa missä asuin joskus, niin naapurissa asui nistejä. Ne kusipäät oli jättänyt koiran 3 vrk yksin ilman ulkoilua, ruokaa ja vettä ja se ulvoi ja haukkui taukoamatta siellä. Soitettiin asiasta poliisille, joka oli hyvin haluton selvittään tapausta, ja tuli paikalle usean tunnin päästä soitosta sanomaan, että asialle ei voi mitään. No onneksi taloyhtiön puheenjohtajalla oli yleisavaimet ja haettiin koira sieltä nistiluukusta pois turvaan ja vietiin eläinlääkäriin. No onneksi ne nistit saatiin häädettyä jatkuvien järjestyshäiriöiden takia, yhden niistä homoista kun näin tämän koirakeissin jälkeen niin torppasin kunnolla sitä turpaan ja jätin ojaan makaan, raukka vielä kusas housuihinsa.😃

 3. Hyvinkää on kyllä oikea pimee kylä – saatananpalvojia, manneja, ählyjä ja narkkeja. Saatanan hieno kaupunki!

 4. Hitleristä voi olla mitä mieltä vain, mutta jos kansantarussa olisi jotain perää, niin voi sanoa, että oikeassa oli. Melkein toivoisi, että satu pitäisi täysin kutinsa tällaisen kohdalla.

  Enmpää ei voi sanoa, nimittäin kuten Vamtaan käräjäoikeus totesi Jösse Järvenpää casessa, EU-pomoja saa vaikka uhata joukkomurhalla, mutta mitään ulkoa tunkevia seurueita ei saa käsitellä negatiivisesti ollenkaan.

 5. Ei ole mennyt heimolaisilla golfin säännöt oikein perille asti… Ne mannet voitaisiin jättää muutamaksi vuorokaudeksi lukittuun autoon järsimään verhoiluja. Kunhan on ensin vähän kopsauteltu golfmailalla. Polvilumpioon on hyvä harjoitella osumatarkkuutta rautavitosella.

  • “Vittu mitä touhua taas,” kyllä Hyvinkää ihan hyvä paikka on asua! Ei täällä nyt sen enempää pahoja tapahdu kuin muuallakaan! Pääasiahan tässä on että koira saatiin turvaan eikä toivottavasti palaudu enään entiselle omistajalleen! Tuossahan tuo jossain naapurustossa tapahtui. Onneksi oli ihmiset hereillä ja huomasivat ajoissa, vaikka apua ei heti saanutkaan.

   • Kyllä Hyvinkäällä riittää varmasti myös rotumuukalaisia ja mustalaisia kuten muissakin kaupungeissa

    • Kumpiakin löytyy! Kyllä niitä aina näkyy kun käy kauppakeskuksessa, siis kumpiakin! Mutta nyt ei täällä ole yhtään vastaanottokeskusta, mikä on hyvä asia.
     Oli kaksi vastaanottokeskusta, nyt niitä on ripoteltu ympäri kaupunkia. Taitaa onneksi enemmänkin olla perheitä.

     • Ai Hyvinkäällä enemmänkin pakolaisperheitä? Juu muutama somaliakka kävelee Sahamäessä edes takas Lidlin väliä ja Willassa muutama arabiperhe, loput onkin sitten jengiytyviä partalapsia, jotka notkuu pääasiassa Willassa ja baareissa, junamatkustajat myös saavat nauttia näistä mölyävistä ja haisevista apinalaumoista joka ilta ja aamu. Tunkeutujien lisääntynyt määrä näkyy jo selvästi Hyvinkään kaduilla, manneja täällä on ollut aina, samat heimot vuosikymmenistä toiseen ja sama rikolliskierre jatkuu, huumeita, väkivaltaa ja varkauksia/ryöstöjä. Huumeiden käyttö on muutenkin levinnyt Hygessä käsiin ja yhä vaarallisempia huumeita liikkuu yhä nuorempien saatavilla.

 6. Ei ole mikään yllätys näiltä parasiiteilta eläinten kaltoinkohtelu. Muutamia vuosia takaperin oli tehty ilmoitus siitä, kun murjaanitenavat kiusasivat narussa ollutta koiraa, loppusanelma oli siinä että koiralla oli useita hoitamattomia vammoja ja sitä oli ammuttu lähietäisyydeltä ilma-aseella.
  Ei tullut sille perheelle eläintenpitokieltoa, kohta oli uusi uhri narun päässä ja lasten leikkikaluna.
  Mustalaisethan eivät pidä eläimiä juurikaan arvossa, hevosiakin vain hyötymistarkoituksessa ts. raveissa.
  Mustalaisongelma olisi ensisijaisesti ratkaistava lopullisesti, se on ollut n.500 vuotta pöydällä harkinnassa.

 7. Koiran alkuperä? salakuljetettu virosta??? piikit kunnossa?? golmaila koulutus välineenä, eläinrääkkäjä perkele! että v….ttaa tällaset.

 8. Onko hyvinkään poliisi niin ammattitaidoton? ettei tiedä että suomen “kansalainen” olipa sitten romaani, saa ajaa ulkomaan rekisterissä olevaa autoa? saati osaa epäillä romaaneja tästä mahdollisesta rikoksesta? siis naapurusto varmasti tietoinen tästä?

  Täysin naurettavaa toimintaa poliisilta, ajella 6kertaa? saman asian tiimoilta,,,tuollaiselle välinpitämättömyydelle löytyy varmasti rikoslaista nimike?

  Nyt hyvinkään poliisi, kyseiset mannet seurantaan heti!

  • Suomen kansalainen saa ajaa ulkomaille rekisteröityä autoa jos asuu ulkomailla tai työskentelee ulkomaiselle yritykselle, jonka nimiin ajoneuvo on rekisteröity.

 9. Unohtamatta kuitenkaan Tuomo Lehtistä… Ipun omaa herra saatanaa ja antifaa… 😀 😁

  • Eikös kyseinen sika kuulemma tappanut oman lemmikkinsä rituaali menetelmin ja teurastaen?

  • Vielä kaupan päälle se, että poliisi välttelee mahdollisia jatkotutkimuksia sekä antaa lausunnon joka on päinvastainen Eviran lausunnon kanssa.
   Eli latvaroso joka on koiran tappanut on suojelemisen arvoinen poliisin mielestä, juttu taputellaan klisheisesti pedon hyökkäykseksi, juttu mappi ööhön.

   • Niinhän tuo kertoi, että paikalle tullut partio otti homman tosissaan, mutta kirjoituspöytäsankareita ei näyttänyt kiinnostavan. Kuvastaa aika hyvin tilannetta nykypoliisissa; kenttäsikojen joukossa on paljonkin asiallista sakkia, mutta kun siirrytään tiskin taakse, tulee kipa päähän.

    Kuka tahansa, joka pätkii koiranpennulta pään irti, joutaa viikoksi muurahaispesään.

Comments are closed.