Koti Uutisia Tony Blair vaatii kavennuksia sananvapauteen

Tony Blair vaatii kavennuksia sananvapauteen

0

Britannian entinen pääministeri Tony Blair on nimetty eurooppalaisen “suvaitsevaisuusneuvoston” puheenjohtajaksi. Tunnetun sionistin asialistan kärjessä on eurooppalaisten vapauksien kaventaminen.

Tony Blair haluaa käydä kovempaan taisteluun antisemitismiä vastaan tiukentamalla sanan- ja mielipiteenvapautta koskevia lakeja koko Euroopassa. The Times -lehdelle kirjoittamassaan artikkelissa Blair sanoo kampanjoivansa suvaitsevaisuuden nimissä tiukempien lakien puolesta.

UK_Blair_KantorHän muun muassa vaatii, että oikeusistuimilla tulisi olla enemmän valtaa syyttää ihmisiä vihapuheesta ja että holokaustin epäilyn tulisi olla laitonta. Yhteistyössä eurooppalaisen juutalaisjärjestön johtajan Moshe Kantorin kanssa kirjoittamassaan artikkelissa Blair sanoo, että Eurooppa on nyt siirtymässä vaaralliseen aikakauteen. Kantor ja Blair perustelevat vaatimiaan kieltoja ja tiukennuksia lainaamalla Tel Avivin yliopiston tutkimuksia, joiden mukaan antisemitismi olisi nousussa.

Tony Blairin uusi nimitys tuli viikko sen jälkeen, kun hän ilmoitti jättävänsä aiemman pestinsä Lähi-idän “rauhanlähettiläänä”. Työskennellessään Lähi-idässä häntä syytettiin usein liian Israel-myönteiseksi, minkä nähtiin haittaavan rauhanprosessia. “Hän on saavuttanut erittäin vähän, mikä johtuu hänen suunnattomista pyrkimyksistään miellyttää israelilaisia”, kuvaili palestiinalaisten aiempi pääneuvottelija Nabil Shaath viitaten Blairiin.

Näyttää siltä, että entinen pääministeri jatkaa uudessa tehtävässään samalla linjalla, josta palestiinalaiset häntä kritisoivat. Juutalaisten miellyttäminen vaikuttaa olevan Blairille sydämen asia, mikä epäilemättä on auttanut häntä pääsemään uuteen tehtäväänsä.

Lähde: The Guardian