Koti Uutisia Ulkomaat Toimittaja testasi: laittoman EU-passin hankkiminen helpompaa kuin oikean

Toimittaja testasi: laittoman EU-passin hankkiminen helpompaa kuin oikean

2

BBC:n toimittaja Nawal al-Maghafi teeskenteli laitonta siirtolaista, joka halusi ostaa aidon EU-passin. Hän teki ilmoituksen Facebookin ryhmään, jossa on yli 5 000 aktiivista käyttäjää. Jo muutaman tunnin aikana toimittaja sai useita tarjouksia, ja jäljelle jäikin tehtäväksi valita eniten itseä muistuttava passi.

Passit oli hankittu pakolaisilta, jotka ovat tulleet pois Euroopasta, ja niiden hinnoissa on eroja. Esimerkiksi brittipassit ovat kalliimpia, koska ne ovat harvinaisempia. Täten toimittaja päätyikin ostamaan niin sanotun sinisen passin eli Saksan myöntämän pakolaisen matkustusasiakirjan.

Passin hankkiminen Facebookista kesti siis noin muutaman tunnin, mikä on huomattavasti nopeampaa kuin passin hankkiminen laillisin keinoin.

Lähde: Suomen Uutiset

2 KOMMENTIT

  1. Brittipassilla kun pääsee Canadaan ja Australiaan. Siksi se on kalliimpi.

    Suomalaistenkin passit ovat maailmalla kovaa kauppatavaraa. Jo vanhentuneesta, sinikantisesta, tarjottiin minulle 1000e. Arvatkaas myinkö? “Not in my passport”

  2. On se ihme, ettei viranomaiset ole iskeneet tällaiseen kauppaan judenbookin sivuilla.
    Mutta sehän on vain eduksi niille, jotka ajavat euroopan uudelleenasuttamista, siksi siihen ei kiinnitetä huomiota.
    VAltioiden, identiteetin ja itsenäisyyksien hävittäminen on systemaattista johon eu pyrkii, tämä on vain yksi merkki siitä; passit ovat kaikki saman näköisiä ts. eu passeja joissa ei ole kansallista tunnusta kannessa.

Comments are closed.