Koti Uutisia Kotimaa Toimittaja tekeytyi romaniksi

Toimittaja tekeytyi romaniksi

10

Turkulaisen toimittaja Ville Mäkilä tekeytyi viime perjantaina romanimieheksi, joka lähti kierrokselle Turun keskustan myymälöihin. Tempauksen tarkoituksena oli kartoittaa romanivähemmistöön kohdistuvan syrjinnän esiintyvyyttä Turussa. Ennen lähtöä toimittajan ihoa tummennettiin ja hiukset värjättiin mustaksi. Toimittajalle hoidettiin myös romanihenkinen vaatetus.

Tahallaan mahdollisimman epäilyttävää käyttäytymistä myymälöissä harrastanut valeromani ei kokenut konkreettista syrjintää poliisin, myymälävartijoiden tai tavallistenkaan ihmisten osalta. Jutusta ei käy ilmi, jäikö toimittajalle pysyviä traumoja saamistaan “pitkistä ja halveksuvista katseista” ja “supattelusta” selän takana.

Lähde: Turkulainen

10 KOMMENTIT

 1. Ei kai, kun syrjintä usein tapahtuu romanien puolesta muualla kuin kauppassa.
  Meneppä sanomaan kaupan parkkipaikalla, että värivika ei ole vamma eikä se oikeuta pysäköimään invapaikalle tai jonkun taloyhtiön pihaan jossa ne jättävät roskalaatikkonsa prisessaparkkiin.
  Suomen romanit kun katsovat ettei heitä koske liikenne tai yksityisyyslait ollenkaan tai heillä on luontainen erioikeus rikkoa niitä muiden viihtyvyyden kustannuksella, näihin puuttuminen saa heidät lähtemään slipovereistaan alta aikayksikön (usein vain helvetillinen uho ja älämölö), joka vaikuttaa uhkaavalta ulkoisesti.
  Tämän porukan enemmistö on osannut pilata omiensa työssäkäyvän vahemmistön maineen, kun yleensä saia on toisin päin.
  Sais nämä kopiosomalit laittaa linjuriin ja takaisin kotimaahansa omiensa pariin.

 2. Niin metsä vastaa kun sinne huutaa. Jos liikkuu asiallisesti eikä sikaile, niin eivät kanssaliikkujat kummemmin rekisteröi. Mutta jos ärsyttää ja aiheuttaa härdelliä, niin varmasti saa osakseen huomiota.

  Mitä toimittaja tästä oppi tai miten hän asian uutisoi?

 3. Alkuperäisestä jutusta ei selviä, johtuvatko pitkät katseet ja supattelu oletetusta romani taustasta vai helvetin huonosta maskeerauksesta, itse kallistun jälkimmäisen kannalle. Täysin turha juttu jo alunperinkin. Ette kai sivujen uudistuessa ala enenevissä määrin julkaisemaan kyseisen kaltaisia paska-artikkeleita sivujen täytteeksi. Paskalle on jo omat kanavansa niin valta- kuin vaihtoehtomediankin joukossa. Pysykää asiassa, lisää historiaa ja nykypäivää kansallis-sosialistisesta näkövinkkelistä kiitos.

 4. Mannet ovat roskasakkia ja tämä roskasakki on ollut Suomessa yli 500 vuotta. Kaikki tapaamani ja näkemäni mannet ovat itsekkäitä, laiskoja ja töykeitä häiriköitä, monet taparikollisia (varkaita ja huumediilereitä). Romanit eri heimoineen ovat olleet aina taakka ympäri Eurooppaa.

 5. 1637 annettu Placat om Tartarens fördrifwande af landet-laki tulisi palauttaa voimaan välittömästi!!!!

 6. Minua on manne heittänyt jäätelöllä ja kaveriltani manne on ryöstänyt puhelimen aseella uhaten. Ja jos kostaa yhdelle niin saakin laittaa kaikki mannet kylmäksi, etteivät ne pysty tekemään verikostoaan johonkin läheiseesi.

 7. Jutussa viitattiin idean lähteeseen, joka oli tapahtuma jossa Neste aseman hoitaja ei suostunut myymään romaneille polttoainetta.
  Oikeasti asiahan oli niin, että myyjä havaitsi ajoneuvon olevan ruotsin kilvissä ja sulki polttoainepumpun juoksebensan estämiseksi.
  Hän myös ilmoitti asiakkaalle, että ensin maksu tai tankkaa seteliautomaatista.
  Tämä oli aivan hyväksyttävä toimenpide rikoksen ennaltaehkäisyssä (jota Polpo ei enää nykyään toimita).
  Kyse ei ollut etnisen alkuperän aiheuttamasta tilanteesta, vaikka se ykis osasyy siihen olikin.
  Mikä esti käyttämästä seteliautomaattia, vai onko ruotsissa kopioidut eurot niin huonolaatuisia etteivät käy automaattiin?

  • Turkussessa normimeininki sataman nesteellä, viet kassalle kortin tai käsbää ja tankkaat tai maksat automaattiin oli väri tai kilvet mitä vaan.

Comments are closed.