Koti Uutisia Toimittaja Leona Kotilainen tukee väkivaltavasemmistoa Vihreiden lehden kautta

Toimittaja Leona Kotilainen tukee väkivaltavasemmistoa Vihreiden lehden kautta

15

Vihreiden ajatuspaja Vision Vihreä tuuma -lehti julkaisi keskiviikkona artikkelin “Päätös lakkauttaa Pohjoismainen vastarintaliike ei ole hillinnyt sen toimintaa“. Teksti poikkesi tavanomaisesta niin, että siinä kannustettiin suomalaisia liittymään maamme ainoaan aloitteellista poliittista väkivaltaa kannattavaan järjestöön, äärivasemmistolaiseen Varisverkostoon.

Artikkelin on kirjoittanut toimittaja Leona Kotilainen, joka on luonut uraa vasemmistolaisuutta ja pakkomonikulttuurisuutta ajavissa lehdissä. Kotilainen pyysi haastatteluun lausuntoa avoimesti väkivaltaa kannattavan Varisverkoston “Paulalta”. Tekstin lopussa myönnetään, että “Paula” on salanimi; yksikään Varisverkoston jäsen ei uskalla esiintyä julkisuudessa omalla nimellään.

Haastattelussa anonyymi äärivasemmistolainen asetetaan samanlaiseen “asiantuntija-asemaan” kuin Vastarintaliikkeen kieltoa kommentoineet oikeustieteiden professorit. Tämä on äärimmäisen selkeä poliittinen kannanotto Vihreiden ajatuspajalta, vaikka tietenkään toimittaja Kotilainen ei uskalla suoraan itse sanoa kannattavansa voimankäyttöä poliittisia toisinajattelijoita kohtaan. Kotilainen liitti artikkeliinsa linkin Varisverkoston verkkosivuille sekä järjestön kehotuksen “liittyä antifasistiseen toimintaan”.

Varisverkosto ilmoittaa kotisivuillaan käyttävänsä mielellään poliittista väkivaltaa tavoitteidensa saavuttamiseksi. Se on kerännyt myös tukea esimerkiksi raiskauksesta ja murhanyrityksistä epäillyille ruotsalaiskommunisteille. Järjestö perustettiin väkivaltaisen retoriikan siivittämänä alkuvuodesta 2014.

Perustamisvuoden lopulla verkosto yritti suorittaa aseistetun iskun Vastarintaliikkeen katupartiota vastaan Helsingissä. Isku epäonnistui vasemmiston kannalta kuitenkin niin traumaattisin seurauksin, että järjestö päätti välittömästi luopua aloitteellisen väkivallan taktiikastaan. Kun Vastarintaliike osoitti viime syksynä mieltä Tampereella, ei äärivasemmisto yrittänytkään enää järjestää väkivaltaista vastamielenosoitusta Varisverkoston vaan anonyymin Kuolema fasismille -ryhmän nimissä.

Nykyään Varisverkosto keskittyy suoran toiminnan sijaan toisinajattelijoiden vakoiluun Internetissä. Koska poliittinen voimankäyttö on kuitenkin edelleen ryhmän julkilausuttu tavoite, ovat kaikki sen kanssa yhteistyötä tekevät toimittajat, poliitikot, kulttuurivaikuttajat ja aktivistit kansallismielisen liikkeen erityisen mielenkiinnon kohteita.

Kansallismielisten kannattaakin vaalia turvallisuuttaan selvittämällä, miksi toimittaja Leona Kotilainen sekä Vihreän tuuman päätoimittaja Taru Anttonen päättävät antaa positiivista julkisuutta vasemmistolaiselle ääriryhmälle.

Alla julkaisun ja sen taustajärjestön yhteystietoja:

Vastaava päätoimittaja:
Taru Anttonen
[email protected]

Vihreä Sivistysliitto ry
Fredrikinkatu 33 A
00120 Helsinki
044 727 3240
www.visili.fi

Tuomo Pekkasen kotisivujen mukaan puolet Visio-ajatuspajan koulutustoiminnasta liittyy suomen kielen ja kotoutuksen kursseihin eli yhteistyöhön maahantunkeutujien kanssa. Vision koordinaattori ja Vihreän tuuman päätoimittaja Taru Anttonen on työskennellyt aiemmin muun muassa feministisessä Naisasialiitto Unionissa.

 

Lue myös:

Video Varisverkoston mielenosoituksesta
Äärivasemmisto ottaa kunnian pakolaiskriisistä – pitää romaniyhteistyötä silti ”jäätävänä virheenä”
Yle-toimittaja esiintyi yhdessä Varisverkoston perustajasisäpiiriin kuuluvan kanssa
Konserttijärjestäjät: Li Andersson toimii väkivaltavasemmiston yhteyshenkilönä

15 KOMMENTIT

 1. Hmmm ilman vahvaa meikkiä, pitkää tukkaa (ja parranajoa) tämä Leona kävisi kyllä miehestä.

 2. Aika karski kannanotto eduskuntapuolueen viralliselta julkaisulta. Vai onkohan niin, että tuo Kotilainen on ylittänyt valtuutensa? Poliittinen keskustelu siirtyy mielenkiintoiseen suuntaan…

 3. Se on kyllä nähty viime vuosina Suomessa, mitä väkivallan kanssa flirttailevat kommarit tekee, kun puheet konkretisoituu ja kadulle lentää verta: he uhriutuvat, itkevät ja soittavat poliisin.

 4. Miksi ihmeessä ovat ottaneet variksen tuohon nimeensä? Varishan on ihan viisas lintu. Samaa ei voi tuosta porukasta sanoa.

 5. on se jännä juttu,kun eivåt koskaan uskalla esiintyä omilla nimillä ja kasvoilla. toista se on vastarintaliikkeen jäsenillä ja kannattajilla, oikeessa olemisen hyviä puolia on, että ei tarvitse häpeillä.

 6. Herää kysymys, että onko kukaan noista toimittajista tervejärkinen? Viimeksi julkisuuteen tulleiden asioiden valossa (pedofiili, raiskaaja, äärivasemmistolaisuus, matuhyysäreitä) Ei?

  • Johdatteleva kysymys 😀 Tosiasiassa “journalistit” nykyään ovat surullinen esimerkki, mitä tapahtuu, kun laitospaikkoja vähennetään liikaa. Mikäli tuokin porukka taiteilisi sormiväreillä, tai ulosteellaan nättejä yksisarvisen kuvia, jossain hoitolaitoksessa, niin olettaisin maailman olevan parempi paikka kaikille tervehenkisille ja sielullisesti ehjille 😀

 7. Psykopaattisia kammottavia akkoja. Sen näkee jo päälle. Kun Suomi taisteli vapautensa ja itsenäisyytensä puolesta Vapaussodan 1918, jonka punikit aloittivat pyrkien kaatamaan Suomen laillisen hallituksen, joka oli saanut jo siihen mennessä mm. Venäjän bolsevikkien tunnustuksen, joka tosin oli tark. väliaikaiseksi, kunnes suomalaiset punaiset kommunistit kaappaavat vallan ja heitä venäläiset bolsevikit tukivat aktiivisesti aselähtyksillä ja Suomessa Keisarillisen Venäjän aikuisia olevien bolsevikeiksi “kääntyneiden” – oma henki kullan kallis – sotilaiden avulla.
  Päästäkseni pääasiaan tuolloin kaikkein kovimmat taistelijat ja periksiantamottimimmat aina kuolemaan saakka olivat punaisten joukoissa taistelleet naiset, jotka olisivat vielä halunneet jatkaa sotaa hamaan loppuun saakka selvän tappion ja itsemurhan häämöttäessä sillä aikaa kun miehillä oli jo huonot housuissa ja kova kiire turvaan Venäjälle. Asialleen perinpohjin omistautuneet naiset ovat piinkovia ja kuolemaa pelkäämättömiä – sellaiset, jotka ovat sellaisiksi sattuneet geeneissään tulemaan – muiden leikkiessä lapsena nukeilla ja aikuisena äitiyden ja perheen ollessa se korkein arvo. Vai mitä pitää sanoa esim. Margaret Thatcheristä (1825-2013), joka hallitsi Isoa-Britanniaa v. 1979 alkaen. Hän ei halunnut antaa periksi tippaakaan Falklandin saarien argentiinalaisille miehittäjille v. 1982, jotka miesporukassa laskeskelivat hämeväkeen kuuluvan pääministerin antavan asian olla, kuten hänen hallituksensa muut miehiset ministerit häntä vinkuivat tekemään. Silloinen Yhdysvaltain ulkoministeri Alexande Haig kävi myös maanittelemassa, että “anna olla. Se on niin pieni saari ja kaukanakin.”

Comments are closed.