Koti Uutisia Ulkomaat Toblerone-suklaa on muuttunut halal-tuotteeksi

Toblerone-suklaa on muuttunut halal-tuotteeksi

15

Maailmankuulu sveitsiläinen suklaa nimeltään Toblerone on muutettu halal-tuotteeksi. Yritys pyrkii näin valloittamaan arabimaiden markkinat. Tobleronen, kuten monen muun maineikkaan eurooppalaistuotteen, omistaa nykyään amerikkalainen yritys. Tobleronen tapauksessa omistajayritys on Mondelez.

Mondeleziä johti vielä muutama vuosi sitten juutalainen Irene Rosenfeld. Nykyinen toimitusjohtaja Dirk Van de Put on kotoisin Belgiasta, mutta hänen rodullista taustaansa ei tarkemmin tunneta.

Lähteet: Yle, Wikipedia (12)

15 KOMMENTIT

 1. Ei tule Tobleronea mukaan,ei ole kuulunut ostovalikoimaan ennenkään,jatkossa vielä vähemmän,jouduin tänään käymään kaupassa ja kauppalaskun loppusumma oli mahtava: 14,88.
  Euroina,toistaiseksi.

 2. Hyllyyn jää tämä(kin) tuote jatkossa, eikä muutenkaan ole tullut ostettua sitä enää vuosiin. Työntäköön Halal Certified -patukkansa sinne minne aurinko ei paista!

 3. Löytyykö näistä halal ja muista isänmaanystävälle arvelluttavista tuotteista mitään listaa, jonka perusteella osaisi välttää?

 4. Onneksi olen allerginen suklaalle, joten ei juuri haittaa.
  Lahjaksi jos olen ostanut joillekkin, niin kotimaista tuotetta esim. Pandan (tekee muuten rasistisia suomi konvehteja ja sinivalkoinen laatikko, härre gyd).

  • Panda kuuluu suomalaisvastaiseen Orkla-konserniin. “Felix tuntee suomalaisten maun”

   • Hyvä tietää, kiitos informaatiosta. Nyt säästyy nekin vähäiset rahat muuhun käyttöön.

  • Pienten valmistajien suklaat (esim. Kultasuklaa) ja pienpaahtimoiden kahvit (mun nykyisellä kotipaikkakunnalla on Papu) eivät taatusti petä! Ja makukin on jopa parempaa näillä pienillä valmistajilla, oli sitten kahvia tai suklaata.

   Suklaata syön kerran viikossa, joten silloin syön jonkun pienen valmistajan suklaata tai belgialaista suklaata. Sama juttu lakritsin syönnin kanssa. Ostan vain Kouvolan lakritsia. Pandan lakritsi onkin jäänyt kaupan hyllylle sen jälkeen, kun kuulin Orklan omistavan sen.

   Fazer käyttää palmuöljyä suklaassa ja pyrin sitä parhaani mukaan välttämään. Leivonnaisia on vielä helppo välttää olla ostamatta pakaste- ja paistopistetuotteita.

   • Belgialaiset suklaat ja oluet ovat kyllä aivan omassa luokassaan. Hyviä vastaavia löytyy muualtakin, mutta valikoiman laajuus ja monipuolisuus yhdistettynä huippulaatuun nostavat ne mielestäni ykkössijalle. Palmuöljytuotteet pannassa täälläkin, kuten myös halalikosherit sun muut vastaavat.

    • Ranskalainen siiderikin on parempaa verrattuna suomalaisten mukasiideriin. Pitää todeta suomalaisten mausta kahviin, suklaaseen ja alkoholiin liittyen, että se on ihan paska. Lammaslaumassa juodaan Juhla Moskaa, Koffia ja Golden Cappia sekä syödään Fazerin sinistä ja Pingviini-jäätelöä (sehän on nykyään Nestlen hallussa) , koska kotimaisuus.

     Mä oon jättänyt Fazerin sinisen ja Juhla Moskan kaupan hyllylle ennen vihapuhekampajanjoitakin. Pieniä kotimaisia valmistajia löytyy ja pienpaahtimot osaa tehdä paremmat tummapaahtoiset kahvit, kun taas Pauligin vastaavat ovat myrkkyä keholleni. Belgialainen suklaa on taas ihanan täyteläistä ja samoin on myös Lidlin maitosuklaakin, joka ei tosin taida olla belgialaista. Suomalaisista jäätelöistä kun tutustuin Jymyyn ja Kolmeen kaveriin, niin johan totesin, ettei enää ole paluuta Valiojäätelöön, joka ei ole enää Valion omistama, ja sekin on nykyään palmuöljymoskaa.

 5. Mitä?
  Miten suklaa voi olla ‘halal’?
  Halal-ruokia ei ymmärtääkseni siunata (kuten kosher), vaan halal-ruoka on ylipäätään muslimi-ravinnoksi kelpuutettua syötävää (koraanin ja joidenkin muiden niiden pyhien kirjojen mukaan).

  Vai ovatko nyt hommanneet jonkun Mullahin sanomaan vain asian näin, että voivat mainostaa ‘halal’-tuotteena, noin niin kuin markkinointitarkoituksessa?

  Mitä tämä nyt sitten osoittaa? Eniten harhaanjohtavaa mainontaa mielestäni.

  • Lisäyksenä, kun nyt asiaa pikaisesti selvittelin.
   Halal-sertifioituja tuotteita tosiaan on mutta edelleen, kyseessähän on vain “leima” joka “todistaa” ettei tuotteessa ole musulmaaneille kiellettyjä raaka-aineita.
   Sertifikaatteja myöntää Halal Certification Authority joka nyt ensimmäisenä tuo mieleen pyramidihuijauksen. 😀
   Siitä jollekkin etsivälle selvitettävää, koko halal-sertifiointi-touhu vaikuttaa huijaukselta.

 6. Siis kyllä Fazerin perinteinen sininen päihittää tämän nougat illuminati kolmio halal suklaan. Kyllä nyt on likainen temppu. Toivottovasti ei lähde leviämään tämä trendi. Seuraavaksi halal sertifikoidut lelut?

 7. fazer on myösvapaamuurari ja samaa mädätystä tekee valitettavasti! Teillä ja meillä on suurin piirtein kaikki suur yritykset mailmasta isänmaallisia ihmisiä vastaan!!

Comments are closed.