Koti Uutisia Tintti sensuurin kourissa

Tintti sensuurin kourissa

2

Kaikkien tuntema sarjakuvasankari Tintti on poistettu Tukholman Kulttuuritalon nuorisokirjastosta “rasistisena”. Behrang Miri, Kulttuuritalon nuoriso-osaston taiteellinen johtaja, sanoo Tintin kuvastavan “siirtomaahenkistä pilkkakuvaa”.

Suositun sarjakuvan puhdistaminen kirjastosta on osa Mirin visiota, jossa Kulttuuritalon henkilöstö työskentelee antirasismin hyväksi. Behrang Miri haluaa lasten jo nuorella iällä keskustelevan normeista ja malleista. Hän toivonee kuitenkin keskustelua, jossa hänen oma kantansa on määräävässä asemassa.

Kirjastosensuuri on vasta alkua; tulevaisuudessa nähtäneen klassikoitten uudelleen muokkausta poliittisesti korrekteiksi. Jo nyt uusien monikulttuurisuutta vastustavien tekstien julkaisu perinteisissä medioissa on vaikeaa. George Orwellin vuosi 1984 on jo täällä, ja etenee jatkuvasti.

 

Lähde: Aftonbladet

2 KOMMENTIT

 1. “Poltamme valehtelevien liittouman propagandaa.”
  “Ai raamattuja vai?”
  “Ei kun korkkareita.”

  Dialogi komediasarjasta tuntuu olevan pikkuhiljaa totta. Saa kaluta jonkin aikaa, että “rasistinen” materiaali saadaan pois lasten silmistä.

  Tintti ei edes ole pahimmasta päästä. Tolkienia syytettiin aikanaan rasistiksi, koska kuvaili örkit likaisiksi, mustaihoisiksi ja -verisiksi. Eddings sai osansa kiihkomielisistä huntupäisistä kaukaisen etelän rendoreista. Warhammer 40k universumissa taustatarina kertoo kuinka ihmiskunnan keisari valloittaa maan ylivertaisilla eugeenisesti jalostetuilla sotureilla, jotka käyvät suureen ristiretkeen tuhoamaan uskonnot ja niiden heikkomieliset harjoittajat ensin maasta ja sitten koko ihmisen tuntemasta galaksista.
  Esimerkkejä mainitakseni fiktiokirjallisuudesta.

Comments are closed.