Koti Uutisia Ulkomaat Tietovuoto: Lääkärit ilman rajoja ostaa lapsiprostituoituja

Tietovuoto: Lääkärit ilman rajoja ostaa lapsiprostituoituja

4

Viime vuosina niin kutsuttuihin humanitäärisiin avustusjärjestöihin liittyen on tullut julkisuuteen lukuisia skandaaleja. Esimerkkinä voi mainita juutalaisen avustusjärjestö Oxfamin, joka vuoden 2015 rotumuukalaisaallosta huolimatta kritisoi Suomea ja Ruotsia siitä, että ne ottivat vastaan “liian pienen määrän pakolaisia”. Järjestö käyttää paljastusten mukaan järjestelmällisesti seksikaupan orjina olevia naisia ja lapsia toiminnassaan. Oxfam suojelee tietojen mukaan tähän toimintaan osallisia hallintovirkamiehiä.

Nyt skandaalin keskiössä on puolestaan Lääkärit ilman rajoja -järjestö. Järjestön avustustyöntekijät käyttivät BBC:lle tiedot vuotaneen henkilön mukaan hyväksi paikallisia prostituoituja Afrikassa työskennellessään. Tämä eläimellinen seksuaalinen käytös on tietovuotajan mukaan avustustyöntekijöiden keskuudessa yleistä ja tavallista. On paljastunut myös, että paikallisväestö on ostanut avustustyöntekijöiltä lääkkeitä seksiä vastaan. Tämän ilmiön on todettu koskevan myös Oxfamia.

Tietovuotajat ovat halunneet pysyä anonyymeinä kokemuksistaan kertoessaan. Käy nimittäin usein niin, että avustustyöntekijät lopulta vaihtavat tukemaansa järjestöä tällaisten tietojen julkistamisen jälkeen. Vapaaehtoisten määrän muutos voikin kyseisten tapausten vuoksi olla suuri. Näin myös avustusjärjestöihin mukaan päätyneet seksuaalirikolliset ja muut rikolliset vain vaihtavat järjestöä, jossa he ovat mukana, ja ongelmat leviävät järjestöstä toiseen. Lähes kaikki Oxfamille työskennelleet seksuaalirikolliset olivat tehneet aiemmin töitä jollekin toiselle avustusjärjestölle, josta heidät on päädytty irtisanomaan järjestön julkisuuskuvalle epäedullisen käytöksen vuoksi.

Mikäli tietovuotaja siis kertoisi tiedot omalla nimellään, kaikki muutkin avustusjärjestöt voivat siirtää hänet mustalle listalleen, mikä puolestaan johtaa siihen, ettei henkilö voi enää jatkaa hyväntekeväisyystyötään. Entinen Lääkärit ilman rajoja -järjestön Lontoon-konttorin naistyöntekijä kertoo nähneensä henkilökuntaan kuuluneen vanhemman jäsenen hakevan tyttöjä, jotka hän vei järjestön kiinteistölle sinä aikana, kun he olivat sijoitettuja Keniaan.

– Tytöt olivat hyvin nuoria, ja liikkui huhuja, että he olivat prostituoituja, entinen työntekijä kertoo.

Hän lisää, että vaikka asiasta ei puhuttu, kaikki tiesivät tyttöjen olleen kiinteistöllä seksiin liittyvistä syistä.

– Kiinteistöllä pitkään asunut kollegani sanoi tällaisen olevan usein toistuvaa, entinen työntekijä kertoo.

Lähteet: Nordfront, BBC

4 KOMMENTIT

  1. Suvakeille pedofilia, homous, rotujen välinen seksi ja kaikki muukin vastenmielinen käytös on ihan tavallista.

  2. Paljonkos niitä pedofiileja olikaan Unicefin palkkalistoilla ja kuinkas monta raiskausta vuodessa salataan YK:n ja sen sisarjärjestöjen työntekijöiden osalta. Nyt en muista mutta olisiko se ollut 13000/a.

  3. Kummakos tuo. Jo vuosia sitten tuli ilmi kuinka YK-sotilaat (Rauhanturvaajat) ostavat seksipalveluja kylien tytöiltä ja naisilta lahjoen heitä kaikenlaisella krääsällä sekä etenkin ruualla.
    Nämä “huorat” valmistuivat vasta “rauhanturvaajien” saapuessa paikalle YK:n leivissä, jota tietenkin voi huonolla maulla kutsua “rauhan hieromiseksi”!

    “Lääkärit ilman rusketusrajoja.”

Comments are closed.