Koti Uutisia The Wall Street Journal: Israel rahoittaa sunniterroristeja

The Wall Street Journal: Israel rahoittaa sunniterroristeja

9

Kansallinen Vastarinta on Syyrian sisällissodan alusta asti uutisoinut juutalaisten rahoittamasta islamistiterrorista, ja nyt asiasta uutisoi vihdoin myös valtavirtainen amerikkalainen The Wall Street Journal. Alla on suora käännös artikkelista hieman lyhennettynä:

Israel rahoittaa, ruokkii, varustaa ja hoitaa säännöllisesti Syyrian kapinallisia lähellä sen rajaa osana salaista operaatiota vihollisen sisällissodassa, joka pyrkii leikkaamaan Syyriasta ystävällismielisten voimien miehittämän puskurialueen.

Puolen tusinan haastatellun kapinallisen mukaan Israelin armeija on vakituisessa yhteydessä kapinallisjoukkojen kanssa, ja se avustaa näitä salaisilla maksuilla komentajille, mikä auttaa maksamaan taistelijoiden palkat, ammukset ja aseet. Israel on luonut armeijayksikön, joka valvoo yhteistyötä Syyriassa – maassa, jonka kanssa tämä on ollut sotatilassa vuosikymmeniä – ja määrittää erityisbudjetin apua varten, kertoi Israelin operaation tunteva henkilö.

Israel on myöntänyt hoitaneensa yli 3 000 haavoittunutta syyrialaista, joista monet ovat taistelijoita vuoden 2013 jälkeen. Lisäksi maa on antanut ruokaa ja vaatteita siviileille. Haastattelun mukaan Israel on kuitenkin paljon syvemmin ja koordinoidummin mukana konfliktissa kuin mitä on ennen tiedetty. Se on muun muassa rahoittanut suoraan “oppositiotaistelijoita” vuosien ajan lähellä sen rajaa.

“Israel seisoi rinnallamme sankarillisella tavalla”, kertoi kapinallisjoukko Fursan al-Joulanin edustaja Moatasem al-Golani. “Emme olisi selvinneet ilman Israelin apua”, hän jatkoi.

Israelin apu kapinallisille on nostanut jännitteitä presidentti Bašar al-Assadin hallituksen kanssa, joka on pitkään sanonut, että Israel auttaa kapinallisryhmiä. Assadin mukaan Israel rahoittaa kapinallisryhmiä ja tekee ilmaiskuja Syyrian alueelle heikentääkseen hänen valtaansa.

Israel valloitti osan Golanista Syyrialta vuonna 1967, eikä kansainvälinen yhteisö tunnusta sen liittämistä Israeliin.

Nimeä Abu Suhayab käyttävä Fursan al-Joulanin komentaja sanoo, että hänen ryhmänsä saa karkeasti arvioiden 5 000 dollaria kuukaudessa Israelilta. Tämä ryhmä ei kuulu USA:n tukemaan Vapaan Syyrian armeijaan eikä se saa läntistä rahoitusta tai aseita.

Israelin pääministerin toimisto ohjasi kysymykset Israelin armeijalle, eikä se vastannut kommenttipyyntöön kapinallisten rahoittamisesta ja aseistamisesta.

Washington Instituten Lähi-idän politiikan asiantuntijan Ehud Yaarin mukaan Israel kutsuu sen Golanin-operaatiota “hyvä naapurusto -politiikaksi”. Se alkoi edellisen puolustusministeri Moshe Ya’alonin alaisuudessa ja jatkuu hänen seuraajansa Avigdor Liebermanin kanssa.

Taistelijoiden mukaan kapinallisryhmät noin 200 neliökilometrin alueella ovat jatkuvassa yhteistyössä Israelin kanssa.

Fursan al-Joulan on pääkapinallisryhmä, joka tekee yhteistyötä Israelin kanssa. Ensimmäiset kontaktit Israelin armeijan kanssa luotiin 2013, ja pian tämän jälkeen Israel alkoi lähettää rahaa ja muuta avustusta, taistelijat kertovat. Kapinallisjoukot olivat hyökänneet Syyrian hallituksen joukkoja vastaan Lounais-Kuneitran provinssissa Syyrian puoleisessa osassa Golania, kertoo ryhmän tiedottaja. Taistelijat kantoivat haavoittuneita tovereitaan Israelin rajalle, missä he tapasivat arabiaa puhuvia israelilaissotilaita.

Fursan al-Joulan ryhmällä on noin 400 taistelijaa, minkä lisäksi tämä on liittoutunut neljän muun kapinallisryhmän kanssa Golanissa. Myös ne saavat komentaja Suhaybin ja muiden kapinallisten mukaan israelilaista apua.

Kaiken kaikkiaan alueella on noin 800 kapinallistaistelijaa, jotka saavat israelilaisavustusta. “Monet haluavat tehdä yhteistyötä Israelin kanssa”, kertoi taistelija Liwaa Ousoud al-Rahman -ryhmästä.

 

Lähde: The Wall Street Journal

Lue myös:

Isis pyysi Israelilta anteeksi vahingonlaukauksia
Israel myöntää: islamistiterroristit “ovat leirissämme”
Israelilaisministeri: Syyria kuin natsi-Saksa, Assad salamurhattava
Netanjahu myöntää Israelin operaatiot Syyriassa

9 KOMMENTIT

 1. Tuo on tiedetty jo kotvan aikaa selväpäisinpien valkoista rotua edustavien keskuudessa, jotka ovat karistaneet yli 70-vuotta kestäneen jutku propakandan holokaustista sun muusta kristityn ystävistä, jotka kuvittelevat uskontokuntansa perustajan murhaajien olevan sitä parasta antia heille jota maailma vain voi tarjota.
  En edes vaivaudu tässä esittelemään Israelin terroristi ystävien listaa, koska se on tällä palstalla enemmän kuin turhaa.

 2. Niin tässähän ei nyt mitään uutta tullut esille.

  Sitten täytyisi kysyä miksi Israelin annetaan toimia näin?

  • Oletko kenties katkeroitunut lehdelle jostain vai miksi sinulla on tarve huudella tätä näkemystäsi toistuvasti täällä kommenttipalstalla?

  • MV-lehti ei ole sionistinen. Lehdessä työskentelee useita toimittajia, joista osa on sionisteja ja osa ei. Ilja antaa heidän kaikkien kirjoittaa vapaasti omasta näkökulmastaan. Jos käy hyvin, joku järkevistä toimittajista ehtii huomata tämän uutisen suuresta uutisvirrasta ja laittaa sen MV-lehteen.

  • En usko että MVllä on mitään virallista sionistilinjaa, toimitus lienee todella sekalainen seurakunta, kyllä niitä revisionistiartikkelejakin tupsahtelee silloin tällöin. Kommenttiosio sionismia käsittelevissä artikkeleissa on ainakin hulvaton ja varmaan kuvastelee peruslukijan tuntoja: Yksi, korkeintaan kaksi vakiosionistia puolustavat juutalaisia vaikka olisivat kirjaimellisesti kutsuneet terrorismia Jahven kostoksi, ja loput 20-30 vakiokommentoijaa ryntäävät lyttäämään shabbosgoyt 😂

  • no juu näinhän se menee tuon julkaisun kanssa jonka toimittajat sekä lukijat kastelevät pikkuhousunsa sionisteista jotka esiintyvät “kansallismielisinä” mutta ovat todellisuudessa Israelin asialla, näistä hyvänä esimerkkinä Trump/Le Pen/Wilders jne. samainen julkaisu myös lobbaa kovasti persujen puolesta jonain aitona vaihtoehtona (aivan kuten eduskuntavaalien 2015 alla, jolloin mm. julkaisi vielä vaalipäivän aamuna feikki-raiskausuutisen buustatakseen persujen menestystä). sitten nämä samat henkilöt ihmettelevät kun mikään ei muutu paremmaksi? itsepähän ovat kansanmurhansa ansainneet jos niin tyhmiä ovat että kannattavat sionisteja!

Comments are closed.