Koti Uutisia Kotimaa Terveysyhtiö Attendon hoivakodin toiminta on keskeytetty Alavudella

Terveysyhtiö Attendon hoivakodin toiminta on keskeytetty Alavudella

2

Viime viikkoina kansalaisia on kuohuttanut kohuyhtiö Esperi Caren toiminta. Esperi Care on laiminlyönyt velvollisuuksiaan useissa toimipisteissään. Jopa kansanpetturina tunnettu sisäministeri Petteri Orpo otti kantaa Esperi Caren toimintaan.

Nyt kuitenkin vastaavaa vanhusten hoivapalveluja ja hoitokoteja tarjoava yritys Attendo pääsi otsikoihin. Helmikuun alkupuolella viranomaiset tekivät tarkastuksen Attendon hoivakoti Pelimanniin Alavudelle. Tarkastuskäynnillä havaittiin useita puutteita. Esimerkiksi sallittu paikkamäärä on 45, mutta Pelimannissa asui jatkuvasti 49 asiakasta. Toisena puutteena oli noin 10% henkilöstövaje iltaisin ja öisin.

Viimeisen kuukauden sisällä Pelimannissa menehtyi kuusi asukasta. Myös kymmenkunta työntekijää irtisanoi itsensä. Attendo näyttääkin keskittyvän vain voittojen luomiseen ihmisten kärsimyksellä ja repivän voitot työntekijöiden selkänahasta.

Lähde: Yle

2 KOMMENTIT

  1. 92 vuotias tätini Alavudelta kertoi paikallisten kutsuvan Attendon palvelutaloa ruumishuoneeksi.

  2. Eiköhän vain kokoomus politiikot ole mukana bisneksessä. Tosin tienestit saattavat olla laihemmat kuin matubisneksessä, mutta ahneus on paha tauti. Sen näki jo Roope Ankasta, joka itki joka pennin perään.

Comments are closed.