Koti Artikkelit Terrorismitutkijat: nais- ja lapsipakolaiset jopa miehiäkin vaarallisempia

Terrorismitutkijat: nais- ja lapsipakolaiset jopa miehiäkin vaarallisempia

1

Maahanmuuttopoliittisesta keskustelusta tutussa argumentissa rajat voitaisiin pitää auki myös tulevaisuudessa naisille ja lapsille, sillä ainoastaan miesten on ajateltu muodostavan turvallisuusuhan vastaanottajavaltiolle. Suomen johtavat terrorismitutkijat kumosivat väitteen tällä viikolla Ylen A-Studiossa.

Jopa monet “maltilliset kansallismieliset” ovat perinteisesti suhtautuneet suopeasti naisten ja lasten vastaanottamiseen. Sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkisen mukaan nais- ja lapsiturvapaikanhakijat muodostavat Suomelle kuitenkin miehiäkin suuremman terrorismiuhan.

– Isompi ongelma tällä hetkellä ovat naiset ja lapset, jotka ovat siellä leireillä. Sellainen ajatus, että naiset olisivat jotenkin viattomia uhreja, ei pidä paikkaansa, Mankkinen totesi A-Studiossa.

Mankkinen painotti, etteivät naispuoliset Isis-jäsenet kuulu järjestöön yleensä vastentahtoisesti vaan aidoista ideologisista syistä. Hänen mukaansa on erittäin todennäköistä, että Isis-alueilta Suomeen palaavat naiset ovat osallistuneet monipuolisesti terroristiseen toimintaan eivätkä ole suinkaan aikeissa luopua maailmankatsomuksestaan.

Mankkinen totesi, että myös Isis-lapset ovat “uhka, koska heidät on varmasti kasvatettu siihen ideologiaan”. Yleisradio muistutti siitä, että Suomessa on paljastettu jo toistakymmentä vuotta toiminut ääri-islamistiverkosto, jonka keskiössä ovat olleet naiset.

A-Studion keskusteluun osallistunut jihadismitutkija Juha Saarinen vahvisti, että naisilla on merkittävä rooli terroristijärjestöissä. Islamistinaiset ovat Saarisen mukaan jo muodostaneet Euroopassa terroristi-iskusoluja.

Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

  1. onks ne miehet sit pakotettu siihen 😀 kyllä ne “miehet” on yhtälailla kasvatettu pienestä asti siihen, niiku naiset ja lapset. isis on islam ei mitåän eroa, joka muslimi on kasvatettu isisin eli islamin oppien mukaisesti, eli he kaikki ovat vaarallisia, lapset on mahdollista vielä saada omaksumaan uudet arvot. mutta miehet ja naiset ei

Comments are closed.