Koti Uutisia Terrori-isku Tukholmassa

Terrori-isku Tukholmassa

5

Tänään perjantaina rekka-auto ajoi ihmismassan keskelle Ruotsissa Tukholman Drottninggatanilla. Kaupungin keskusta on tällä hetkellä poliisien saartama. Kolmen henkilön on tähän mennessä vahvistettu kuolleen sekä kahdeksan haavoittuneen.

Ottaen huomioon, että muslimien keskuudessa rekan ajamisesta väkijoukon keskelle on tullut suosittu terroriteon metodi, vaikuttaa siltä, että monikulttuurisessa Ruotsissa on tapahtunut ensimmäinen islamilainen kuolonuhreja vaatinut terroriteko. Iskussa käytetty rekka varastettiin tavarantoimituksen yhteydessä aikaisemmin tänään. Joulumarkkinoiden aikaan vuonna 2010 Drottninggatanille tehtiin epäonnistunut terrori-isku.

On spekuloitu myös, onko kaupungin ydinkeskustassa tapahtunut räjähdys. Nordfront kirjoitti iltapäivällä poliisien liikkuneen keskustassa täysissä sotilasvarusteissa, ja puhelimet, muut elektroniset laitteet sekä Internet toimivat keskustassa heikosti. Eristettyä aluetta laajennetaan kaiken aikaa, ja se kattaa nyt myös valtionpäivätalon.

Tukholman keskustassa paikalla oleva Nordfrontin toimittaja kertoo kuulleensa räjähdyksen asema-aukiolla, ja sekä siviilit että poliisi juoksivat nopeasti pois paikalta. Poliisi vaikuttaa Nordfrontin toimittajan mukaan olevan täydessä paniikissa. Kaikki junaliikenne on pysähdyksissä, ja sisäänkäynnit metroasemille on suljettu. Kaikki Tukholman läänin sairaalat ovat julistaneet hätätilan.

Tapaukseen liittyen on vielä paljon asioita selvittämättä; ei ole vielä tiedossa, oliko rekassa mahdollisesti räjähteitä, mutta pian rekan ajettua väkijoukkoon syttyi kuitenkin tulipalo. Hieman ennen kello 18:aa illalla Ruotsin valtion poliisi, turvallisuuspoliisi Säpo sekä Tukholman poliisi järjestivät lehdistötilaisuuden, jossa ei osattu sanoa, oliko kyse “yksittäisestä tapahtumasta”. Poliisista kommentoidaan heidän muodostavan ensin kokonaiskuvan tapahtumista.

Ketään ei ole vielä pidätetty, mutta poliisi on kuitenkin suostunut tällä kertaa julkaisemaan kuvan mahdollisesta tekijästä:

Säposta kerrotaan, etteivät he ota tutkintaa yksin vastuulleen, vaan tutkinnan tekee tavallinen poliisi yhteistyössä Säpon ja poliisin operatiivisen osaston NOA:n kanssa.

Kuvia Tukholmasta:

Raskaasti aseistautunut poliisi vahtii asemarakennusta.

Lähde: Nordfront.se

5 KOMMENTIT

 1. Surullinen uutinen. Eliitin vastuuttomasta politiikasta kärsii lopulta tavallinen kansalainen.

 2. Vähän alkaa jännittämään kun tulevat lähemmäs ja lähemmäs. Viime vuonna työreissussa Lontoon viimeisellä terrori-iskupaikalla ja nämä Tukholmankin paikat on tuttuja. Noh, ei anneta pelon voittaa!

 3. Oma tärähtäneistö eli politiikkomme ovat pierineet aivoillaan taas oikein urakalla. Todella mautonta tälläisen tragedian kohdattua ruotsalaisia ihmisiä, jotka ovat joutuneet katsomaan kotimaansa uppoamista vähä vähältä “vuotavien laipioiden” takia maata johtaneiden vähämielisten ja aina samanlaiseen vaihtuvan “kapteenien” korruptoituneen kompanssin suuntimana kohti pohjatonta vesiputousta.

  Sanni Grahn-Laasonen: “Pelolle ei saa antaa valtaa.”
  Alexander Stubb: “Olemme ruotsalaisia”.
  Petteri Orpo: “Pray for Stockholm.”

  Vastaavasti minä voin vastata heille: Burn in Hell!!!

 4. Tätä suvakit ovat halunneet: monikulttuurillisen yhteiskunnan. Ruotsissa se saatiin konkreettisesti nyt. Viimeisen kymmenen vuoden aikaan autojen tuhopoltot, viranomaisten kivittämiset, no-go alueet, jatkuvat ammuskelut, raiskaukset, varkaukset tai pahoinpitelyt eivät ole herättäneet ruotsalaisia unelmastaan. Tämä vissiin herätti. Ruotsi on terrorismin valtaama yhteiskunta.

  Tukholman terrori-iskun jälkipyykkinä Suomen suvakit ovat olleet yllättävänkin hiljaa. Kukaan ei huuda “Murhaahan ne suomalaisetkin/valkoinen mies ajamalla kuorma-autolla väkijoukkoon”. Tai uhriutumalla “Niillä on syviä traumoja koska ne ovat sotaa paossa ja niitä pitää ymmärtää. Jop punapääpappi on hiljentynyt ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun avasi suunsa matujen Maidanilla.

  No, nyt sitten veikkaamaan koska tapahtuu isku Helsingissä. Kaikissa muissa EU:n pääkaupungeissa on jo tapahtunut terrori-isku, mutta Helsinki on vielä sitä vailla. Itse veikkaan että vappuna. Silloin on paljon väkeä liikkeellä ja suurin osa humalassa ja/tai krapulassa. Helppoja saaliita siis. Juhannuksena Helsinki on autio jolloin se on paljon huonompi ajankohta kuin vappu.

  Kuukauden päästä se tiedetään mitä matut ovat saaneet aikaan.

Comments are closed.