Koti Uutisia Teos serbinationalismin ideologiasta myynnissä Kadulle.comissa

Teos serbinationalismin ideologiasta myynnissä Kadulle.comissa

0

Kadulle.com onnistui saamaan pienen erän Suomessa harvinaista Vojislav Šešeljin The Ideology of Serbian Nationalism -teosta. Tämä tuhatsivuinen, samettikantinen tiiliskivi on nyt myynnissä 50 euron hintaan Kadulle.comissa.

UK_Serbinationalismin_ideologiaTohtori Vojislav Šešelj on Serbian radikaalipuolueen tänä syksynä vapautettu johtaja. Jugoslavian hajoamissodissa Serbian puolesta taistellutta nationalistia pidettiin poliittisista syistä vangittuna lähes 12 vuotta, vaikka häntä ei ole tuomittu yhdestäkään sotarikoksesta.

Šešelj on paitsi tunnettu aktivisti ja taistelija niin myös kirjailija. Hän on kirjoittanut sekä toimittanut satoja teoksia ja häntä pidetään serbinationalismin tärkeimpinä ajattelijoina.

Ulkoisestikin vaikuttava teos The Ideology of Serbian Nationalism tarjoaa otsikon mukaisesti poliittisen, aatteellisen, maantieteellisen ja historiallisen sukelluksen serbialaiseen kansallismielisyyteen. Šešeljin toimittama kirja pohjautuu kansallismielisten sankarina pitämän professori Lazo M. Kostićin ajatuksiin.

Serbit on kansa, joka on kestänyt lukemattomia sotia, diktatuureja ja vainoja. Kansallismielisyys ei kuitenkaan kuollut edes kommunistiajan tai Nato-pommitusten aikana. Länsimaalaiset lukijat voivat oppia paljon Šešeljiltä ja Kostićilta: kuinka pitää kansallishenki elossa vihamielisessä ympäristössä?