Koti Uutisia Teollisuusliitto teki tökerön suuria korotuksia johtajiensa palkkoihin

Teollisuusliitto teki tökerön suuria korotuksia johtajiensa palkkoihin

8
Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen saa noin 50 prosentin korotuksen palkkaansa. Kuvakaappaus Ilta-Sanomista.

Teollisuusliitto (aiemmin Metalliliitto) päätti omien sanojensa mukaan “vähän nostaa” johtonsa palkkoja. Ammattiliiton puheenjohtaja Riku Aalto saa jatkossa aikaisemman reilun 9 000 euron sijasta 14 900 euroa. Hänen palkkaansa tulee siis yli 50 prosentin korotus.

Myös ensimmäinen varapuheenjohtaja Turja Lehtonen saa tuntuvan korotuksen. Aikaisemmin hänen palkkansa oli noin 7 000 euroa, kun jatkossa se tulee olemaan 9 900 euroa. Palkkaan tuli siis lähes 50 prosentin korotus.

Päätöksen palkkojen nostamisesta teki Teollisuusliiton liittohallitus. Ennen päätöstä he olivat verranneet palkkojaan muiden liittojohtajien palkkoihin ja todenneet ne pienemmiksi kuin muilla. “Tästä syystä päätimme vähän nostaa niitä”, kertoo Levonen. Lisäksi hän perustelee palkan nostoa “isolla vastuulla”, työn tuomalla julkisuudella sekä “henkisellä raskaudella.”

Kun liiton pomot nostavat omia palkkojaan noin 50 prosenttia, on heidän alan työehtosopimukseen neuvoteltu 1,6 prosentin nousu.

Aalto, joka tulee nyt tienaamaan merkittävästi enemmän kuin aikaisemmin, tienasi viime vuonna yli 200 000 euroa.

 

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös: Vappu 2017: ay-liikkeen aika on ohi!

8 KOMMENTIT

  1. Ulkoisesta habituksesta päätellen palkkaa olisi pitänyt leikata puolella.

  2. Eikä tässä mitään. Mutta kun lääkäreille tulee joka vuosi automaattisesti noin 10% korotus. Eivätkä ne kyllä tee juuri mitään palkkansa eteen. Moni luulee että lääkrärit hoitavat potilaita. VÄÄRIN!! Hoitajat hoitavat potilaat. Lääkärit pyörittelevät papereita, käyvät kerran päivässä lääkärin kierrolla ja kerran viikossa kuuntelevat päivän verran luentoja uusista lääkkeistä. Siinä on mukava syödä kampaviineireitä kun ei tarvi tehtä töitä. Hieman pätevämmät lääkärit sentään leikkaavat potilaita, mutta poikkeusketta omalla yksityisvastaanotolla, kunnallisen tiloissa. Silloin saa kaksi palkkaa kerralla.

    • Joka tapauksessa lääkäreiden työ on tärkeämpää kuin noiden AY-loisten.

  3. Turja Lehtonen on ilmiselvästi “päivittänyt” nykyajan “työläisen” vasemmistolaisen ja kommunistin habituksen, joka tarpoo “Sorron yössä” ilman veljeyttä ja vapautta”.
    Tosin tuo läski kuolee sepelvaltimotautiinsa, diabetekseen, Anginapegtorikseen, sydänkohtaukseen ja laajentuneeseen maksaansa. Ihan vain näin lääketieteelliseltä kannalta.
    Suomalaisessa EU-yhteiskunnassa on sikamaisuus ja oman edun tavoittelu saavuttanut taas uuden korkeuden, mutta se ei ole vielä lähelläkään lakikorkeuttaan, sillä ihmisen mädättyminen ja korruptoituminen sekä rappio on ääretön kuin avaruus. Vain siat vaihtuvat entisten kuollessa uusien syntyessä tilalle röhkimään ja rypemään mudassa.

  4. Kehtasi vielä vinkua julkisuudessa, kuinka henkisesti rankkaa tuo työ on, että tarvitseehan siitä 15k€ kuukausipalkan. Ja Suomessa ei taaskaan reagoida mitenkään näiden huijarien touhuihin, tätä kansaa on helppo kusettaa…

Comments are closed.