Koti Uutisia Kotimaa Telia ostaa Bonnierin TV-toiminnan

Telia ostaa Bonnierin TV-toiminnan

3

Osittain valtiollinen Telia on päättänyt ostaa juutalaistaustaisen viestintäkonserni Bonnierin TV-toiminnan. Pitkien neuvottelujen tuloksena on, että muun muassa Ruotsin TV4 ja maksu-TV-yhtiö C More siirtyvät Telian omistukseen. Kauppahinta on hieman alle 900 miljoonaa euroa.

Kauppa on jo saanut aikaan suurta kritiikkiä varsinkin Ruotsissa, koska maan valtio omistaa noin 37 prosenttia Teliasta. Elinkeinoministeri Mikael Damberg on sitä mieltä, että valtio saa kaupan myötä aivan liikaa vaikutusvaltaa maan televisiomarkkinoilla.

Lähde: Nordfront

3 KOMMENTIT

 1. Vaikea sanoa onko tämä nyt huono vai hyvä asia kun kumpikin omistaja tähtää samaan päämäärään, eli ruotsalaisten hävittämiseen. Muuten tuskin Bonnierit olisivat luopuneet osuudestaan. Tosin yksi tulevaisuuden kannalta hyvä asia on ehkä se, että jos valta joskus vaihtuu valtion tasolla niin silloin on jo yksi valtamedia hallituksella käytännössä helpommin valjastettavissa positiiviseen propagandaan välittömästi ilman pakkolunastuksia.

  Haittapuoli joka varmasti realisoituu nopeammin on se, että nämä mobiiliyhtiöt alkavat propagoida haitallisen langattoman teknologian kuten G5 verkkojen ja lasten älykännyköiden puolesta entistä hanakammin joka tuuteista ja se taas ajaa Agenda 21:tä eli väestönvähennystä sitä kautta.

 2. Mikroaaltotekniikan “turvallinen” raja on jo ylitetty eliökunnan biologisen sietokyvyn kannalta 3G:n ja erityisesti 4G:n kohdalla. 5G vie vain yhä huonompaan suuntaan, sillä tarvitaan lisää tukiasemia ja lisää tehoa myös kännykän lähettimeen, koska korkeampi taajuus vaimenee valiaineessa enemmän. Solutasolla vaikutukset ovat selvät, mutta tutkimustuloksia arvatenkin pimitetään.

 3. Voisiko tässä olla Ruotsin hallituksen sormet pelissä? Ollaanko luomassa uuttaa “totuuden jälkeisen ajan” informaatioympäristöä pohjolaan.

  Amerikkalaisessa mallissa
  — hallitus sanelee yhtiöille sensuurimääräykset ja maksaa tästä monopoliaseman tukemisella.
  — Kun pankit ja mediayhtiöt sitten toimivat lain vastaisesti, hallitus vain pyörittelee ihmeissään päätään: Ei voi mitään. Ne ovat yksityisiä firmoja ja tekevät mitä haluavat.

Comments are closed.