Koti Artikkelit Arki Tee kansallissosialistinen teko, jätä vettä ulos eläimille

Tee kansallissosialistinen teko, jätä vettä ulos eläimille

22

Asutko omakotitalossa, rivitalossa tai metsän läheisessä kerrostalossa? Jos asut, laita metsän laitaan puhdasta vettä tarjolle. Siilit, oravat, linnut ja muut metsiemme pienimmät eläimet kärsivät helteiden vuoksi nestehukasta.

– Etenkin siilit kärsivät kuivuudesta. Eläimenä siili liikkuu enimmäkseen aamuin ja illoin, mutta kuumuudesta johtuen siiliä on nähty liikkeellä keskellä kuumaa päivää. Monet siileistä ovat väsyneen oloisia ja metsästävät vettä. Ilmiö on myös näkynyt sosiaalisessa mediassa, jossa eläinten hyvinvointiin fokusoivat ryhmät ovat saaneet ottaa vastaan entistä enemmän kysymyksiä. Esimerkiksi Oulun siiliavun Facebook-sivulla on nähty kyselyitä janoisista siileistä, sanoo sivun ylläpitäjä Tiina Mansikka.

– Voit olla avuksi luonnonvaraisille siileille ja muille eläimille laittamalle pihoille matalia astioita, joissa on puhdasta juomavettä, jatkaa Mansikka.

Monet linnut kärsivät niin ikään veden puutteesta. Etenkin pääskyset kokevat kovia kuivan kevään takia, koska kuivuus tarkoittaa sitä, että pesien tekoon tarvittavaa kosteaa savea ei ole saatavilla. Tässä voi myös ihminen auttaa, jos siihen on mahdollisuuksia. Voit esimerkiksi kastella alueen savista maata ja näin antaa pääskysille mahdollisuuden saada pesiensä rakentamiseen tarvittavia raaka-aineita. Toinen vaihtoehto on, että jättää ulkosalle muualta kaivettua savea, jota pidetään kosteana.

Lähde: Yle

22 KOMMENTIT

 1. Kanattaa myös jättää vesi niin, että itse ainakin pystyy seuraamaan, ettei herrain tertut ole siellä tökkimässä eläimiä kepeillä yms. vapautta harrastamassa.
  Maitoa ei pidä missään tapauksessa laittaa, koska se ei sovi yhdellekkään eläimelle saati ihmiselle.

 2. Kauas on ihminen kaikonnut luonnosta ja se maalais järki ihmisten päästä!

 3. Normaaleilla omakotiasujilla on ilmalämpöpumppu, joka viilentää helteillä.
  Viilennyksellä pumpun poistovesiletku tiputtelee vettä, joten lautanen alle.

  • Ei missään nimessä, se ei ole tarkoitetu edes ihmisen juotavaksi.
   Auton akussa voi kyseistä nestettä käyttää, koska se on koostumukseltaan samankaltaista kuin tislattu vesi, eli ei sisällä mineraaleja.

   • Se on ilmankosteudesta muodostunutta kondensiovettä joka ei ole myrkyllistä. Kyllä sillä nesteyttää voi vaikkei se mitään mineraalivettä kyllä ole.

    • Siinä on jäämiä niin koneen muovi kuin metallisosista, jotka ovat kosketuksissa kondenssiveden kanssa, myös kylmäainetta voi päästä tähän veteen.
     Minkä vuoksi valmistajat kehottavat sitten laittamaan kondenssivesiletkun suoraan viemäriin?
     Ei mineraalivettä tarvitsekkaan olla, mutta suoloja tarvitaan jotta vedestä olisi hyötyä.

     • Jos sinulla on siinä maasäteilyn poisto venttiili, voit juoda
      sitä huoletta.

     • Entäpäs pullotettu vesi? Tai kraanasta tuleva vesi? Harva vesi tulee täysin lasiputkia pitkin.

     • Pullotettu vesihän käy, jos siinä ei ole hiilihappoa ja raanavesi tietty.
      En tiedä kuinka reagoivat esim. kloorattuun veteen, mutta ns. normimauton vesi ainakin on kelvannut.
      Valitettavasti sinne vesijärjestelmäänkin on lykätty niitä muoviputkia ja monessa ok-talossakin (etenkin uusissa) on nämä myrkkyputket, mutta minkäs mahdat.
      Rautahan ei ole myrkyllinen eikä kupari (kupari oksidoituu nopeasti ja on näin ollen “steriili”).
      Kumma kun vesi on ollut ensin 100.000 vuotta jossain maan uumenissa ihan neitseellistä, mutta kun se pullotetaan niin siihen tulee parasta ennen merkintä. XD

  • Eipä nuo mitään lue (osaavatkohan edes), se on huomattu ja sen huomaa juurikin noiden typeryydessä ja tietämättömyydessä.

 4. Olen vienyt pitkin kesää vettä aina tuohon takapihalle metsänreunalle ja talvisin ruokin aina päivittäin sorsat.🙂

 5. Joo katsokaa tosiaan, että ne astiat ovat matalia, ettei siili, joka on pieni eläin, ylettyy juomaan ja ettei se huku liian isoon astiaan. Ja ei mieluiten lasia, jos menee rikki, niin joku eläin voi loukkaantua.

 6. Aika julma temppu eläinressukoille, kun tietää mitä kaikkea sionistit laittavat juomaveteemme.

 7. Pvl:ssa on paljon, mistä lievästi sanottuna en pidä, mutta tämän uutisen jakaminen oli tärkeää. Matalia vesiastioita viety puiden ja puskien juurille.

  Muistetaanhan myös kerätä ne astiat pois luonnosta sitten, kun ilmat muuttuvat suopeammiksi.

  • Saatat yllättyä siitä että Toimitusjohtajalla oli eläinstesuojelu puolueen agendassa. Ensimmäisenä maailmassa. Ikävä kyllä sitä osaa ei osata lukea Suomessa. Kaivokset ja monikansalliset yhtiöt saavat tuhota luontoamme ja maatamme niinpaljon kuin haluavat.

   • En ylläty, olen kyllä lukenut historiani. Olen patriootti, ja sitä mieltä, että fasismi sekä kansallissosialismi olisivat terveemmät vaihtoehdot nykyiselle sillisalaatille. En vain yleisesti ottaen pidä Pvl:n toimintatavoista ja olen muutaman kerran tuonut sen ilmi tällä sivustolla. Mutta kuten todettu, tämän uutisen jakaminen oli tärkeää.

Comments are closed.